Reklama

Reklama

Jack Reacher: Nevracej se

  • USA Jack Reacher: Never Go Back (více)
Trailer 3

Reacher nejraději pracuje tam, kde by byl oficiální postup příliš zdlouhavý. Jako bývalý major vojenské policie má rád zločiny s armádní příchutí a vůbec nejraději ty, které na první pohled nedávají smysl. Jako třeba obvinění velitelky Susan Turnerové (Cobie Smulders) ze špionáže. Krásku s dosud neposkvrněnou pověstí, kolem které začali náhle v podezřelém tempu umírat lidé, chtěl původně pozvat na večeři. Teď ji musí vytáhnout z basy, aby pomohl dokázat její nevinu. Někomu se to samozřejmě nelíbí a ten Někdo bude chtít Reachera pořádně klepnout přes prsty. Neváhá k tomu přitom využít i ty nejodpornější prostředky, jako je likvidace Reacherovy dcery, o jejíž existenci on sám dosud neměl tušení. Tady jde totiž o hodně. (CinemArt)

(více)

Videa (20)

Trailer 3

Recenze (505)

Kothy 

všechny recenze uživatele

Jak Reacher se vrací. Bohužel už není sám a to přináší své problémy. Společnost mu dělá šikovná Cobie Smulders a Danika Yarosh, která je celou dobu jenom zdržuje. Opět se celý film utíká, protože nikomu nemohou věřit. Stanou se terčem armádního spiknutí. V patách je jim celou dobu jeden hitman. Škoda že Robert Knepper zde jako záporák neměl víc prostoru. I přes pár nelogičností film zachraňuje dobrá akce. Tom Cruise nám stále dokazuje, že tyhle akční hrdiny stále zvládá. Možná to celé mohlo být o něco kratší, aby bylo míň utíkání... "Jsi teplá?" :D ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Bohužel dětskej faktor opět zničil co mohl. Jack Reacher byl pro mě chlap, který se objevil odnikud, byl kurevsky dobrej a pak zase zmizel neznámo kam a po něm zbylo hodně mrtvol a příjemná old school vůně. Bohužel tady půlku filmu sleduju jak řeší nějaký tatínskovský záležitosti, vede řeči jak z osudového rodinného dramatu, to už zničilo i McClana, když uprostřed přestřelky řešil se svým synem jestli se o něj staral v dětství nebo ne. Jasně, tady se to nakonci nějak pojalo, ale to nic nezměnilo na faktu, že pokud film opouští akci je neskutečně táhlej a nudnej. Pokud jde o to nej, tedy o akční složky, ty jsou hodně dobrý. Edward není tak referovaný jméno v oblasti akčních filmů, ale ten chlap fakt válí, závěrečná náháněčka je hodně adrenalinová, jen zamrzí zminimalizovaný čas pro záverečný fight padouch versus hrdina. Některé dialogy popapali kaši, jiné (ty "rodinné" )bych nejradši vzal a dal je sežrat kajmanovi. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

Akcie mohlo byť viac a mohla byť bombastickejšia, lenže toto nie je Mission: Impossible. Toto je Jack Reacher. A Jack Reacher je buldozér, ktorý rieši akčnú scénu jedným úderom, dvoma výstrelmi a keď pri tom do vzduchu vyletí polka prístavu, moc ho to netrápi. A práve fakt, že ide o Jacka Reachera, ktorého ako literárnu postavu zbožňujem, má kľúčový vplyv na tom, že na Nevracaj sa nemienim nič kritizovať, hoci by bolo čo. Napríklad mizerný strih, kedy sa dve postavy rozprávajú, pričom jedna sa pozerá von oknom a o sekundu má hlavu otočenú úplne iným smerom. Alebo vizuálnu stránku – nielenže (inak môj vo filmoch veľmi obľúbený) New Orleans nevyzerá zaujímavo, CELÝ film pôsobí televízne. Alebo scenár. Je béčkarský, predvídateľný (každému divákovi bude pri „výučbe“ jasné, že dievča akčný fígeľ na konci využije), má flashbacky ako z JAGu, klišé ako z Komisára Rexa (použitie kreditky), jednu nelogickú hlúposť (jasné, puberťáčka sa pred špičkovým vojenským zabijakom schová v skrinke kuchynskej linky) strieda druhá (vojenské väzenie nemá plot) a bez vysvetlenia zostávajú zásadné veci (prečo preboha pokladali za otca dievčaťa práve Reachera?). Alebo typovo nie príliš vhodne obsadenú dcéru. Sami vidíte, že by rozhodne bolo ČO kritizovať, ale ako vravím – zbožňujem túto postavu, jej štýl, jej svet a osviežujúce drobnosti z toho vyplývajúce (nepriateľa nielen omráči, ale následne mu zlomí členok pre prípad predčasného prebudenia). A tak namiesto kritizovania radšej vyslovím ľútosť nad tým, že sa trojky zrejme v najbližších rokoch nedočkáme a nakoniec možno Tom Cruise predá autorské práva. A ozaj, Cobie Smulders je veľmi fajn. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

