Reklama

Reklama

Kung Fury

(festivalový název)
  • Švédsko Kung Fury (festivalový název) (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Hlavní hrdina snímku, policista Kung Fury, se vydává na cestu za pomstou svého přítele, kterého zabil největší kung-fu zločinec v dějinách lidstva, Adolf Hitler. Fury cestuje časem do dob nacistického Německa, aby Hitlera zničil jednou provždy. (Santa666)

Videa (1)

Trailer

Recenze (556)

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Űbercool padnutí nad kolena nad tím nejbéčkovějším z osmdesátých let, plné absurdních nápadů, kde je všechno neskutečně přestřelené a hlavně - neskutečně zábavné. A plné ukopnutých hlav a policejních triceratopsů. Stopáž je výborná, ale bohužel, i tak se během půl hodiny oběví pár věcí, které nedokázali držet linii geniální pocty, ale sklouzly do lepkavé trapnosti, obzvláště pokaždé, když se objeví Hitler, nic co říká, nebo dělá není vtipné, je to jen a jen debilní a díky tomu dokázala tahle kníratá zrůda Kung Furymu odprznit jednu hvězdičku (spolu s chybějící gradací, neboť i přes nespornou originalitu tu chybí opravdový vrchol). PS: a momentálně to má 88%, což je jasný důkaz krypto-nacistického spiknutí a Pomo musí být členem! PPS: Další důkaz? Díky Pomovi jsme to mohli vidět na čsfd filmovém víkendu v kině! A bylo to boží! ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Takový ten kousek, který budete milovat, nebo vás totálně mine. A já patřím bohužel do té druhé skupiny. Až příliš bizarní mišmaš všelijakých šíleností, které ovšem dohromady vůbec nefungují a už po deseti minutách jsem byl z toho přívalu bizarností a přehrocených momentů značně unaven. Obzvláště, když jsou povětšinou spíše wtf, než zábavné. Jako pocta osmdesátkám to příliš nefunguje a i přes pár slušných nápadů jsem měl co dělat, abych nepřetáčel. Být z toho celovečerák, tak mi odumřou snad všechny mozkové buňky. ()

Reklama

jahol 

všechny recenze uživatele

Odmítám být shovívavý, protože nejde o celovečerák a vzniklo to za pár šupů. Pár dobrých nápadů ano, ale promícháno s hodně zabahněným balastem, kterému nění konce. Takhle to přesně dopadá, když si na filmotvůrce hraje někdo vlastně hodně nadaný, kdo si myslí, že to půjde bez potu a krve hned na jedna plus. Vlastně jsem se dvěma hvězdami hodně shovívavý, protože tohle je ryzí shit... ()

Seabeast 

všechny recenze uživatele

Od zapnutí téhle megapecky jsem si chrochtal blahem a mé zornice si ponechávaly rozšířený stav! Po nažhavení napumpovaným trailerem nezbývalo než netrpělivě čekat a konečně je to tu! Kung Fury je crowdfundingový projekt, který vzdává hold brakům z let 80. a je stejně tak obrazově stylizovaný. Vůbec to "plastické vzezření obrazu" mě už v traileru hodně zaujalo, protože je něčím zvláštní a ještě jsem se s ním nesetkal. Samotný film je explozivní náloží znamenitých nápadů a má to šmrnc. Takovéhle šílené propojení kung fu, nácků, Adolfa, dinosaurů, vikingů, gangsterů, laserů a já nevím čeho ještě dalšího, muselo Davida Sandberga v představách strašit hodně dlouho. Po celou dobu si mini-film drží nadhled a je prošpikován těmi největšími akčními klišé jaké mohou jen existovat. Co by to bylo za osmdesátky bez synťáků a 8-mi bitů, které jsou rafinovaně zakomponovány do hudební složky. Opravdu, tahle půlhodina utekla tak rychle a nelze se ubránit dojmu, že Kung Fury je v příběhu zatraceně okleštěno. Zasluhovalo by si to celovečerák a vzhledem k tomu raketovému růstu počtu shlédnutí ode dne zveřejění (2 dny poté přes 6 mil.!!!) si myslím, že nás určitě nemine. Tvůrci mají koukám všechno dobře připraveno a samotná propagace funguje na plné obrátky. Už i cameo poloboha Davida Hasselhoffa v titulním klipu True Survivor hovoří za vše (ale též ve filmu). Nechci být prorokem, ale budoucí onálepkování nového kultu na sebe nenechá dlouho čekat. Celý kraťas ke zhlédnutí ZDE. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Má to nábeh stať sa kultom. Tvorcovia očividne znalý dobou, kedy vznikali drsné filmy, si z nej berú to najlepšie a vytvárajú tak neuveriteľný mix blbostí a sebaparódie. Niektoré vtipy sú naozaj podarené - skateboardovanie na nacistovi, Tank You atď. Osobne ale presne takýto druh exploatačných paródií nemusím. Vtipov je tam veľa na malom priestore a nie každý dostane to správne vypointovanie. Ako jednohubka, ale pomerne zábavné. Hlavne ak titulnú pieseň naspieva Hasselhoff. Jeho rodina musí byť hrdá. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (17)

  • Hláška „Don't hassle the hoff“ naráža na parodický hudobný videoklip od The Boy Cruise, kde hrá David Hasselhoff hlavnú úlohu. (ywo666)
  • Trailer natočil David Sandberg zo svojho vrecka za 5000 amerických dolárov so svojimi priateľmi. (ywo666)
  • Film byl natočen na digitální zrcadlovku Canon 5D a kameru Sony FS-700. (Hawaj)

Související novinky

Fassbender a Kung Fury 2

Fassbender a Kung Fury 2

13.02.2018

Před třemi lety uchvátil svět půlhodinový film Kung Fury od Davida Sandberga. Osmdesátkový úlet o policajtovi, který musí s pomocí Thora a dinosaurů porazit Adolfa Hitlera (a to je jen začátek!), se… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno