Reklama

Reklama

Evan (Lou Taylor Pucci) se nachází v životní krizi. Během krátké doby přišel o oba rodiče, se kterými si byl velmi blízký. V den pohřbu své matky se zaplete do rvačky v baru, kde pracuje, což ho připraví o práci a navíc ho čekají oplétačky se zákonem. Evan se rozhodne před svými problémy utéct a tak odletí do Itálie, kde si po pár dnech začne románek s atraktivní Louise (Nadia Hilker), která ovšem skrývá své temné starodávné tajemství. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (115)

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Od tohto režisérskeho dua som nemal, vzhľadom k rozporuplnej predošlej tvorbe, veľké očakávania. Ale "Spring" je tak príjemná, originálna a nekonvenčná štýlovka, že si ma hneď úspešne podmanila a nepustila až do konca. Je to romanca, ale nie trápne klišé a je to horor, ale nie zvyčajný a áno – cítiť tam aj tú inšpiráciu maestrom Lovecraftom, ktorá bola pripomínaná v každej infoške. Snová atmosféra, krásne prostredie, nezvyčajná story, znepokojivé momenty a vo vzduchu visiaca ťaživosť niečoho, čo sa neodvrátiteľne prevalí... Nesadne to každému (! a ktorý horor áno) a pre výnimočný zážitok k tomu treba pristupovať inak než k bežným žánrovkám, alebo aspoň bez škatuľkových očakávaní. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Jelikož miluju novýho Lesního ducha, strašně jsem se tešil až se někde konečně objeví jeho nejlepší část a to Lou Taylor Pucci, výtečný herec se zvláštním charismatem, který má před sebou velkou budoucnost a já doufám, že si takovýhle malý horory bude vybírat dál.Spring je velice zajímavá indie romantika řízla totálně zhovadilou hororovou stránkou, kdy se tam prostě mladá kundička mění snad ve všechno, co kdy žánr nabídl, ale divák z toho uvidí celkem hovno.Bylo to zábavný a příjemně zahraný bohužel totálně na hlavu padlý a nic ve zlým, já vidět svoji pichnu na zemi jako podivnou chobotnici tak jí poleju benzínem a udělám z ní smažený kalamáry pro celou vesnici.Hlavnímu hrdinovi prostě nešlo uvěřit, že ho to ani moc nesere a ten konec, kdy už mu ukazovala ty Pompeje, to už sem bral spíš jako unylej konec nějakýho inovativního nápadu.Zvláštní námět, který by s větším rozpočtem a větší porcí hororu na úkor romantiky byl asi skvělej.Jenže tady někdo natočil indie Twilight, bohužel.55%. ()

Reklama

hansel97 

všechny recenze uživatele

Romantika s jemně strašidelnou příchutí, nenazval bych to hororem, ale vůbec mě nezklamalo, že to horor nebyl. Film je vážně strašně zvláštní a vlastně se k němu neumím pořádně vyjádřit, ale zapůsobil na mě neuvěřitelně silným způsobem. Možná takhle nějako mohlo vypadat Stmívání, ne tak přeslazeně. Vážně jde o skvěle vystavený příběh, kdy jsem Evanovi i Louise neuvěřitelně fandil a konec byl úžasně nejasný a otevřený. Plus jenom takhle nádherně nasnímaná Itálie si zaslouží pochvalu. ()

Havaj8 

všechny recenze uživatele

Svým způsobem hodně zvláštně zajímavej počin. Romantickej "horor", od kterýho jsem vůbec nic nečekal a nabídl mi fajn podívanou na večer. Vedl tu rozhodně scénář, díky kterýmu vhodně za sebou následovaly podstatný momenty. A díky kterýmu to všechno fungovalo. Dokonce i ta zamilovaná dvojka tu působila nenásilně. Ženská představitelka měla něco do sebe, teda až na těch pár chvilek. Toho frajera uznávám, že když ji viděl v celý svý kráse, tak nevzal roha. A jak to skončilo, v tomhle případě vůbec nevadí. Lepší průměr. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Vynikající námět (alegorie toho, co od nás vyžaduje láska a co to znamená přijmout někoho úplně) přetavený v hodně svérázný americký romantický indie film. Atmosféra nezávislého filmu trochu podobná té v Přežijí jen milenci, Jim Jarmusch je sice umělecky trochu někde jinde, ale i tak z toho vychází dualita - Zemřou jen milenci! V rovině rozhovorů obou hlavních postav Jaro trochu připomíná i kultovní trilogii Richarda Linklatera. Herci dostali od tvůrců šanci vytvořit ,,skutečný" vztah a svou příležitost využili bezezbytku. Chemie fungovala. Důležité je nic si předem o tomhle filmu nezjišťovat a zhlédnout ho coby nepopsaná tabulka, jedině pak bude fungovat správně moment překvapení... ()

Galerie (15)

Zajímavosti (2)

  • Část filmu se natáčela v americkém Los Angeles v Kalifornii. Dalšímí lokace našli filmaři v Itálii, konkrétně ve městech Bari, Polignano a Mare a Conversano. (hansel97)

Reklama

Reklama