Reklama

Reklama

Co děláme v temnotách

  • Nový Zéland What We Do in the Shadows (více)
Trailer 1

Viagovi, Deaconovi, Vladislavovi a Petyrovi je dohromady víc než 9000 let. Tihle upíři žijí společně v bytě ve Wellingtonu na Novém Zélandu. Jak čtveřice zvládá přežívat v současné, moderní společnosti? Spolubydlící Viago, Deacon a Vladislav vypadají jako kdokoli jiný, až na to, že jsou nesmrtelní a pijí lidskou krev. Jsou to totiž upíři, kteří se snaží přežít v moderní společnosti - placením nájmu a dodržováním rozpisu domácích prací počínaje a úsilím získat pozvání do nočních klubů konče. Jejich osm tisíc let starý spolubydlící Petyr promění dvacetiletého hipstera Nicka v upíra a společně s ostatními ho pak musí naučit upírským pravidlům. On je na oplátku seznámí se záludnostmi moderní společnosti a představí jim nejen nové technologie, ale i módu a rozdílný životní styl. (Cinemax)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (565)

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Na Nový Zéland jsem se vždycky chtěl podívat. Tahle daleká země, kde se mimochodem natáčely nejhezčí scény z Pána prstenů s čarokrásnou přírodou mně prostě vždycky lákala... Ale když teď už vím, co se vše tam za tmy honí po obloze, ulicích a na co všechno lze narazit na různých party.... Brrr. Ti mladší upíři Viago, Deacon a Vladislav by ještě šli, ale nerad bych potkal Petera, kterého zase někdo pustil.... Naštěstí už nejsem panna a tak jsem něco jako nakousnutý hambáč .-) a navíc mám rád hranolky. Věřte nebo ne, ale to může být větší repelent než krucifix, česnek a stříbrné posvěcené kule... Film mně nadchl už jen tím nápadem. Úvod byl skvostný a celý ten dokument - ano - tím vlastně film je skoro celou dobu bavil. Sem tam bylo nějaké hluché místo, ale těch 86 min uteče jak krev vaší tepnou po vpichu dvou zubů.... Jenže, i když dialogy byly vtipné a hoši k sežrání, nahlas jsem se nezasmál ani jednou. Jo, je to milé, je to vtipné a hlavně je to originální - o tom žádná. Ale na 4 hvězdy to prostě nemá a věřím, že to vyské hodnocení je hlavně z okouzlení diváků neotřelým námětem. Určitě se na to někdy podívám znovu a třeba změním názor. Zatím je to na tři požární hlásiče. Kdo ví, třeba kluky potkáme v nějakém seroši o netopýrech a pejsanech :-). * * * ()

Eddard 

všechny recenze uživatele

Spousta výborných nápadů a milých vtipů, co však tomuhle rozjuchanému hororovému Kanclu chybí je ucelenější obsah. Tři ústřední upíři jsou výborní, nejvtipnější z nich mi přišel náckovský Deacon, který mi bůhví proč připomínal Petra Čapka. Jste-li fanoušky černého/novozélandského humoru, měla by vás tato krvavě vtipná jednohubka potěšit. Carpe jugulum. 70% ()

Reklama

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Prazvláštní film, který prostě nesedne každému.Není to žádná tupá americká komedie, která se snaží diváka pobavit situačním, přeafektovaným a fekálním humorem, ale inteligetní a místy dost suchá a černohumorná satira s až skoro Britskou elegancí.Dokonalý scénář s neuvěřitelnou dávkou odkazů na všechna upírská klišé a Stokerova Draculu.Samotná postava Vlada jednoznačně nejlepší.Úvodní trojice (čtveřice pokud počítáte i nejstaršího upíra Petyra) je skvělý mix zcela rozdílných magorů.Já se královsky bavil a jelikož mám v upírském žánru nakoukáno prakticky vše podstatné, mohl jsem si užít ty tuny odkazů.Místy je film dost pomalý a jedním slovem prostě divný, humor je tvrdý a není laciný a to hold v dnešní době není pro všchny.Pro mě to je určitě jedno z nejmilejších letošních překvapení u kterého jsme dostávali záchvaty smíchu.80%. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Hororová komedie roku 2014. Originální, svěží, parodické, dělané s důvtipem a láskou k upírům.....a taky velmi poučné. Odteď například vím, že když by po mně šel vlkodlak, mám mu hodit aport. Nic, doporučuju a jdu na poslední chvílu překopat TOPku. PS: Petera si tvůrci půjčili z Prokletí Salemu. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Keď vyprsknete vodu z plných úst pri niektorom z vtipných momentov, je to celkovo dobrý ukazovateľ toho, že film je naozaj zábavný a vtipný. Film sa však nespolieha len na niekoľko vtipov, aby ho utiahli, udržiavajú súvislú, konzistentnú dávku humoru počas celého filmu a potom vás priklincujú niekoľkými brilantnými pointami. Taiki Waititi & Jemaine Clement naozaj vyšperkovali celú dilemu každodenného života upírov. Znie to ako šialený námet, aj takisto aj je. Keď sa rozhodneš pozrieť si film bez toho, aby si o ňom vedel viac ako som spomenul, nemôžeš urobiť lepšie. To, čoho som dočkáte, je jeden z najzábavnejších filmov. Možno nie najvtipnejší, ale okrem humoru film nepostráda inteligenciu, nadhľad a jemné napätie. Zamilujete si interakciu medzi hlavnými postavami a podpornými charaktermi. Aj keď možno film neoplýva bohvieakým príbehu, tu na tom naozaj nezáleží. Stačí sledovať tento veselý chaosu, ktorý sa prejavuje vo každodennom živote upírov. Bol som tiež prekvapený špeciálnymi efektmi, hudbou a celkovým spracovaním mockumentárneho štýlu, ktoré vyznieva totálne hodnoverne - až budete mať miestami pocit, že niekde v pivnici paneláku môžete mať kľudne upírých spolubývajúcich. Gore komédia aká sa len tak nevidí. 85%. ()

Galerie (63)

Zajímavosti (16)

  • Bary a nočné kluby, ktoré upíri vo filme navštevujú, sú skutočné bary vo Wellingtone v zábavnej štvrti Courtenay Place. (Hudakfilms)
  • Taika Waititi umí trochu německy, jelikož krátce v zemi žil. Rozhodl se tedy pár frází zakomponovat i do scénáře. (TaNya_)

Související novinky

Taika Waititi a imaginární Hitler

Taika Waititi a imaginární Hitler

16.03.2018

Pokud jste viděli Co děláme v temnotách nebo Hon pačlověky, dobře víte, že má Taika Waititi velmi specifický smysl pro humor. Jeho novozélandská nátura pronikla až do třetího Thora, a právě díky němu… (více)

Thor a upíří dohled?

Thor a upíří dohled?

03.10.2015

Nejbližší marvelovkou, která zatím nemá režiséra, je třetí Thor. Marvel si o něm povídal s Rubenem Fleischerem (Zombieland), Rawsonem Marshallem Thurberem (Millerovi na tripu) nebo Robem Lettermanem … (více)

49. MFF Karlovy Vary rozdal filmové ceny

49. MFF Karlovy Vary rozdal filmové ceny

13.07.2014

Slavnostní ceremoniál zakončil filmový festival a poroty v čele s Luisem Miñarrem udělily ceny nejlepším ze soutěžních filmů. Křišťálový glóbus pro nejlepší film si odnesl George Ovashvili za… (více)

Reklama

Reklama