Reklama

Reklama

Kung Fury

(festivalový název)
  • Švédsko Kung Fury (festivalový název) (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Hlavní hrdina snímku, policista Kung Fury, se vydává na cestu za pomstou svého přítele, kterého zabil největší kung-fu zločinec v dějinách lidstva, Adolf Hitler. Fury cestuje časem do dob nacistického Německa, aby Hitlera zničil jednou provždy. (Santa666)

Videa (1)

Trailer

Recenze (556)

luka4615 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je naprosto boží šílenost! Z Kung Fury přímo čiší osmdesátá léta jak už stylem zpracování, hláškami či použitou muzikou. Ale to už mi asi mělo být jasné v momentu, kdy David Hasselhoff nazpíval promo k tomuto filmu s podtitulem True Survivor. „Fuck you, Kung Fury. Nothing can stop me and my army of death.“ ()

Seabeast 

všechny recenze uživatele

Od zapnutí téhle megapecky jsem si chrochtal blahem a mé zornice si ponechávaly rozšířený stav! Po nažhavení napumpovaným trailerem nezbývalo než netrpělivě čekat a konečně je to tu! Kung Fury je crowdfundingový projekt, který vzdává hold brakům z let 80. a je stejně tak obrazově stylizovaný. Vůbec to "plastické vzezření obrazu" mě už v traileru hodně zaujalo, protože je něčím zvláštní a ještě jsem se s ním nesetkal. Samotný film je explozivní náloží znamenitých nápadů a má to šmrnc. Takovéhle šílené propojení kung fu, nácků, Adolfa, dinosaurů, vikingů, gangsterů, laserů a já nevím čeho ještě dalšího, muselo Davida Sandberga v představách strašit hodně dlouho. Po celou dobu si mini-film drží nadhled a je prošpikován těmi největšími akčními klišé jaké mohou jen existovat. Co by to bylo za osmdesátky bez synťáků a 8-mi bitů, které jsou rafinovaně zakomponovány do hudební složky. Opravdu, tahle půlhodina utekla tak rychle a nelze se ubránit dojmu, že Kung Fury je v příběhu zatraceně okleštěno. Zasluhovalo by si to celovečerák a vzhledem k tomu raketovému růstu počtu shlédnutí ode dne zveřejění (2 dny poté přes 6 mil.!!!) si myslím, že nás určitě nemine. Tvůrci mají koukám všechno dobře připraveno a samotná propagace funguje na plné obrátky. Už i cameo poloboha Davida Hasselhoffa v titulním klipu True Survivor hovoří za vše (ale též ve filmu). Nechci být prorokem, ale budoucí onálepkování nového kultu na sebe nenechá dlouho čekat. Celý kraťas ke zhlédnutí ZDE. ()

Reklama

HAL 

všechny recenze uživatele

"What year is this? It's the Viking Age. Oh, that explains the LaserRaptor" Ultimátní destilát toho nejbrutálnějšího "Rule of cool" jaké si lze představit. A nakonec je velmi dobře že nevybrali dost peněz na to aby z toho byl celovečerák, protože na ploše půlhodiny to funguje dokonale, příval cheesy hovadin a VHSkový vizuál se nestihne začít zajídat. 9/10 ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Psycho. Sandberg serfuje na vlně oldschoolových béček kde je možné opravdu všechno jen proto, protože prostě "proč né?" Rodriquez teď určitě brečí v koutě když pochopil jak zbytečně logický a svázaný je jeho Machette :D Bavil jsem se parádně-tohle je prostě tak trochu můj styl a když k tomu přičtu velmi rozumnou stopáž (což je důležité protože na celovečerním formátu by se to rychle okoukalo a divák by šel akorát do útlumu) výjde mi z toho jeden z nejchytlavějších kousků posledních let.... A už se těším až dalšího talentovaného nadšence pohřbí hollywoodská mašinérie :D ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Bláznivá retro zábava plná nadsázky a humoru. Některé ujeté scénáristické nápady, které mě rozesmály, jsem ocenila. Filmeček je to vcelku zábavný, ale pro mě ve většině jen průměrně a to i přesto, že jsem si osmdesátky prožila. Nezafungovala u mě ta nostalgie dob minulých, kterou tady prezentovali, a ze které si dělali prdel. Při pohledu zpátky se mi nelíbí ani móda, ani účesy, ani hudba. Jsem si jistá, že kdybych tento kraťas sledovala nejméně po čtyřech deckách, ve společnosti stejně podnapilých přátel, tak to možná prožiju úplně jinak a smíchy se složím. Nestalo se tak. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (17)

  • Kvôli rozpočtu sa väčšina filmu natočila v kancelárií Davida Sandberga v Umei a exteriéry boli dotvorené digitálne. (ywo666)
  • Trailer natočil David Sandberg zo svojho vrecka za 5000 amerických dolárov so svojimi priateľmi. (ywo666)

Související novinky

Fassbender a Kung Fury 2

Fassbender a Kung Fury 2

13.02.2018

Před třemi lety uchvátil svět půlhodinový film Kung Fury od Davida Sandberga. Osmdesátkový úlet o policajtovi, který musí s pomocí Thora a dinosaurů porazit Adolfa Hitlera (a to je jen začátek!), se… (více)

Reklama

Reklama