Reklama

Reklama

Co děláme v temnotách

  • Nový Zéland What We Do in the Shadows (více)
Trailer 2

Viagovi, Deaconovi, Vladislavovi a Petyrovi je dohromady víc než 9000 let. Tihle upíři žijí společně v bytě ve Wellingtonu na Novém Zélandu. Jak čtveřice zvládá přežívat v současné, moderní společnosti? Spolubydlící Viago, Deacon a Vladislav vypadají jako kdokoli jiný, až na to, že jsou nesmrtelní a pijí lidskou krev. Jsou to totiž upíři, kteří se snaží přežít v moderní společnosti - placením nájmu a dodržováním rozpisu domácích prací počínaje a úsilím získat pozvání do nočních klubů konče. Jejich osm tisíc let starý spolubydlící Petyr promění dvacetiletého hipstera Nicka v upíra a společně s ostatními ho pak musí naučit upírským pravidlům. On je na oplátku seznámí se záludnostmi moderní společnosti a představí jim nejen nové technologie, ale i módu a rozdílný životní styl. (Cinemax)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (565)

verbal 

všechny recenze uživatele

Inu, co bychom tam dělali. Prostě jen tak náramně vtipně čurákujeme, točíme Interview s vampyjem, popichujeme ve vile Vladka Napichovače, honíme si Nosferata a předvádíme, jak by mohl vypadat Tvajlajt, kdyby se ho nechytla braková, grafomanská kráva. Novozélandký skvost, který šarmantně a neotřele vrací všem těm homopýrům a vlkogejům jejich dobré jméno. ()

Foox 

všechny recenze uživatele

Pořádné osvěžení od veškeré pubertální konkurence. Parodování samotného žánru od základů se stylem dokumentu řeší ty základní každodenní upírské problémy, které nejsou vůbec snadné! Povedená sestava herců si své role přímo užívá a jakákoliv vzájemná interakce skvěle baví. Díky tomu lze nad výslednou nekonzistentností přimhouřit oko. 70% ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

KDYŽ DÁTE SPOLU DO JEDNOHO BYTU ČTYŘI UPÍRY, JE JASNÉ, ŽE VZNIKNE HODNĚ NAPĚTÍ. A TO MŮŽE VZNIKAT Z JAKÉKOLIV SITUACE…" /// Tohle by mohl bejt dost zajímavej sitcom. Upírskej (jako)dokument o tom, jak přežít-žít v dnešní době. Odlehčený vyprávění o partě spolubydlících, u kterýho mám po chvíli pocit, že baví hlavně zúčastněný. Ubejvá ftipu a přestává mě to tak nějak celkově zajímat (bavit). Negraduje to humorně ani příběhově, ale plusem je, že se nesnížej k nějakejm debilitám, stupiditám či trapárnám. Prostě je to pro někoho s jiným druhem (černýho) humoru. To takovej Wolfcop je stejně levnej, ale pobaví (mě). /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Dostal jsem pozvánku na Bezbožnej maškarní ples ve Wellingtonu. 2.) Když si upíři nadávaj do homoklád, tak to se vždycky chlámu... 3.) Thx za titule ,,tompson“. /// PŘÍBĚH ** HUMOR * AKCE * NAPĚTÍ ne ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Na Novém Zálandu se filmy točit umí. Mnohokrát jsem o tom byl přesvědčen. Tohle byla velmi milá sonda do životů soudobých novozélandských upírů a obdobné havěti, která se stále učí začlenit se do tradiční společnosti, což je super nápad a nějaká ta legrace je zaručena. Ten pseudofilm o pseudoupírech natočený pro retardovanou mládež současnosti byl poprvé patřičně nakopán do prdele. Za to tomuhle snímku skládám velký dík. Nemohu souhlasit s častým zdejším argumentem, že film postupem času ztrácí na kvalitě, neboť tento názor je píčovina, stručně napsáno. Film na počátku nastaví laťku do slušné výšky a celou stopáž ji udržuje. Nasmál jsem se skutečně do sytosti. Strašně se mi zamlouvá, že si snímek absolutně na nic nehraje. Je hrozně jednoduchý a přímočarý. Vtípky jsou opravdu jednoduchoučké, ale rozhodně efektivní. Kdyby podobných snímků vznikalo více, nezlobil bych se. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Je veľmi urážlivé, keď niekoho nazveš teplošom.“ – „Ani sa s nimi nebav, s homokladami.“ Mám rád podobne absurdný humor so smrteľne vážnou tvárou. Napriek tomu som z tejto snímky čiastočne sklamaný, pretože nie je až taká obskúrna, ako som sa tešil. Napriek tomu by som sa s Vladislavom, Viagom, Deaconom a Petrom (no dobre, s Petrom asi nie) ešte rád niekedy stretol. Hrozne sa mi páčilo, aké to celé bolo afektované a WTF, ale na môj vkus to chcelo ešte viac zatlačiť na pílu. Po pozretí tohto filmu, Honu na paľudí a Thora: Ragnarok si myslím, že režisérovi sa podarilo vrchol svojrázneho humoru dosiahnuť paradoxne nie v nízkorozpočtových prvých filmoch, ktoré robil doma na „dedinskom“ Novom Zélande, ale v megalomanskom Thorovi 3. Za sympatické postavy a niektoré úžasne bizarné scény mám chuť dať 70%, ale inak to bolo síce pôvabné, ale aj trošku na efekt a nudné. ()

Galerie (63)

Zajímavosti (16)

  • Bary a nočné kluby, ktoré upíri vo filme navštevujú, sú skutočné bary vo Wellingtone v zábavnej štvrti Courtenay Place. (Hudakfilms)
  • Vlad se sám nazývá jako „Vlad the poker“ („šťouchač“), což je parodií na původního „Vlad the impaler“ („napichovače“). (TaNya_)
  • Budova použitá pro exteriérové záběry domu upírů byla předtím kanceláří Petera Jacksona. (TaNya_)

Související novinky

Taika Waititi a imaginární Hitler

Taika Waititi a imaginární Hitler

16.03.2018

Pokud jste viděli Co děláme v temnotách nebo Hon pačlověky, dobře víte, že má Taika Waititi velmi specifický smysl pro humor. Jeho novozélandská nátura pronikla až do třetího Thora, a právě díky němu… (více)

Thor a upíří dohled?

Thor a upíří dohled?

03.10.2015

Nejbližší marvelovkou, která zatím nemá režiséra, je třetí Thor. Marvel si o něm povídal s Rubenem Fleischerem (Zombieland), Rawsonem Marshallem Thurberem (Millerovi na tripu) nebo Robem Lettermanem … (více)

49. MFF Karlovy Vary rozdal filmové ceny

49. MFF Karlovy Vary rozdal filmové ceny

13.07.2014

Slavnostní ceremoniál zakončil filmový festival a poroty v čele s Luisem Miñarrem udělily ceny nejlepším ze soutěžních filmů. Křišťálový glóbus pro nejlepší film si odnesl George Ovashvili za… (více)

Reklama

Reklama