Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Martin (Mateo Chiarino) se po letech vrací do rodného města, ale zjišťuje, že nemá kde bydlet, a tak se nakonec musí uchýlit kamsi do lesa a snaží se sehnat peníze vykonáváním pomocných prací. Jednoho dne se takto dostane k Eugeniovi (Manuel Vignau), který mu nabídne práci na opravách domu svých příbuzných. Oba zjišťují, že se znají již z dětství. Jejich společně trávené chvíle se začínají odrážet ve stále rostoucí vzájemné náklonnosti. (Stanislaus)

(více)

Recenze (18)

danielosbourne 

všechny recenze uživatele

Jednoduchý film, který nám přináší pohled na dva příjemné chlapíky, kteří po sobě navzájem touží a neví, zda to ten druhý cítí stejně. Vzájemné oťukávání je místy skoro až komické a působí velmi realisticky. Homosexuální postavy jsou zde vyjádřeny jako normální lidé s jinou orientací a ne jako vykroucené zženštilé cosi. Velmi příjemný a oddychový film. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Hawaii je zvláštní snímek s osobitou atmosférou a bez většího obsahu slovních projevů:) Účinkují v něm borec, který mi po celou dobu sledování připomínal mužskou verzi Alison Lohman a týpek s brýlkama, kterému chyběla už jen jizva na čele:) Hawaii je nostalgická, mlčenlivá, zajímavá, artová s příjemným hudebním podkresem. ()

Marthos 

všechny recenze uživatele

Okouzlující pocitový film s minimem dialogů a s přemírou dokonalých vizuálních zážitků, důmyslných metafor i rozpačitého ticha. Udělat první krok je někdy víc než obtížné. A přitom je to tak jednoduché. K celkové atmosféře přispívá i vynikající hudební aranžmá. ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

V tomto filme sa nič poriadne nedeje, a čo sa deje, tak sa deje úplne obyčajne a veľmi pomaly .. ale tá nálada toho filmu, to očakávanie čakaného .. ohromne ma to bavilo. Určite lepšie ako Plan B. 4,5* ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Hawaii je v mnoha ohledech hodně minimalistický film, jelikož je omezen na malý prostor, ve kterém vystupují (až na pár scén) prakticky jen dvě postavy a spíše než dialogy jsou v popředí pohledy kamery na hlavní protagonisty. Někteří tvrdí, že to byla nuda, mě však tento snímek zaujal svou skromností, pomalostí a stydlivostí. Milé argentinské překvapení v podobě filmu, jehož děj plyne pomalu k uspokojujícímu závěru. ()

evulienka3 

všechny recenze uživatele

Hawai svojím spracovaním skutočne v mnohom pripomína jeho predchodcu, teda film Plán B. Typický režisérsky rukopis Marca Bergera je výrazne citeľný aj v tomto filme. Neviem sa však popravde rozhodnúť, ktorý z týchto dvoch filmov sa mi páčil viac. Plán B ma oveľa viac oslovil príbehom a svojou osudovosťou. Tu je ten príbeh menej výrazný, ale zasa je tu menej pre mňa rušivých scén v spracovaní. V oboch je veľa krásnych momentov, ktoré nie sú častokrát čitateľné v danom momente, ale až neskôr v priebehu filmu alebo vám "docvaknú" až po jeho dopozeraní.... Hawaii teda nakoniec odo mňa dostane 4* za tú vycibrenejšiu formálnu stránku. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

Zdejší komentáře zatím tento snímek jenom chválily a tak jsem ho musel zkusit ;-) Bohužel nesdílím nadšení s ostatními a toto malé komorní gay drama bylo pro mě chvilkami svým vyprávěním až ubíjející. Hlavní roli tu hraje totiž nesmělost a stydlivost a při neustálém odkládání jakéhokoliv rozhodnutí jsem trpěl. Ostatní podstatné atributy filmu byly pro mě nevýrazné - tím myslím hlavně herce i režii. Nedokázal jsem se do postav nijak vcítit a lepší zážitek by mohli mít podobně nejistí jedinci jako ve filmu, a to nemyslím ve zlém ;-) Na čisté 2 hvězdy se to dostává jen díky happyendu, jinak by to bylo asi ještě horší. [ PŘÍBĚH: 1 /// ATMOSFÉRA: 1 /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA: 1 /// ART: 1 /// STYL: 1 /// CASTING: 1 (3*MAX) ] ()

