Reklama

Reklama

Get On Up - Příběh Jamese Browna

  • Česko Příběh Jamese Browna (více)
Trailer 1

VOD (1)

James Brown byl nespoutaný živel, jenž si vždycky dělal, co chce. Nesnesitelná frackovitost, kterou v plné kráse rozbalí hned v úvodu filmu, má hluboké kořeny v jeho minulosti. K ní se divák propracovává postupně, prostřednictvím retrospektivních střípků, které odhalují nelehké dětství v dobách hospodářské krize, odloučení od rodičů, pobyt v polepšovně a v base. James se nikde nenaučil pravidla, podle kterých společnost fungovala. I proto je permanentně porušoval. Na druhou stranu se nebál měnit zavedené pořádky, což mu pomáhalo v zásadních životních a především hudebních rozhodnutí. Film Get On Up, který si název vypůjčil od jedné z nejslavnějších Brownových písniček, je nejen silným životním příběhem, ale zároveň si ho lze užít jako hudební koncert napěchovaný jeho největšími peckami. (CinemArt)

(více)

Videa (20)

Trailer 1

Recenze (95)

venison 

všechny recenze uživatele

Vím, že film "Get On Up - Příběh Jamese Browna" se nejspíš snažil o originalitu, ale přeházený děj mě jako diváka nijak neoslovil, ba naopak nejprve jsem se s tím chaosem kapku nedokázala sžít.. Od poloviny filmu jsem si (především díky výborné muzice a vynikající choreografii) zvykla.. Chadwick Boseman podával vynikající taneční výkon, ale všeobecně jako herec mi moc nesedl.. Dost mě rušily občasné promluvy k divákovi, které se mi naopak v "Jersey Boys" líbily.. Nevím, jestli je to náhodička nebo podvratný záměr, že se oba filmy téhož roky shodly na podobném zpracování.. Hudbu jsem si ráda poslechla, tu mám ráda, a jako neskalní fanoušek jsem pozadí moc neznala, tak jsem ráda za přiblížení doby.. Krkolomně převyprávěno a film ničím nad tuctovými hudebními životopisnými dramaty nevyčnívá.. ()

BardDeLune 

všechny recenze uživatele

Na příběh Jamese Browna jsem se moc těšila a dala bych nejspíš tři hvězdy nebýt tak výborného obsazení a jejich hereckých výkonů a pochopitelně produkce, která udělala neskutečný kus práce. Režie na druhou stranu, není špatná ale zvolená forma je nejen ohraná už ale také dost matoucí a rušivá. Přesto ale je to ten lepší životopisný film, nikoliv horší. ()

Reklama

strikeman 

všechny recenze uživatele

Někdo tu psal, že nechápe těch 68% celkového hodnocení, ale já mu rozumím. Muzika, hudební a taneční čísla jsou opravdu na úrovni, to se musí nechat, ale v podstatě táhnou celý film a kvůli nim se na něj dokoukáte. Mnozí z herců jsou v dramatické rovině filmu kvalitativně nic moc, neustálé skoky v čase jsou naprosto zmateně uspořádány a tříští dějovou linku tak, že vám v některých pasážích zejména v první půli snímku připadá, že tady vlastně žádný ucelený příběh ani není - spíš to vypadá jako snůška dramatických miniscének z různých časových období protkaná hudebními klipy. Spousta postav je trestuhodně nevyužitá, neprokreslená, a to má film dvě a čtvrt hodiny. Ale jako muzikant musím přiznat, že i tak to za podívání stálo... 70% ()

SpaceOdyseus 

všechny recenze uživatele

I pres nadmernou stopaz film nezacne nudit ani na chvilku. Je to hlavne diky obsazeni titulni role, Chadwick Boseman se role Jamese Browna zhostil vice nez dobre, castemu stridani casovych rovin a hlavne skvele hudbe, ktere je ve filmu dostatecne mnozstvi. Trosku skoda je, ze prace s kamerou neprinesou nejaky vetsi moment prekvapeni, film o funku by si zaslouzil svezejsi rezii. Takle dostavame "jen" standardne kvalitni zivotopis, ktery kvuli absenci vetsi kontroverzi spojene s postavou Jamese Browna funguje spise jako film o funku. ()

curil 

všechny recenze uživatele

Hudební film o životě Jamese Browna, mého oblíbeného zpěváka už drahně let. Rád jsem potěšil jeho písničkami a příběhy z jeho života, ať už šlo o dětství nebo začátky hudební kariéry. Hudby je ve filmu opravdu hodně a tak pro fanouška zpěváka je to zážitek. Pro diváka, který tento žánr nevyznává, bude příběh trochu nezáživný. Může i vadit neustálé skákání v ději filmu do Jamesova dětství, které nebylo po odchodu matky jednoduché. Obdiv zasluhuje představitel Jamese B. Chadwick Boseman, zejména jeho taneční kreace. ()

Galerie (70)

Zajímavosti (8)

  • Natáčanie začalo 4. novembra 2013 v Natchez, Mississippi, 20. decembra dostal celý filmový štáb dovolenku a od 6. do 24. januára 2014 pokračovalo v Jacksone, Mississippi. (figliar)
  • V jedné scéně za Jamesem (Chadwick Boseman) přijde jeho matka do Apolla, kde vystupuje. V kině Apollo se konala i celosvětová premiéra filmu. (mjkuba)
  • Spoločnosť Universal posunula dátum americkej premiéry filmu z pôvodného 17. októbra 2014 na 1. august toho istého roka. Urobila tak kvôli iným projektom. (Hudakfilms)

Reklama

Reklama