Reklama

Reklama

Kung Fury

(festivalový název)
  • Švédsko Kung Fury (festivalový název) (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Hlavní hrdina snímku, policista Kung Fury, se vydává na cestu za pomstou svého přítele, kterého zabil největší kung-fu zločinec v dějinách lidstva, Adolf Hitler. Fury cestuje časem do dob nacistického Německa, aby Hitlera zničil jednou provždy. (Santa666)

Videa (1)

Trailer

Recenze (556)

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Neskutečnej masakr a ultimátní pocta osmdesátým létům. To se nedá popsat, to se musí vidět! Já tu fakt nechci spoilerovat a víte, že nejsem z kategorie těch který by hned tak něco vyhypovanýho oslnilo, ale tenhle kousek si stávající hodnocení zaslouží. Fakt jsem od začátku čuměl z otevřenou hubou, oči rozzářený jak na vánoce a úsměv od ucha k uchu. A ta hudba... Kurva ta hudba! Takhle má podobnej nadšeneckej projekt vypadat.100% ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Takže. Vlastne moment. Dozvedám sa tu, čítam superlatívy a nechápem, čo primälo desiatky jedincov siahnuť po najvyššom hodnotení. Chápem, že v tom vidia ( a počujú - vďaka tomu najlepšiemu na tomto kúsku - a to soundtracku ) nostalgickú bonboniéru plnú odkazov na časy dávno minulé. Odkazy plné akcie, krvi a hlášok. Lenže tvorca až príliš žije v dnešnej dobe, aby dodal filmu to pravé kúzlo 80´s kinematografii, až príliš tlačí na pílu, až príliš overthetopuje a robí z diela paródiu a nie homage. Menej je niekedy viac - hovorí sa. ()

Reklama

zdepapepa 

všechny recenze uživatele

Kromě pár memů, soundtracku a vizuálů věrných době a několika komicky absurdních scén není o co stát. Jedna věc je udělat 'homage', jedna věc je udělat parodii a jedna věc je udělat miš-maš, který člověku připomene, proč jsme se posunuli tam, kde jsme teď a zanechali některé tropy a figury v minulosti. Takovým plusem neplusem tak zůstává, že se tvůrci nesnažili film natáhnout na celovečerní stopáž, ať už vlastním rozhodnutím nebo tím, že jim peníze z Kickstarteru nedovolily víc. ()

anais 

všechny recenze uživatele

V podstatě podobná úroveň a kvalita jako Rodriguezův úsek projektu Grindhouse nebo následující filmy o Machetovi. Zásadním rozdílem je ale způsob financování (Kickstarter), zcela fandovský základ, a vůči obsahu přiměřená stopáž, kterou ta videoklipová retrosmršť naplní tak akorát, aniž by začala nudit. ()

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Že Kung Fury nebude mít navzdory proklamacím s poetikou osmdesátkových akčních béček nic společného, už jsme věděli z trailerů. Zklamáním ale je, že hotový film stále působí jen jako trailer natažený na půlhodinu - tedy jako nepříliš provázaná skrumáž scének plná prvoplánových absurdností (laser-raptors, vikingské bojovnice s kulomety) a osmdesátkových fetišů. I přes záběry na Miami a synthpopovou hudbu to má spíš než k americkým béčkům blíž k novodobým jihoindickým akčňárnám, jen v odlišné vizuální stylizaci. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (17)

  • Film si odbil svoju premiéru na festivale v Cannes 2015 a v ten istý deň i na serveri YouTube. (toi-toi)
  • Celé natáčanie prebiehalo v Štokholme a jeho blízkom okolí. (toi-toi)
  • Film byl natočen na digitální zrcadlovku Canon 5D a kameru Sony FS-700. (Hawaj)

Související novinky

Fassbender a Kung Fury 2

Fassbender a Kung Fury 2

13.02.2018

Před třemi lety uchvátil svět půlhodinový film Kung Fury od Davida Sandberga. Osmdesátkový úlet o policajtovi, který musí s pomocí Thora a dinosaurů porazit Adolfa Hitlera (a to je jen začátek!), se… (více)

Reklama

Reklama