Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Martin (Mateo Chiarino) se po letech vrací do rodného města, ale zjišťuje, že nemá kde bydlet, a tak se nakonec musí uchýlit kamsi do lesa a snaží se sehnat peníze vykonáváním pomocných prací. Jednoho dne se takto dostane k Eugeniovi (Manuel Vignau), který mu nabídne práci na opravách domu svých příbuzných. Oba zjišťují, že se znají již z dětství. Jejich společně trávené chvíle se začínají odrážet ve stále rostoucí vzájemné náklonnosti. (Stanislaus)

(více)

Recenze (18)

danielosbourne 

všechny recenze uživatele

Jednoduchý film, který nám přináší pohled na dva příjemné chlapíky, kteří po sobě navzájem touží a neví, zda to ten druhý cítí stejně. Vzájemné oťukávání je místy skoro až komické a působí velmi realisticky. Homosexuální postavy jsou zde vyjádřeny jako normální lidé s jinou orientací a ne jako vykroucené zženštilé cosi. Velmi příjemný a oddychový film. ()

fixaman 

všechny recenze uživatele

Naprosto geniální film. Nikdy v životě jsem neviděl tak věrohodně vyjádřené to přešlapování, které okolo sebe musí dva jedinci stejného pohlaví dlouze dělat, pokud si nejsou jisti orientací toho druhého, tak aby nic nepodělali. Zároveň i po technické stránce neměl film chybu. Krásně natočený, výborně zahraný. A po dlouhé době ve filmu s LGBT tématikou ukázali dva normální gaye, ne nějaké zženštilé tetky. Film se zařadil do čela mých čtyř nejoblíbenějších gay filmů (1. Hawaii, 2. Shelter, 3. Weekend, 4. Ciao) :-) ()

Reklama

jiri.twist 

všechny recenze uživatele

Vše zde už bylo napsáno a souhlasím se všemi, každý člověk je jiný, každý je originál a vnímá film jinak. Těžko se může ale film posunout dále, jak někdo tady chce, přeci Marco Berger je Marco Berger. A navíc upletl z hovínka bič, tím chci říct, že film vznikl za minimalistické úsporné náklady ... Protože jsem v ARG byl několikrát, přesně na mě dýchla atmosféra příměstského jihoamerického venkova. Ošuntělé zdi. Zavlhlá špína. Ušmudlanost starých věcí. Argentinci Manuelovi s ne úplně sportovní postavou a Uruguayci Mateovi s okousanými nehty jsem uvěřil téměř vše, právě proto, že nebyli dokonalí, tím nemyslím herecky ... ()

Gahan 

všechny recenze uživatele

Nadherny film plny citu a emocii. Mne uplne vyhovoval styl, akym bol tento silny pribeh podany. V celom filme vidime viac-menej len dve hlavne postavy, dej odsypa relativne pomaly kludnym tempom a mate pocit, ze za cely film padne max 20 viet. Na mna to tak zaposobilo, ze som hned po skonceli stlacila replay a dala to cele este raz. Pre mna sa Hawaii zaradil na prve miesto medzi LGBT filmami. V popise je uvedeny len jeden z hercov, takze pre uplnost: (1) Manuel Vignau - Eugenio a (2) Mateo Chiarino - Martin. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

Zdejší komentáře zatím tento snímek jenom chválily a tak jsem ho musel zkusit ;-) Bohužel nesdílím nadšení s ostatními a toto malé komorní gay drama bylo pro mě chvilkami svým vyprávěním až ubíjející. Hlavní roli tu hraje totiž nesmělost a stydlivost a při neustálém odkládání jakéhokoliv rozhodnutí jsem trpěl. Ostatní podstatné atributy filmu byly pro mě nevýrazné - tím myslím hlavně herce i režii. Nedokázal jsem se do postav nijak vcítit a lepší zážitek by mohli mít podobně nejistí jedinci jako ve filmu, a to nemyslím ve zlém ;-) Na čisté 2 hvězdy se to dostává jen díky happyendu, jinak by to bylo asi ještě horší. [ PŘÍBĚH: 1 /// ATMOSFÉRA: 1 /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA: 1 /// ART: 1 /// STYL: 1 /// CASTING: 1 (3*MAX) ] ()

Galerie (10)

Reklama

Reklama