Reklama

Reklama

Akame ga kill!

(seriál)
Hudební videoklip 1
Animovaný / Dobrodružný / Drama / Fantasy / Horor / Psychologický
Japonsko, 2014, 9 h 12 min (Minutáž: 23 min)

Předloha:

Tecuja Taširo (komiks), Takahiro (komiks)

Hudba:

Taku Iwasaki

Hrají:

Sóma Saitó, Sora Amamija, Jú Asakawa, Mamiko Noto, Jošicugu Macuoka, Hitomi Nabatame, Kana Hanazawa, Hozumi Góda, Eidži Takemoto, Masami Iwasaki, Satoši Hino (více)
(další profese)

Epizody(24)

Obsahy(1)

Mladý bojovník Tacumi se vydává spolu s dvěma přáteli do hlavního města císařství, aby získali peníze pro svou chudou vesnici. Cestou však Tacumi narazí na členy nechvalně proslulé odbojové skupiny zabijáků s názvem Night Raid, kteří jej přesvědčí o prohnilosti hlavního města a aristokracie. Tacumi se tak rozhodne přehodnotit své původní záměry… (Hromino)

(více)

Videa (2)

Hudební videoklip 1

Recenze (60)

Terezinka198 

všechny recenze uživatele

Ach jo, několik let mi trvalo, než jsem se skutečně dokopala k něčemu, co jsem si před 6 lety uložila v paměti a jehož název mi neustále zněl v hlavě, ale nikdy na toto dílko nebyla správná nálada nebo čas. Zase jsem se nestarala, do čeho jdu, protože cokoliv, co jsem si před lety zapsala nebo zapamatovala, "musí být přece dobré". No, ale Akame ga Kill nám lehce drhne. Kdyby Esdeath dostala více prostoru - hmmm.. ale jako jo, násilí pěkné, krev pastva pro oči, boje vcelku povedené. Docela se mi i líbil onen "zvrat" v prvním díle se šlechtičnou-samaritánkou, která samaritánka až tak úplně nebyla. Co mě ovšem mrzelo, byla Akame sama... její postava byla vskutku zajímavá, ale až takovou hloubku, jakou jsem od ní očekávala, neměla. To bylo jen samé "eliminovat", "eliminovat" a "eliminovat" a občas nenažranost.... O důvod víc, proč se zamiloval do Esdeath (aneb když hlavní hrdina musí mít opět harém, ale tady si ho chce uzmout ledová královna jenom pro sebe... jenže on jí pořád utíká). A poslední věc, která mě trochu odpudila a trošku i naštvala (SPOILER ALERT) byla smrt právě hlavního hrdiny Tatsumi... to se dělá? To tam nezařvalo už dost lidí?! A potom Esdeath?! No, nezbláznili se?! Ale na druhou stranu to je anime o zabijácích, tak co bych čekala, jen to bylo takové random prostě :D (KONEC SPOILERU). No, ale vcelku se to udrželo v kladných číslech a těch odřených 7,5/10 si to myslím si zaslouží. ()

Mike.Myers 

všechny recenze uživatele

Super poutavé anime! Nevím jestli jsem tak hloupej, nebo to bylo tak dobře skryté? Mluvím o postavě Tacumiho, která v celém příběhu vystupuje jako hlavní postava a ve finále je to opravdu o Akame. Aby jste si to uměli představit. Je to jak kdyby jste v seriálu Naruto shippuden sledovali příběh Kakashiho a nakonec to hlavní udělal Naruto. ()

Reklama

Soundtrack

všechny recenze uživatele

Fakt by mě zajímalo, jakým způsobem scénáristé nad podobnými anime přemýšlejí. Hlavně o postavách.. "Tak potřebujem nějakýho neschopnýho dementa a k němu pár holek. Oddělíme je od sebe třeba... barvou vlasů a jednou vlastností. Například ta s růžovými vlasy bude úplně vypatlaná, ta s bílými bude drsná šéfka, černé vlasy budou taky drsné, ale šéfka to už nebude .. no a blondýna bude mít velký kozy, to přece musí stačit..." Akame ga Kill podle mě není dobré anime, nad ty vyloženě průměrné ho povyšuje jenom to, že se nebálo krve. ()

