Reklama

Reklama

65 let poté, co maskovaný sériový vrah terorizoval městečko, začne takzvané "měsíční vraždění" znovu. Snaží se snad někdo to hrůzostrašné období napodobit, nebo jde o něco horšího? Zakřiknutá dívka možná drží v ruce klíč k dopadení viníka. Film Děs po setmění vznikl podle hororu z roku 1976, navíc je inspirovaný hrůznými skutečnými událostmi. Snímek vypráví příběh maskovaného sériového vraha, který se vrací, aby pokračoval v terorizování texaského městečka, z něhož před pětašedesáti lety beze stopy zmizel. Zatímco se vyšetřovatelé předhánějí, aby našli mezi předchozími šokujícími událostmi a současným vražedným běsněním spojitost, zakřiknutá dospívající dívka možná drží v ruce klíč, který by mohl všemu zabíjení konečně učinit přítrž. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (143)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Od kvalitneho hororu vyzadujem tri veci. Sympaticku hrdinku, cool zaporaka a kvalitne natocene lakacky. Tento film ma len sympaticku hrdinku. Zaporak s vrecom na hlave je neskutocne trapny a jeho identita vratane dôvdu preco vrazdil imbecilna. Lakacky tu vôbec nefunguju. Aspon ze gore sceny su celkom stavnate. Ale vsetky umrtia su prilis rychle. Zaporak zrazu nabehne, zmasakruje nejakeho chudaka a nasleduje dalsia scena. Takze nemate cas sa o niekoho bat a smrt vsetkych vedlajsich postav vam je ukradnuta. Takze podla mna tento ubohy horor nestoji ani za jedno pozretie. 4/10. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Film, který se inspiroval filmem, který se inspiroval vraždami ze 40tých let. Ty prostřihy do minulosti se mi líbily, líbil se i 80kový vizuál, herci byli fajn a vrah mi byl sympatický tím, že se příliš s ničím nepáral. V rámci slasherů posledních let se jedná určitě o nadprůměr, ale jinak to není nic, co by ve mě zanechalo trvalejší vzpomínku. 60% ()

Reklama

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Nejblbější na těhle vyvražďovačkách je to, když ten hlavní madafaka nemá žádný charisma, což je žel bohu příklad i tady toho synka, co tam běhá s pytlem od brambor na hlavě (zdravíme do Crystal Lake). Páč a protože by byl tenhle film "co má tak dlouhej název, kterej si prostě nezapamatuju" jinak dobrá poklona všem slasherům, co se jich v silných létech sedmdesátých a hlavně osmdesátých natočilo, především ten retro vizuál tomu dodává to správně špinavý kouzlo. Průměr, nic víc. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Nemám rád remaky, ale musím říct, že „The Town That Dreaded Sundown“ se mi celkem zamlouvalo. Je to i proto, že se zde původní film bere jako něco, co je dáno a z toho se vychází, nikoli, aby se to celé předělávalo. Místy je to docela nápadité, místy je to strašně nudné a přemíra postav je v podstatě zbytečná a klidně byste se bez ní obešly. Fungovalo by to i s méně herci, ale pointu by to nezachránilo. Ta moc dobrá není. Hezký hororový průměr. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Solídny slasher, ktorý boduje najmä svojim meta-námetom, ktorý je výnimočne braný vážne a nie ako vreskoťácka sebaparódia. V neposlednom rade netreba zabúdať, že je to remake vskutku otrasného filmu. Napriek tomu sa Town that Dreaded Sundown ani len nepriblížil minuloročným peckám ako Girlhouse a It Follows. Originálny námet využíva len ako rozohranie príbehu, hlavná hrdinka je slabý protivník vraha, celkovo postavy sú odfláknuté a záverečné rozuzlenie ma nechalo totálne chladným pre svoju prekombinovanosť a strašne chabé motívy vraha. Napriek tomu predpovedám Gomez-Rejonovi peknú budúcnosť. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (5)

  • Kvůli natáčení byla hlavní ulice v Texarkaně 12. června vyzdobena na tři dny do vánočního hávu. (Terva)
  • Film měl nesoutěžní premiéru 18. září 2014 na 10. ročníku Fantastic Fest v Austinu v Texasu. (Terva)
  • Natáčení probíhalo ve městech Texarkana ve státě Texas a Shreveportu v americkém státě Louisiana. Několik místních obyvatel města Texarkana si pak ve filmu zahrálo jako kompars. (Terva)

Reklama

Reklama