Reklama

Reklama

Simon a Franck jsou dva policajti, kterým zrovna skončil přidělený úkol. Při cestě domů ale narazí do protijedoucího auta, což má za následek smrt dvou lidí včetně jednoho dítěte. Franck je sice v pořádku, ale Simon, který řídil opilý, je vážně zraněn. Kvůli této fatální nehodě ztratí vše, co měl – rodinu i práci policisty... O šest let později. Rozvedený Simon pracuje jako řidič obrněné dodávky a všemožnými způsoby se snaží udržet si roli otce svého syna Théa, kterému je v té době už 9 let. Pomáhá mu v tom Franck, který je stále ještě u policie a z dálky na něj dohlíží. Zanedlouho se ve městě konají býčí zápasy, kde se malý Théo náhodou stane svědkem mafiánské vraždy. Během několika málo okamžiků se chlapec stane terčem nájemných vrahů, kteří po něm bez sebemenšího slitování jdou. Simon musí nyní udělat vše pro to, aby ochránil svého syna a zastavil nebezpečné pronásledovatele. (North Video)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (99)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby Celosvetovo $4,139,000▐ príbehovo roztrieštené, chce sa to hrať na smutnú drámu, po celý čas sa to berie príliš vážne, plus v závere to chce ponúknuť aj veľké zvraty medzi hlavnými postavami ale tu to ako ostatné veci vôbec nefunguje, k tomu miestami až príliš samoúčelné a nehorázne naivné čo sa akcie týka /40%/ ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,VYŘEŠÍME TO POSTARU...“ /// Spojení Fred Cavayé a Gilles Lellouche fungovalo. Stejně tak to s Vincentem Lindonem. Voba maj ten správnej policejní grif, takže proč to nezkusit v policejním filmu? Vo kejhák jde malýmu parchantovi (nejdřív. Pak půlce Francie…), páč koukal na věci mládeži nepřístupný. A tak po ¾ hoďce to dva kámoši berou do svejch pazour a vocaď už to není žádný příběhový nóvum. Přestřelka v bordelu, zdrhání, přestřelka, nasrání sráčů na maximum, stíhačka autem a nechybí ani poctivá ruční práce. Pak je tu ,,TA“ vina. Tak tou to celý spíš umrtvili. Že nechápete? Tak se na to podívejte! Blbý je to jen trochu a přeci jen se jedná o víc než slušnou francouzskou thrillerově akční jízdu. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Hledám film na remake pro Liama Neesona 2.) Je fajn, když i ve filmu je kurva kurva. 3.) Thx za titule ,,sizok“ a ,,bongo007“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ * ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele

Jako vždy mi vadily ty rodinné kecy a vztahy, takže prvních 20 minut lze s klidem v duši přeskočit, a nic se nestane. Všechna ta traumata policistů už jsou únavná, i když zde to má ve svém konci jistou roli, byť na hlavu postavenou. Akce začíná až po návštěvě koridy a po výslechu u policajtů, a do konce filmu nás pak čekají tři excelentní akční scény (prázdná čtvrť v městě, stará továrna, finále ve vlaku - i když to už krapet slabší) proložené jen několika rodinnými vycpávkami. Akční scény natočené s bravurou, smyslem pro atmosféru, zajímavou kameru. Nakonec slabší čtyři hvězdy. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Sice zřejmě nejslabší Cavayé, ale přesto se jedná o celkem slušně adrenalinově silnéj a napínavéj flick, který bohužel pro mne nenabízí nic nového, nebyla zde žádná scéna, která by se mi vryla do paměti, dějově je to taktéž celkem sterilní, takže lepší průměr,ale na zabití nudy ideální, zábava je zaručena :) 60% ()

ti88na 

všechny recenze uživatele

Film až s hlúpo jednoduchou a obohranou zápletkou, ktorý však zázračne dokáže zaujať a vtiahnuť diváka a po dopozeraní zanechať taký ten prekvapivý pocit, že to vlastne bolo celkom fajn. Slabá zápletka a niekoľko nelogičností sú vyvážené častou a zručne natočenou akciou a zaujímavým vzťahom dvoch hlavných hrdinov. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (2)

  • Název filmu Mea culpa znamená latinsky: moje vina. Fráze je součástí katolické liturgie, kdy se věřící při mši kají a přiznávají své hříchy a nedokonalosti před Bohem. (Terva)
  • Natáčelo se ve francouzských městech Paříž, Avignon, Arles a Toulon. (Terva)

Reklama

Reklama