Reklama

Reklama

Muž z Hongkongu

(festivalový název)
  • Austrálie The Man from Hong Kong (více)

Obsahy(1)

Do Austrálie je místní policií pozván policejní inspektor z Hong Kongu, aby dostal informace ze zadrženého Číňana, který neumí anglicky. Navíc je podezřelý z pašování heroinu, který u něj byl nalezen. Inspektor se svého úkolu zhostí tvrdě a nekompromisně a přes výslech podezřelého svědka se dostane až na stopu místní drogové mafie. Na vlastní pěst vyráží do nerovného boje. Jeho kung-fu proti škole karate, kterou má mafie pod patronátem, je zárukou nekonečné akce. (Flipnic)

(více)

Recenze (18)

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Brian Trenchard-Smith nasedl na vlak rozjetý bondovkami a filmy s Brucem Lee a dal vzniknout dobrodružnému kung-fu ozploitation využívajícímu nejznámější australské pamětihodnosti (od pěstního souboje na Ayers Rock po přelet rogalem nad budovou opery v Sydney). Jimmy Wang Yu je sice úděsný (ne)herec neschopný zahrát jakékoliv emoce a dějově je Muž z Hongkongu velice prostý film, přesto baví neustálou akcí a zejména bláznivými kaskadérskými kousky. Během natáčení se údajně na bezpečnost práce vůbec nehledělo, což vyústilo v nejeden incident. Například když měl být George Lazenby pro účely jedné scény zapálen, úplně se mu do tohoto kaskadérského kousku nechtělo. Nechal se ukecat až poté, co se před ním exemplárně zapálil sám režisér Trenchard-Smith, ale když v osudnou chvíli Lazenbymu hořící sako nešlo sundat (což je dobře vidět v závěru filmu) a hořící gel mu začal téct na ruce, musel být uhašen dekou a poté v záchvatu zuřivosti pěstně napadl Trencharda-Smithe. Režisér byl ve sporu i s hlavním hrdinou snímku (a nebyl sám, Jimmy Wang Yu byl údajně příšerně arogantní člověk, kterého neměl rád nikdo ze štábu), proto se ve společné bojové scéně, kde sám fyzicky zdatný režisér hraje jednoho ze zabijáků, skutečně rvali bez nějakého předstírání. Tak to holt chodilo v Austrálii. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Koho by v takomto prípade zaujímal scenár? Išlo o čo najviac zatraktívniť snímok prívalom akčných scén ( ktorých kvalita počas deja stúpa a klesá ) a exotických lokácií, presne tak, ako sa to robí v bondovkách ( aj keď tie sa aspoň snažia o nejaký príbeh ). Tento snímok je ich zrkadlovým obrazom, ich rovnako nechcenou paródiou a zároveň poctou ( asi ). ()

Reklama

Martin741 

všechny recenze uživatele

Neskutocny film od dost podpriemerneho rezisera Brian Trenchard Smitha, suverenne jeho najlepsie dielo. A suverenne najlepsi film ex- Bonda Lazenbyho / v roku 1975 uz nebol Bondom, a film je vlastne parodia na Bondovky. Jimmy Wang Yu je neherec, neschopny hereckeho vykonu, Lazenby myslim tiez nevie hrat. Treba zabudnut na bondovske hracky od Q ci jaxa volal, aj na potieranie svetoveho zloradu. Miesto Bondovskych kuskov je tu plno kung fu, tvorcovia zhadzuju takmer kazdu bondovsku akciu, lazenby bol nielen ex-Bond, ale aj ziak Brjusa Liho, a Jimmy Wang Yu bol priserne arogantny clovek, nikto z filmarov ho nemal rad ..... Sammo Hung Kam Bo je neskutocny chlap, uz vtedy mal nadvahu a co predvadzal, to bol masaker. Kazdopadne OHMSS je srajda neskutocna, toto je najlepsi Lazenbyho film : 95 % ()

Tina.T 

všechny recenze uživatele

Film šílený, ale jako půlnoční představení ve Varech, s podobně naladěným publikem kolem sebe, se to dalo. Film tak dostává úplně jiný rozměr, smáli jsme se na místech, kde to patrně režisér neplánoval. Prkenný Wang Yu, se šarmem naprosto na nule, zápletka průhledná a nenápaditá - přijede, všechny pomlátí a pozabíjí, svede všechny krásky a zase odjede - no uznejte, není to geniální? ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct, ale "Muž z Hongkongu" mě prostě neskutečně bavil. Už od úvodní scény mi bylo jasné, že to bude skvělá akční zábava, příjemně odlehčená, trochu v bondovském stylu, nevázaná a s výbornými akčními scénami (mimochodem skvělá automobilová honička!). Titulková píseň mě pak přesvědčila a já jsem si pak jen užíval film s Lazenbym jako záporákem. ()

Galerie (70)

Zajímavosti (22)

  • Jimmy Wang Yu utrpel zranenie, keď jeho závesný klzák narazil do skál v prístave v Sydney. Zrútil sa z výšky 30 metrov a dopadol na piesočnú dunu, pričom upadol do bezvedomia. Kvôli tomuto incidentu sa 2 dni nemohol zúčastniť natáčania. (beso74)
  • Režisér Brian Trenchard-Smith sa vyjadril, že na filmovom festivale v Cannes bol tento film v roku 1975 za niekoľko dní predaný prakticky do celého sveta. (beso74)

Související novinky

Zemřel herec Hugh Keays-Byrne

Zemřel herec Hugh Keays-Byrne

02.12.2020

Ve věku 73 let včera opustil filmový svět australský herec Hugh Keays-Byrne. Informaci zveřejnil jeho zástupce a později ji na svém facebookovém profilu potvrdil i dlouholetý přítel a spolupracovník,… (více)

Reklama

Reklama