Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Říká se: "Nedráždi hada bosou nohou". John Wick je zabiják na odpočinku, přesně ten typ chlápka, kterému je lepší se vyhnout. Vloupat se mu do domu, ukrást auto a zabít milovaného psa, to se prostě nemělo stát. Střední zlodějíčkové to nevěděli, jejich bossové v podsvětí ale ano. A musí jednat. Takže zatímco se John Wick vydává na svou drsnou vendetu, stává se zároveň terčem svých bývalých kolegů - nájemných zabijáků. (Bontonfilm)

(více)

Videa (19)

Trailer 1

Recenze (1 880)

T2 

všechny recenze uživatele

║Rozpočet $20miliónov║Tržby USA $43,037,835║Tržby Celosvetovo $88,761,661 ▐ Tržby za predaj Blu-ray v USA $25,257,599║ Tržby za predaj DVD v USA $22,891,230║ akčný nárez roka 2014, Keanu Reeves valí ako v kedysi Matrixe, priamočiara likvidačná akcia, ktorá schová aj konkurenta Equalizer, akčná smršť kde je non-stop na čo pozerať, ruky-nohy-náboje lietajú v rýchlom slede, proste masaker, akčná maškrta ktorá nemá konkurenta široko ďaleko, plus na vrch to má luxususné obsadenie a nápadito vytvorený svet zabijákov, kde nechýbajú pravidlá a samozrejme že príde aj na nevyhnutých "upratovačov" čističov obetí a po Johnovi Wickovi ich ostávali fakt kopy /100%/ ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Málokdy je v áčkovém filmu k vidění tak špinavá, neučesaná akce, kde se v záchvatu boje mlátí do právě zašité rány, protivníci se v 95% případů uzemňují tím nejjistějším způsobem, tedy headshotem, kde KONEČNĚ auta po nárazu nevybuchují a ženy se KONEČNĚ perou jako ženy (tedy přes sílu to nepůjde, tak úskokem), takže nekoukám na jejich tvrdé pěstní rány a kopy, které by vzhledem ke své fyziognomii nebyly schopny, jako se to naopak v rámci genderové pseudo-vyváženosti děje v drtivé většině filmů dnešního Hollywoodu. A navíc se tady vtipně ozvláštňuje klišé akčních filmů, takže nájemní vrazi mají svůj hotel se svými pravidly a nezpochybnitelným důvodem pro masakrózní hody je zabitý vořech. Což dokážu pochopit, mě kdyby někdo šáhl na křečka, John Wick by byl hadr i se svým arzenálem. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem o krapet větší „pecku“, myšleno lehce nápaditější, ale i tak převládá spokojenost. Keanu Reeves je po několika matných projektech tam, kde ho mám rád, Chad Stahelski má několik kaskadérských zářezů a je na něm patrné, že osmdesátá a počátek let devadesátých jsou jeho šálkem kávy. Akčních perel je v posledních letech pramálo, samozřejmě tahle nabízí mnoho otázek na logické přešlapy, ale kdo si chce užít nářez plný zlámaných vazů a prostřelených hlav, je tu správně. Ostatní nechť si raději zapnou Tarkovského. Tady se jede na brakové vlně, příběh je přímočarý á la ztráta milované ženy, mrtvé štěně, banda cool zabijáků a jeden nasraný návrat na scénu. A tvůrci, kteří se jednoduše chtějí vyblbnout. Jednotlivé přestřelky šlapou v jiném tempu, mají různou atmosféru, škoda jen, že se víc nepodařilo prodat fyzično (jako v prvních 96 hodinách). Mile nadsazené, choreograficky elegantní a sakra přehledné. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Promiňte, ale 15 mi už párkrát bylo. John si od začátku vybral špatný cíl. Měl vyřídit scénáristu, ale pomalu, proboha jen nezabíjet tam, kde je možné mučit. A chtělo by to hodně kreativity, aby si to ten zoufalec jaksepatří a dlouho užil. Jednu hvězdičku nechám za herce, kteří si přece jen odpad nezaslouží, ale jinak jsem od samého začátku trpěl. Vážně musí být akční filmy tak stupidní?? Celkový dojem: 20 %. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Reeves je zase jednou boží. John Wick je ryzí akční střílečka (silně inspirovaná komiksovou strukturou), která si na nic nehraje. Tvůrci sypou geniální nápady doslova z rukávu a invence je znatelná nejen v neuvěřitelně jednoduché, ba do teď nevyužité, zápletce. Silný emocionální rozjezd bez sebemenších problémů nasadí banální a přesto přesvědčivý hlavní motiv pomsty a začne se zabíjet. Krvavý balet je stejně sympatický jako letošní Raid 2, jen tady je tak nějak odlehčenější a ne tak sadistický. V samotné podstatě jde hlavně o to přátelské pouto mezi páníčkem a jeho pejskem. ()

Galerie (90)

Zajímavosti (56)

  • Náklady na výrobu byly zhruba 25 milionů amerických dolarů. (NIRO)
  • John Wick (Keanu Reeves) ve filmu využívá techniku držení zbraně zvanou CAR (central axis relock), kterou vyvinul Paul Castle na základě svých zkušeností ve speciálních jednotkách SAS a z působení coby instruktor speciálních jednotek po celém světě. (ČSFD)

Související novinky

Další Jurský svět natočí David Leitch

Další Jurský svět natočí David Leitch

06.02.2024

Deset let uplyne letos od té chvíle, co původem kaskadéři Chad Stahelski a David Leitch udělali obří díru do akčního světa snímkem John Wick. Ukázali, že s jednoduchým scénářem, nikterak obřím… (více)

Pátý John Wick je v přípravě

Pátý John Wick je v přípravě

26.05.2023

Šéf studia Lionsgate Joe Drake potvrdil, že první debaty ohledně pátého Johna Wicka již proběhly a snímek tak v budoucnu nejspíš opravdu vznikne. Víceméně tak ujistil především akcionáře, kteří by… (více)

John Wick je miliardář

John Wick je miliardář

22.05.2023

Ačkoliv to tak po kvalitním, ale relativně nenápadném prvním filmu v roce 2014 nemuselo vypadat, ze série o nájemném vrahovi Johnu Wickovi se stal globální hit. Překvapivě se díl od dílu zlepšovala… (více)

Reklama

Reklama