Reklama

Reklama

Evan (Lou Taylor Pucci) se nachází v životní krizi. Během krátké doby přišel o oba rodiče, se kterými si byl velmi blízký. V den pohřbu své matky se zaplete do rvačky v baru, kde pracuje, což ho připraví o práci a navíc ho čekají oplétačky se zákonem. Evan se rozhodne před svými problémy utéct a tak odletí do Itálie, kde si po pár dnech začne románek s atraktivní Louise (Nadia Hilker), která ovšem skrývá své temné starodávné tajemství. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (115)

maddy 

všechny recenze uživatele

Zvláštny film, zvláštny horor. No horor ... ono to je skôr taká nezávislá romanca mixnutá s hororom. Akurát na romantiku tu je veľmi málo sladkých rečí a na horor veľmi málo gore alebo hororovej atmosféry. Má to síce pár šokových momentov (veľmi efektne spracované scény transformácie hlavnej hrdinky), ale Spring má skôr šancu potešiť festivalových divákov, než čistokrvných hororových fandov. Po, pre mňa nudnom, Resolution si dvojca režisérov opäť natočila svojský, ťažko zaraditeľný film a tentokrát im to vyšlo o poznanie lepšie. Spring má tak sympatické postavy, slušne napísané dialógy a veľmi príjemnú atmosféru talianskeho prímorského mestečka, zároveň sa príbehom neustále nesie pocit neistoty a osud titulnej dvojice ma bavilo sledovať. Vyslovene sklamáva až záverečná tretina (po objavení hrdinky na zemi jej apartmánu transformovanej do akejsi morskej príšery), kde som už vyslovene čakal, že situácia sa nejako vyhrotí, ale následne sa záverečná pol hodinka akoby stratí sama v sebe a neponúka žiadnu gradáciu. Keď už divák čaká akékoľvek zintenzívnenia deja, tak postavy namiesto toho začnú bezcieľne chodiť po okolí, od múzea po kostol a nikám sa neposunú. Nepomáha tomu ani ten príliš happy-end záver, ktorý nijako nevrcholí, chýba mu zamýšľaná osudovosť napriek celkom sympatického vzťahu titulnej dvojice a pri ktorom som mal pocit, že potenciál tu bol rozhodne väčší ako to čo nakoniec tvorcovia ponúkli. Nabudúce by sa to s tým námetom chcelo pohrať ešte viac. CELKOVO: 3* (6/10) ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct, ale mě to teda moc nebavilo. Přitom potenciál tu byl, ale prostě ne a ne to zabrat. Úvod byl zbytečně dlouhý (ona ta stopáž je sama o sobě zbytečně dlouhá), objeví se zde spousta postav, které tady buď vůbec nemusely být (ti dva chlapy z Walesu, co potkal hnedka při příjezdu do Itálie) a nebo ty, jejichž osudy zde nejsou vůbec dovyprávěné (ten italský farmář), oba hlavní představitelé mě sice nijak neštvali, ale nějaké sympatie jsem k ním taky neměl a v podstatě mi jejich osud byl ukradený, horor to skoro ani není, potvora sice vypadala slušně, ale (téměř) v plné podobě ji uvidíme jen jednou a celkem mě zklamal i ten divně utnutý konec. Prostředí je ale pěkné, herecké výkony ujdou a ten příběh sám o sobě není špatný, jenom prostě... často nudí. Potěšila mě i nějaká občasná podařená hláška, ale to je tak všechno. Lepší 2* ()

Reklama

TheDon 

všechny recenze uživatele

Spring je zvláštní film. Moc romantický filmy neprožívám, ale tohlě mě nějakým způsobem oslovilo. S hororem to sice nemělo moc společnýho, ale několik povedených scén se tam vyskytlo. Nadia byla moc sympatická a ten otevřenej konec docela překvapivej, Teda aspoň pro mě, když to bylo skoro dvě hodiny. 55% ()

Avathar 

všechny recenze uživatele

„JE TO DEDIČNÉ.“ Nedívajte sa na trailer, nič si o filme nezisťujte a proste si ho pozrite! Ďalej trošku spoilery. Tak toto bol dosť zaujímavý kúsok! Film hodne klame telom, ale celý jeho tón a pomalý spôsob rozprávania mi veľmi sadol. Hlavní hrdinovia sú sympatickí a emócie im divák verí. V zásade sa jedná o fajn romantický film, až na to, že... no :). A nechýba tomu ani nadhľad a vzájomné špičkovanie ústrednej dvojice, potom čo „to“ vyjde najavo, pôsobí vtipne a príjemne. Spätne si možno hovorím, že sa tá téma dala vyťažiť viac na dreň a expozíciu by som predsa len trochu urýchlil, ale v zásade som veľmi spokojný. Čím menej o filme viete, tým lepšie. Ja som si nezisťoval nič, okrem žánru, takže som bol zvedavý, čo na mňa tvorcovia vybalia. Ale že dostanem v zásade feel good-romantický horor, to som teda fakt nečakal :). ()

Ouwen 

všechny recenze uživatele

Spring rozhodně není hororem. Začneme tim, že kamera je až...lehce umělecká, projevuje se to na vizuálu - není vyloženě skvostný, ale rozhodně pastvou pro oči. Prostě se na to dívá příjemně. Jen občas mi trošku vadilo použití ruční kamery, ale to je detail. Hlavní hrdina je sympaťák s troškou rebelství a škoda, že Britské duo magorů s nim nezůstalo déle. Je i fajn, že se má Taylor Pucci s kym doplňovat - Nadia Hilker se mi vzhledem moc nelíbí, ale jejich chemie je výborná, probíraj fantastický témata a skvostný, filozofický dialogy, až jsem místy nestíhal hltat každé slovo. Pokud dojde na onu hororovost, masky, gore....gore tu není. Masky a ty hororovější prvky dokážou solidně vyděsit a je zde dokonce i jedna fantastická lekačka ke konci. Prostředí Itálie je navíc příjemně refrešující a je zejména znát, že režisérské duo svejm filmům dává duši, cit, charisma a hlavně je baví točit. Rozhodně nevyhledávám romantický sci-fi filmy, posledně co jsem takového viděl před pár lety, Comet a dál si nic nevybavuju. U tohohle filmu se však přiznám, že bych se dokonce i obešel bez toho mysteriozního/hororového prvku a obstálo by to u mě dokonale, jako alternativní slaďárna. Místy je to přeci jen trošku delší, na druhou stranu chválim "objasnění" kolem toho mysteriozna a jak logicky, přehledně a nenásilně mi jsou informace kolem toho všeho interpretovány. Už se těšim na údajně jejich nejosobnější film The Endless. Přiznávám se však, že Resolution se mi přeci jen líbil víc, přesto však můžu Spring doporučit náročnějším divákům, co maj rádi trošku alternativní indie Lovecraft s přemýšlivým scénářem, myšlenkou a talentovanou filmařinou - to zda se budete však bavit, je ale už čistě na vás. S otevřenou myslí, by to nemělo zklamat. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (2)

  • Část filmu se natáčela v americkém Los Angeles v Kalifornii. Dalšímí lokace našli filmaři v Itálii, konkrétně ve městech Bari, Polignano a Mare a Conversano. (hansel97)

Reklama

Reklama