Reklama

Reklama

Salem

(seriál)
Trailer 1
USA, (2014–2017), 29 h 43 min (Minutáž: 43–60 min)

Hudba:

Tyler Bates

Hrají:

Janet Montgomery, Shane West, Seth Gabel, Ashley Madekwe, Tamzin Merchant, Xander Berkeley, Iddo Goldberg, Elise Eberle, Morgana Shaw, Stephen Lang (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(36)

Obsahy(1)

Seriál odohrávajúci sa v násilnom období 17. storočia v Massachusetts poodhaľuje oponu smutne známych procesov s čarodejnicami v meste Salem, ako aj nevysvetliteľných, nadprirodzených udalostí, ktoré poháňali dianie počas tejto temnej stránky amerických dejín. Bosorky sú skutočné, ale nie sú také, ako ich vidia ostatní.
Hlavnými postavami seriálu sú John Alden (Shane West), ktorý sa vracia z vojny a nachádza svojho priateľa Cottona Mathera (Seth Gabel), ako riadi procesy s čarodejnicami. Stretáva aj svoju bývalú lásku Mary Sibley (Janet Montgomery), ktorá je vydaná za staršieho, no bohatého muža, Georgea Sibleyho (Michael Mulheren). Napriek nepriaznivým okolnostiam a prostrediu riadiaceho sa pravidlami puritánskeho života, sa vzťah medzi Johnom a Mary opäť obnoví. (Incantator)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (72)

misterz 

všechny recenze uživatele

Krásna ukážka klesajúcej kvality. Prvá séria nadpriemerná, druhá ešte ušla, no tá tretia už za veľa nestála. Myslím, že aj titulkárom došla trpezlivosť, keďže od štvrtej časti poslednej série sa už titulky nedajú zohnať. Teda aspoň ja som nezohnal. K záveru sa z toho stal hotový paškvil. Slabší priemer. 55/100 ()

animaxis 

všechny recenze uživatele

Seriál na mě nejdříve nepůsobil nejlepším dojmem. Pilot byl zajímavý, ale i když se pořád něco dělo, tak mi přišlo, že tak do pátého dílu je to podáváno nudnou formou. Pak se ale seriál rozjede naplno a nuda už téměř nehrozí, protože se zlepší příběh a je tu i více napětí. Salem má rozhodně velký potenciál, ale v prvních pár dílech jsem si bohužel myslel, že ho promrhá, ale nakonec jsem spokojen. Postavy se tu pořád vyvíjejí a je hodně zajímavé to sledovat. Konec první (a zatím poslední) serie mi přišel dobrý, ale taky otevřený, tak snad se dočkám další série. Herecké výkony místy trochu pokulhávaly, ale v konečném výsledku vůbec nejsou špatné. Nejvíc mi asi vadila Janet Montgomery, tedy představitelka paní Sibleyové, ale i ta mi ke konci už tolik nevadila. Procesy s "čarodějnicemi" jsou natočeny hodně dobře a to považuji za nejlepší plus v seriálu. Přišlo mi, že hudba tu moc často nehraje, ale když už, tak nebyla špatná. Tak nakonec dávám čtyři hvězdičky místo původně plánovaných tří a jsem taky rád, že úvodní znělka nebyla nejlepší věcí v seriálu :) (Nebo snad ano?) ()

Reklama

Kothy 

všechny recenze uživatele

Lov na čarodějnice začal. Nebo je to naopak? To vám odpoví tento seriál vysílaný novou televizní stanicí WGN America. Odehrává v roce 1692 v Salemu. John Alden se po 7 letech vrací z války s Indiány a nestačí se divit. Jeho stará láska je teď nejmocnější ženou ve městě a dějí se divné věci. Všude je paranoia kolem čarodějnic. Nikdo ale pořádně neví, kdo u nich je čarodějnice. Reverend Cotton Mathers se tomu snaží udělat přítrž. Ale moc se mu to nedaří. Čarodějnice jsou pořád mocnější. Snaží se splnit Velký rituál a vyhladit celé město. Někteří proti nim ale bojují. Všechno ovládá Johnova dávná láska Mary Sibley. Situace se změní ve chvíli, kdy do města z Evropy přijíždí Cottonův otec Incerase. Je to známý lovec čarodějnic. Ten ale svým velkým úsilím akorát čarodějnicím přikládá pod kotel. Spoiler: Nakonec k Velkému rituálu opravdu dojde, takže jeho snaha přišla vniveč. Pár postav to nepřežilo. Ve druhé sérii se město potýká s epidemií neštovic. Přichází nové postavy v podobě hraběnky a doktora. Děj se zase o něco posunul a ke vtělení ďábla došlo. Některé postavy seriál opustily. Lucy Lawless tam docela září. :) Se 3. sérií přichází nový záporák. Hodně postav děj opustí a Ďábel nám ukáže svou skutečnou moc. Konec je celkem zajímavý. "Za veškeré poznání vděčíme čarodějnicím." ()

José77 

všechny recenze uživatele

SPOJLR! vole, kdyz tam vytahla tou ropuchu tomu typkovi z pusy, jsem se malem posral! jako efekty dobry, to jo, ale ten pribeh mel asi takovou hloubku jak mysl moji stary! jako ja nevravim, ze je to zly, a kdyz budu mit chut a cas, tak ja tomu tu sanci jeste dam, to ne ze ne! ale ted je to jen za dve no, nemuzu nic delat. ()

Vojťas 

všechny recenze uživatele

Ryze horrorová čarodějárna, která má dobré herce a je i dobře natočena. Bohužel obsahuje až tak znepokojivé výjevy, že je to ve výsledku to jediné, co Vám utkví v paměti (nebo alespoň mně). Není to špatný způsob útoku na diváka, ale stačilo by se více soustředit na scénář a bude vyhráno úplně. Už proto tento debut televizní stanice WGN America do budoucna nezavrhuji, ale aktuálně dostávají opět přednost zajímavější seriály. 60% [2. série BUDE] ()

Galerie (955)

Zajímavosti (9)

  • Cotton (Seth Gabel) a Increase Mather (Stephen Lang) boli naozaj otec a syn. Ich komplikovaný vzťah zodpovedá skutočnosti. Hrobka tejto rodiny sa nachádza na historickom cintoríne Copp's Hill Burying Ground v americkom meste Boston. (Carol Pifková)
  • Ve filmu se měla objevit i Selma Blair, která později musela svou účast na filmu zrušit kvůli organizování dalšich projektů. (lucius789)
  • Samhain je keltský sviatok, v ktorom sa oslavuje koniec zberu úrody a príchod zimy. V seriáli je Samhain vodca spolku, ktorý chráni jeho členov. (Carol Pifková)

Reklama

Reklama