Reklama

Reklama

Epizody(6)

Obsahy(1)

Brněnská pobočka velkoobchodu s papírem, kde se děj českého seriálu odehrává, řídí vedoucí Marek Chvála, neškodně sebestředný a k jakýmkoliv citům ignorantský šéf. Pod rouškou péče o své podřízené se snaží ve firemní struktuře přežít co nejdéle, a proto neustále vymýšlí nové kličky ve vztahu k vedení společnosti. Dokumentární kamera fiktivního štábu se zaměřuje i na osudy jeho kolegů, kteří si dlouhé chvíle v nudné práci snaží krátit každý svým originálním způsobem. (Česká televize)

(více)

Recenze (144)

Tomyfrok 

všechny recenze uživatele

Pro Šteindlera bylo české přetočení The Office výzvou (DVTV, 2014) a za mě mohu říci, že se jí zhostil víc než dobře. Kdo si zamiloval britský originál z roku 2001 s neuvěřitelně skvělým Rickym Gervaisem, může být u českého Kanclu poněkud zklamán. Verze ČT je počeštěná až až, ale zanechává páteř původního seriálu včetně většiny situací a celého příběhu. A ono to funguje. I tady v brněnské pobočce na papír. Václav Kopta není komikem typu Rickyho, ale předvedl se zve ve výborném světle a vlastně drží celý seriál ve velmi dobře koukatelné úrovni. Horší je to už s vypořádáním se s vedlejšími postavami. Ta chemie mezi nimi prostě sem tam chybí, tudíž zde jdou body trochu dolu. Ale i tak jsem se bavil. Vlastně jsem možná až příliš porovnával a česká verze je přeci jen v ledasčem specifická a rozhodně se povedla. Znovu si pustím asi spíš originál, ale když v TV někdy narazím na "Kancl", určitě nepřepnu a poctivě se pobavím. A snad bude druhá řada! (65 %) ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Hm... K fenoménu Kanclů mám docela zvláštní vztah, na jednu stranu bytostně nesnáším tupé americké remaky britských věcí (nejvíc zhynout si zaslouží ti, kteří dokonce hrají v obou verzích), jenže US Kancl je prostě hrozně zábavný a mám ho o něco raději, než-li originál (a to i přes fakt, že nevlastní Martina Freemana). A jak se povedla česká verze? No, vlastně docela dobře, kvalit anglicky mluvených verzí sice nedosahuje, ale ani nedělá ostudu a převod do českých (ehm, pardon, vlastně moravských reálií) se povedl a, což docela oceňuju, hlavní šéf v podání páně Kopty je o něco jinak magorem a kreténismem a je pošahán lehce odlišně oproti Office bossům eng & us, což je vlastně docela příjemná změna. Casting sice mohl být trochem přesnější a počáteční díly živější (druhá polovina seriálu je znatelně lepší), ale ani to neznamená, že si český kancl zaslouží tunu nadávek, nejvíc na to, že jde o remake, když pak půlka hodnotitelů vyrazí glorifikovat us remaky cizích seriálů, jako je Homeland, nebo Killing. ()

Reklama

GeusX 

všechny recenze uživatele

Po prvním dílu rozpaky. Je to takový ten opravdu hodně "suchý" humor, anglický předobraz se snaží úplně okopírovat. Jenže ani z toho původního anglického humoru jsem nebyl zas tak odvázanej, že bych se smíchy za břicho popadal... edit: po 3.díle: začínám 'objevovat', že se místy dobře bavím...tak trapné fóry až jsou vtipné :) ()

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Dva dily mi bohate staci, vsadim boty, ze po dalsich dilech kvalita strme vzhuru nepujde. Anglicky original byl suchy a nekompromisni (predevsim diky skvelemu Rickymu G., ktereho to katapultovalo mezi elitu). Americky remake byl velmi rozsahly, trosku s jinym humorem, ale tez vynikajici (mj. vytecny Carell a par dalsich silnych postav). Cesky je proste takovy...cesky. Bojacny, kopirujici, bez pointy, a paradoxne ani moc nepripomina mockumentary, spis sitkom. Skoda. Vic casu tomu jiz venovat nebudu. Jedna hvezda za par peknych holek. ()

Splasher 

všechny recenze uživatele

"Menšík, Bolek ... Donutil" . Česká verze je velmi věrná předloze a tak si člověk znalý originálu připadá jak na divadle a zaměřuje se spíše na překlad a herecké výkony. Nutno dodat, že ty místy dodávají novou esenci trapnosti (nechtěně). Ale Kopta hraje hlavní roli Chvály velmi dobře, ovšem obávám se, že ten se své katarze na obrazovkách ČT nedožije (na rozdíl od Brenta). ()

Galerie (162)

Zajímavosti (1)

  • Natáčanie prebiehalo v prenajatých priestoroch brnenského Spielberk Office Centre. (Tomizzi)

Reklama

Reklama