|69%| Abych se pravdu přiznal, moc se mi do tohoto dílka nechtělo. První díl je dle CSFD a snad i recenzí výborně hodnocen, což mi moc dobře hlava nebere. No, musím přiznat, že moje hodnocení u jedničky (pouze 1*) je trochu kruté, ty 2* jsem měl dát, ale já si nemohl pomoct. Prostě mě to nebavilo, přišlo mi to nudné, nevadilo mi, že tam bylo méně akce, ale i ta postava Reachera mi přišla trapná, moc suveréní. Příběh byl dost složitý a ani finále moc nevygradovalo. Tak je jasné, že jsem se na tohle pokračování do kina nevypravil. A to chodím velmi často. Ve výsledku jsem byl ale příjemně překvapen. Velká pecka to teda není, ale oproti mnou zmiňovanému prvnímu filmu je to velký pokrok. Nadprůměr je to ve všech ohledech. Po skončení jsem chvíli bojoval s rozhodováním mezi 3 a 4 hvězdou. Avšak dal jsem tu třetí, nejsilnější možnou. Akce je tu o dost víc než v prvním snímku, přestřelky jsou slušné. Nějaké ty automobilové naháněčky a výbuchy – to už je trochu průměrněji a hůře natočeno, ale neměl jsem s tímto problém. Nejlepší z celé akce jsou bitky a to ze strany Toma Cruise. Jsou efektní, reálné, dobře natočené a nekompromisní. Ještě chvíli tlačit na pilu a už bych si myslel, že je to Rko, přitom to bylo pouze PG-13. Dále mě potěšilo, že děj nebyl tak složitý, jak jsem očekával. Bylo to chvílemi takové tupé, jednoduché a moc přímočaré, ale nevadilo mi to. I ta hudba byla obstojná. Postava Reachera byla konečně lepší a uvěřitelnější. Ne tak přehnaná a suveréní jako v předešlém filmu. Cruise měl skvělé hlášky, které jsem žral. Rozhodně tu pár záporů ale je, což je celkem škoda, jinač bych toto pokračování osobně bral jako skvělý samostatný film. Tak začneme se zápory. Finále – to mě docela zklamalo. Na jednu stránku jsem čekal, že to bude opět složité a ne moc dobře chápající, ale zde v podstatě nebylo. Alespoň mě to tak přišlo. Pokud nepočítáte za finále to, jak Reacher zachraňoval tu mladou holku, což byla dobrá scéna, ale ne závěr. Dále, Reacher měl lepší postavu, to jo, jen bylo trochu úsměvné, jak každého v bitkách sejmul, ale zas tak mi to nevadilo. Ještě v úvodu takových prvních 15 min mě to moc nechytlo, pak už mě to začalo víceméně bavit. No, napsal jsem asi vše, co jsem chtěl. Na jedno shlédnutí je to ucházející jednohubka, možná se k tomu ještě jednou někdy při správné náladě vrátím. Bomba to není, ale oproti mizerné jedničce je to skok dopředu. Pokud vznikne trojka, tak se bránit nebudu, ale musí to být minimálně takové jako tento druhý film nebo nejlépe ještě lepší. ()

Caszidy 

všechny recenze uživatele

Reacher běhá. Za ním běhá Robin, pardon major Turnerová. A pak s nimi začne běhat i reacherova potenciální dcera. A jak tak tahle trojice běhá po Washingtonu DC a následně v New Orleans, musím uznat, že film vcelku odsýpá. Chemie mezí ústřední dvojicí (a následně trojicí) funguje slušně a akční scény jsou natočeny přehledně a napínavě (přestože tak nějak samozřejmě víte, co se zhruba v následující chvíli stane). Trochu problémem je klasicky určitá šablonovitost a klišé - kdy je zřejmé, že pokud se dcera Reachera učí nějaký obranný chvat od Turnerové, tak je nadmíru jasné, že tento prostě musí být použit v záverečné scéně s hlavním padouchem. Kolikrát jsme tohle už měli možnost vidět jinde? Jelikož je ale nový Jack Reacher jinak zpracován řemeslně velmi dobře, tak jsem mu schopný v rámci žánru určité nedostatky a výše zmíněná klišé odpustit. Samozřejmě pokud by se snímek obešel bez nich, bylo by to podstatně lepší a originálnější. Jinak musím konstatovat, že ačkoliv jsem nikdy žádnou z knih o Jacku Reacherovi nečetl a dokonce jsem ani neviděl první film, nemohu říct, že bych se nějak ztrácel ve vykreslení hlavní postavy a jejího světa (obzvláště, když je snímek očividně natočen jako zcela samostatný příběh). ()

Galerie (154)

Zajímavosti (14)

  • Jack Reacher má podle předlohy u sebe vždy jen kartáček na zuby a od 11. 9. 2001 také průkaz totožnosti. Když jej na začátku filmu šerif prohledává, najde u něj právě tento kartáček a občanský průkaz, což jsou jeho jediné doklady napříč celý celým světem knižní předlohy. Tím je v podstatě podloženo, že jde o jediné věci, které má Jack u sebe (napříč knižními dobrodružstvími). (Thommy91)
  • Lokace filmu Jack Reacher 2: okolí New Orleans a Louisiany. (BloodMax)

Související novinky

PF 2016

PF 2016

24.12.2015

Tak který bude nakonec nejlepší film roku 2015? Revenant: Zmrtvýchvstání nebo Osm hrozných? Nebo ani jeden z nich a do čela žebříčku nej celovečerních filmů roku 2015 se u nás probojují nové Star… (více)

Jak to vypadá s Mission: Impossible 6?

Jak to vypadá s Mission: Impossible 6?

20.11.2015

Pátý díl špiónské série Mission: Impossible posbíral chválu od diváků i od kritiků a navíc to byl hit, takže se samozřejmě chystá pokračování. Tom Cruise o něm mluvil už při propagaci pětky, teď se… (více)

Reklama

Reklama