Reklama

Reklama

Sbal prachy a jeď

Trailer

VOD (1)

Bankovní lupič si najme jako řidičského instruktora bývalého šampiona Formule 1. Když pak gangster během jedné lekce vyloupí banku, nemá instruktor jinou možnost než se stát komplicem a dát se společně na útěk před policií... Peter Roberts je bývalý automobilový závodník, který se po ukončení kariéry věnuje své autoškole. Jeho žena vydělává víc a finanční starosti rodiny se odrážejí v jejich vzájemném vztahu. Jednoho dne Peter ve svém vozu najde poněkud zvláštního zákazníka, Američana Simona Kellera. Keller od něho chce naučit řídit. Cestou se nechá vysadit u banky s tím, že si jde pro peníze, aby mohl Peterovi vůbec zaplatit. Peter na Kellera tedy čeká před bankou. Najednou Keller z banky v dešti kulek vyběhne, naskočí do auta a nutí Petera rychle odjet. Peter se dozvídá, že Keller právě ukradl devět miliónů a že si vybral schválně jeho, Petera, aby jako zkušený automobilový závodník ujel pronásledovatelům. Peter zprvu nechce mít s loupeží nic společného, ale brzy pochopí, že jeho auto nepronásledují jen policisté, ale také jacísi zabijáci, které na ně poslal šéf banky, Rossi. Keller při útěku Peterovi vysvětlí, že kdysi pomohl Rossimu s velkým podvodem a on ho místo odměny poslal do vězení. Loupež je součástí jeho pomsty. Mezi pronásledovateli jsou i federální agenti Walkerová a její pomocník, kteří však pochopili, že loupež je součástí vyřizování účtů mezi Kellerem a Rossim. Walkerová vyšetřuje Rossiho pro velké daňové a bankovní podvody. Rossi si ale platí i místního policejního šéfinspektora Smithe. Ten chce tedy celou záležitost smést z povrchu země... (TV Prima)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (36)

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Některé věci se nemění. Nebe je modrý, ženský mají tajemství, chleba levnější nebude a Brian Trenchard-Smith točí pořád špatné filmy. No jo, ale občas zvládne tenhle známý trashový režisér který však má za sebou z mého pohledu především průsery i příjemně překvapit a nečekaně zazářit. No a Drive hard je přesně ten případ, tak špatnýho filmu až je dobrý od začátku mi to svižně utíkalo. Chemie mezi Janem a Cusackem dobře funguje a hlášky jsou vydařený. je to samozřejmě trash se vším co k tomu patří, takže je třeba jenom mozek přepnout do polohy out a prostě se jenom bavit a neřešit tu kupu nelogičností a kravin na kterých je velmi chabý scénař postavený. Když to zvládnete tak věřím, že si to užijete. Rozhodně je to jedno z nejpovedenějších dílek jaký jsem měl zatím od tohoto Australskýho trasháka možnost vidět. Jak jsem uvedl Cusack a Jane oba v poho a dokonce se tu objeví i můj oblíbenec Jerome Ehlers bohužel jenom asi na 5 minut, ale to už bych chtěl moc.70% ()

choze

všechny recenze uživatele

Jednoduchá zápletka, ze které se dala vytěžit sakra zábavná podívaná, což se ale absolutně nepodařilo, protože unylejší scénář a režii, abyste pohledali a celé to vypadá amatérštěji než 20 let starý televizní film. Rozpočet zjevně nebyl z nejvyšších a stačil stěží na zaplacení nevýrazného Cusacka a nevtipně přehrávajícího Janea. Ve třetině jsem to vzdal a doporučuju radši zkusit třeba SENZAČNÍ ÚNOS s Charlie Sheenem nebo GETAWAY s Ethanem Hawkem, byť to taky nejsou žádné zázraky. ()

Reklama

MA.KI 

všechny recenze uživatele

Zábavné béčko. Kdyby se scénář trochu překopal a režie ujal někdo jiný (= lepší), jednalo by se o neskutečně zábavnou pecku. Takhle je toto akční komediální béčko taky zábavné, a to především díky duu Cusack – Jane a konverzačním scénám, ale díky slabé režii a některým nesmyslům ve scénáři kvalitativně nemá na víc než na tři hvězdy. Tedy průměr, na který však stojí za to kouknout, když chcete vypnout mozek a bavit se. PS Babka neměla chybu… ()

M.i.k.e odpad!

všechny recenze uživatele

nevím jak Thomas Jane,ale u Johna Cusacka jsem ještě nedávno měl pocit,že nemusí hrát úplně ve všem co mu kdo strčí pod nos.V Drive Hard je všechno špatně,počínaje scénářem,z větší části naprosto tupými dialogy,CGI efekty úrovně 80.let a nakonec i herci.Jane tu vypadá jako po 14 denním flámu a Cusack vypadá zkrátka divně a stejně tak i hraje (zřejmě se inspiroval Nicholasem Cagem).Za normálních okolností mi žádné béčko,byť hloupoučké nevadí,Drive Hard každopádně už nespadá ani do kategorie B filmů,navíc jako akční krimi komedie není ani vtipné,ani napínávé a akční jen co se za nehet vejde.Dvě hezká auta o nezachrání...10% ()

DEXTER099 

všechny recenze uživatele

Co tohle zase bylo...Poslední dobou mi připadá,že se John Cusack upíše do všeho možnýho a jen sbírá zářezy co se natočených filmu týče...Tenhle film absolutně neví jestli to má být komedie (pro mě jediná trochu vtipná i když ujetá scéna je s tou starou paní) nebo akční a nebo konverzační film o dvou lidech co pořád jen jedou krajinou-sem tam na ně zaútočí důchodci pak nějakej motorkářskej gang nebo prodavač na benzínce a do toho všeho má John po kapsách asi třicet telefonu.No pro mě nuda a nejzajímavější je asi tady ten plakát k filmů.35 % a dvě hvězdy. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (4)

  • V asi 22. minutě Simon Keller (John Cusack) a Peter Roberts (Thomas Jane) ujíždějí žoldákům přes přístaviště. Ke konci honičky auto pronásledovatelů narazí do kontejneru a převrátí se. V následujícím obraze je záběr do auta, ale obraz je zrcadlový, protože z ničeho nic je volat v autě nalevo a i oba herci sedí obráceně (tj. Keller vpravo, Roberts vlevo). (bugfoot)
  • Natáčení probíhalo v červu 2013 v Gold Coast v Austrálii ve městě Queenslandu, a to po dobu 18 dnů. (Terva)

Reklama

Reklama