Scalpelexis 

všechny recenze uživatele

Krásný příklad, jak bipolární reakce muže anime vzbudit. Budu stát na té straně těch zklamaných a považovat Akame ga Kill! jako silně přeceněnou záležitost. Problém je, že tomu tak vůbec nemuselo býti! Seriál se zpočátku stylově kroutil z pozice barevně milého fantasy o sympatické bandě zabijáků do příjemně napínavé rubačky o nekonečných chodech nových soupeřů až to salto mortale dopadem neustál a skončil v bahenní kaluži trapně naporcovaných těl s těžce přidanou hodnotou senility. Po výborném začátku si člověk pochvaluje, jak se Akame ga Kill! uspěšně snaží vyhýbat zaběhlým klišé šónenů, nabízí dobré gagy, smysluplný děj a jasný cíl. Postavy se nám netváří, že by měly být jen umělým a plochým nástrojem k nekonečnému předvádění dalších a dalších nových schopností s misí "Najít a zničit". Jistě, přerod z rozmanitých barev hlavního města do temných zakoutí potřísněné krví by stále nic nenaznačoval a i klasická nesmrtelnost u jinak nedoknutelných hlavních představitelů nám byla nezvykale, ale vítaně odepřena. Jenže jakmile nám pár pozitivních a hodně negativních protagonistů opustí scénu a začnou je nahrazovat zbytečně jiní, tak víte, že je o průšvih zaděláno. Akame ga Kill! si začne idiotsky podkopávat svou hlavní ideu (kdy se postavy snaží si získat vaší přízeň, aby byly následně necitlivě oddělány) přeřazením na vyšší stupeň rychlosti, kdy si pak nestíháme udělat ke komukoliv vztah a tím se stáváme k smrti i těch nejmilejších naprosto apatičtí. Scénář si doslova začne dělat z celého světa naprostou legraci, zavedené principy položí na hlavu, logika doposavadního chování všech hrdinů nabere nesmyslné obrátky a nechá se zaplavit všema těma klasickýma klišé, kterým se tak doposud bránila (vskutku nesnáším, když každý lotr musí pochválit hrdinu, kterému se podaří uhnout jeho úderu). Konečný Battle Royale připomínajíc souboj Ryuko a Satsuki z Kill la Kill byl už pro mě emočně vyprahlý, protože se nemužu zbavit dojmu, že přeživší postavy byly snad vybrány hodem mincí (proč se seriál jmenuje po postavě, která se celou dobu na plátně minimálně vyskytuje?). Co naplat, že se na to hezky kouká? Znechucení po finalních dílech je nezměrné a s opravdovou nelibostí tomu nechám průměrné hodnocení, i když si ho z mého pohledu nezaslouží. ()

kubka4 

všechny recenze uživatele

Běhá mi mráz po zádech... Akame ga Kill mě naprosto nadchlo. Až neskutečně dokázalo skloubit odlehčené rysy, tak typické pro anime, s tíživou a temnou atmosférou tamního světa plného korupce a násilí. Když už mluvím o temné atmosféře, tak nemohu nezmínit, jak ponuré dokáže tohle anime být. Ty zrůdnosti, které se tam dějí na denním pořádku... Avšak sem to naprosto pasuje a nijak bych neměnil... Akame je unikátní tím, že není čistě černobílé. Na velké spoustě záporáků najdete mnoho dobrého, nebo alespoň něco, díky čemu se dokážete do dané postavy vcítit a částečně s ní i soucítit. A stejně tak u kladných postav můžete vidět i jejich temnou stránku. To spolu s výborným a napínavým příběhem tvoří skvělou podívanou, která vás chytí a nepustí. Také soundtrack se povedl na jedničku (už zabírá místo v mé hudební knihovně) a perfektně doplňuje poslední zbývající mezery. Co bych měl ještě dodat? Je to zkrátka napínavé, zábavné, ale zároveň i velice ponuré a smutné anime s až překvapivě komplexními a zajímavými charaktery. I kdybych v budoucnu zhlédl nespočet vynikajících anime, tak mi Akame vždy zůstane v paměti... - 100%. ()

Galerie (694)

Zajímavosti (8)

  • Zemní drak, kterého Tatsumi v 1. epizodě porazil, je také znakem skupiny Night Raid. (Natami)
  • Poslední ze dvou úvodních písní „Liar Mask“ nazpívala zpěvačka Rika Mayama. (CarnTheNunya)
  • Jméno protagonisty Tatsumiho znamená „spící drak“. Jde o narážku na jeho skrytý potenciál, který mnoho postav v průběhu seriálu zmíní. Další dračí referencí v průběhu anime jsou například první zabité monstrum (zemní drak), dračí brnění teigu a v neposlední řadě jeho konečná proměna v draka. (spacemaster)

Reklama

Reklama