Solrac 

všechny recenze uživatele

Moc hezký komorní film o touze a čekání na její naplnění. Věrohodní chlapáčtí herci, fajn hudba a jako celek povedený gay film bez zbytečné erotiky a teatrálnosti. Nic jsem nečekal a byl jsem mile překvapený. ()

bllm 

všechny recenze uživatele

V podstatě jenoduchej film o dvou postavách odehrávající se v domě a jeho blízkém okolí, málomluvnej, plynoucí v pomalém tempu, krásná i když poskromnu použitá hudba, moc dobré herecký výkony, mezi oběma muži to skvěle funguje a na to, že tam k žádné erotice nedojde, se autorům podařilo vytvořit docela dusno. Mě to rozhodně nenudilo. Hezkej příběh, zajímavě a dobře natočenej, k dokonalosti mu ale trošku něco chybělo. Jeden u mých top5 gay filmů. ()

jiri.twist 

všechny recenze uživatele

Vše zde už bylo napsáno a souhlasím se všemi, každý člověk je jiný, každý je originál a vnímá film jinak. Těžko se může ale film posunout dále, jak někdo tady chce, přeci Marco Berger je Marco Berger. A navíc upletl z hovínka bič, tím chci říct, že film vznikl za minimalistické úsporné náklady ... Protože jsem v ARG byl několikrát, přesně na mě dýchla atmosféra příměstského jihoamerického venkova. Ošuntělé zdi. Zavlhlá špína. Ušmudlanost starých věcí. Argentinci Manuelovi s ne úplně sportovní postavou a Uruguayci Mateovi s okousanými nehty jsem uvěřil téměř vše, právě proto, že nebyli dokonalí, tím nemyslím herecky ... ()

fixaman 

všechny recenze uživatele

Naprosto geniální film. Nikdy v životě jsem neviděl tak věrohodně vyjádřené to přešlapování, které okolo sebe musí dva jedinci stejného pohlaví dlouze dělat, pokud si nejsou jisti orientací toho druhého, tak aby nic nepodělali. Zároveň i po technické stránce neměl film chybu. Krásně natočený, výborně zahraný. A po dlouhé době ve filmu s LGBT tématikou ukázali dva normální gaye, ne nějaké zženštilé tetky. Film se zařadil do čela mých čtyř nejoblíbenějších gay filmů (1. Hawaii, 2. Shelter, 3. Weekend, 4. Ciao) :-) ()

Gahan 

všechny recenze uživatele

Nadherny film plny citu a emocii. Mne uplne vyhovoval styl, akym bol tento silny pribeh podany. V celom filme vidime viac-menej len dve hlavne postavy, dej odsypa relativne pomaly kludnym tempom a mate pocit, ze za cely film padne max 20 viet. Na mna to tak zaposobilo, ze som hned po skonceli stlacila replay a dala to cele este raz. Pre mna sa Hawaii zaradil na prve miesto medzi LGBT filmami. V popise je uvedeny len jeden z hercov, takze pre uplnost: (1) Manuel Vignau - Eugenio a (2) Mateo Chiarino - Martin. ()

Frameline 

všechny recenze uživatele

Výtečně natočený komorní příběh o touze a nesmělém hledání spřízněné duše. Vynikající sugestivní hudba, minimum dialogů, a přesto strhující snímek, kde hlavním hrdinům nepřestáváte držet palce. Křehkou nostalgii oživuje zvuk argentinského venkova a horko, které umocňuje napětí příběhu. Jeden z nejlepších gay filmů vůbec. ()

katakomb 

všechny recenze uživatele

Toto je hrozně milej film. Hodí se na každou příležitost - na první rande, i na večer se stálým partnerem/kou. Je to taková univerzální příloha, co se hodí ke všemu a nikdy nezklame a pokaždé potěší něčím novým. Ačkoliv veskrze obyčejný snímek bez výrazných zvratů, tak právě svoji prostoduchostí si mě získal a stal se pro mě něčím, k čemu se pokaždé rád vracím. Nijak závratný děj, skoro se tam nemluví, zato ale dost prostoru pro pozorování, až skoro impresionisticky laděného požitku z okamžiku, milá a nevtíravá a přesně akorát dokreslující hudba. A hlavně už pěkně vypracovaná a zkušenostmi zušlechtěná ruka režiséra i kameramana, která posouvá dílo Marca Bergera o několik stupňů (hvězdiček) výše. Oproti prvotině "Plán B" je toto nesrovnatelně lepší - dějově možná chudší, s méně zvraty, zato ale bez rušivých "zbytečných" scén, s uhlazeným dojmem a s přetrvávajícím nábojem během celého filmu. Nijak akční průběh není vůbec na škodu. A nakonec velká pochvala pro Manuel Vignau, který od Plánu B prodělal malou hereckou revoluci a uchopil svoje herectví za správný konec. ()

mischa 

všechny recenze uživatele

Velice příjemný, klidný snímek. Vzájemnou sympatií nabitá atmosféra, která musí vybuchnout.....moc pěkně udělané. ()

Reklama

Reklama