Reklama

Reklama

H.R. Giger's Art in Motion

Krátkometrážní / Animovaný
Česko, 2010, 30 min

Režie:

Petr Luksan

Obsahy(1)

Krátkometrážna snímka H.R. Giger's Art in Motion po prvýkrát predstavuje digitálne upravené a do trojdimenzionálnej podoby plne prekonvertované maľby slávneho švajčiarskeho umelca a otca Votrelca (1979) Hansa Rudolfa Gigera. Animácie, v ktorých ožívajú biomechanické stvorenia z obrazov, sú rozdelené do niekoľkých kapitol. Každá z nich prezentuje istý svet a v ňom stvorenia, ktoré dožívajú svoj život. (JohnMiller)

(více)

Recenze (4)

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Giger je samozřejmě na pětihvězdu, ale tyhle motion projekty mi prostě připadají jako taková zbytečná chujovinka.. Něco se povedlo lépe, něco už hůře. Ve výsledku se vždycky radši kouknu na ty obrazy ve své původní formě-beztak se hýbou samy o sobě více a přorozeněji než s tímhle umělým a trochu trapným efektem. ()

JohnMiller 

všechny recenze uživatele

Zhmotniť a uviesť do pohybu Gigerove obrazy nebol dobrý nápad. Nie že by som bol vyslovene proti tomu, stačí si pozrieť film ALIEN od Ridleyho Scotta a hneď vidieť že sa to dá, ale digitalizovaná podoba ktorú konverovať do 3D formy je takmer nemožné proste stráca to čaro ktoré Gigerove obrazy uvádza samo do pohybu. Pokiaľ sa do digitálnej formy neuvedie každý jeden sebe-menší detail a nedokáže sa zobraziť tá vyblednutá časom spustošená farba tak je to úplne zbytočná práca. Niektoré obrazy sa podarili, napríklad hneď prvý ostrov, ale zväčša ide o 2D modeli ktoré strácajú tú silu obrazu. Najhoršie to dopadlo s týmu bio-mechanickými stvoreniami. S prižmúrenými očami a s úctou ku Gigerovi tomuto dávam ***. Ani hudba mi k tomu akosi nepasovala. ()

AngelLucy 

všechny recenze uživatele

Vetřelec je opravdu povedený film, a to vznikl právě díky Gigerovým nápadům! Tedy vlastně díky jeho nočním můrám, které převedl na papír. Ten děs a nepříjemně mrazivý pocit byl z tohoto krátkomentážního filmu skoro až hmatatelný. Některě erotiské scény na první pohled nemusí být na nehybných obrazech tak vidět, ale v pohybu byly někdy dost...odporné (ještě s tou netypickou zvukovou kulisou), ale takové maji noční můry být! Když jsem se na něj dívala, docela mě ze začátku uspával, jak sem proplouvala skrs ty strojové součástky anebo orgány, ale pak se najednou začala stupňovat nepříjemná atmosféra, až nakonec dospěla k "tichému" nepředstavitelnému děsu, který se objevuje jen v nejzazších koutech našeho vědomí.. Dala bych 3 hvězdy, protože ještě teď mam husí kůži z pomyšlení, co vše jsem viděla, ale nakonec dám slabší 4, díky obdivuhodnému zpracování a vhodnému doprovodu hudby, která vlastně všechny naše dojmy ještě více prohlubovala.. ()

Reklama

Reklama