Reklama

Reklama

Buchty a klobásy, první mládeži nepřístupný počítačem animovaný film, vypráví o skupině potravin, které se pod vedením odvážné uzeniny rozhodnou odhalit pravdu o své existenci, a o tom, co se doopravdy stane, když jsou vyvoleni a opustí supermarket. (Falcon)

Videa (10)

Trailer 6

Recenze (786)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Občas se až příliš tlačí na pilu, nicméně Buchty a klobásy jsou i tak sice neskutečně sprostý, ale zároveň neskutečně nápaditý, originální a anarchisticky zábavný film, který se vymyká asi úplně všemu, co jsem viděl. Není to vůbec tak primitivní podívaná, jak by se mohlo na první pohled a po pár minutách zdát. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Anti-LEGO příběh. Hrdinové mají mozky vymyté (firemní) ideologií, podle které je smyslem existence čekat, až si vás vybere jeden z „Bohů“ a odnese do země zaslíbené, kde najde klid a mír židovský bagel i muslimský lavaš, jinak vedoucí nekončící spor o to, kdo má nárok okupovat „západní regály“ supermarketu. Netuší přitom, že je namísto 77 lahví panenského olivového oleje a jiných potěch čeká bolestivá smrt v hrnci vařící vody nebo mlýnku na maso. Každý pracovní den začíná kolektivním zpěvem idiotské feel-good písničky à la Everything is Awesome, ve kterém chtějí postavy pokračovat i po zjištění, že všechno možná až tak boží není. Je pro ně holt pohodlnější dál věřit iluzi, kterou si sami vytvořili a která jim namísto existenční úzkosti nabízí útěchu. Neblahá historická zkušenost od dogmatického lpění na optimismu odrazuje, raději se tedy tvařme, že minulost neexistuje a dál žijme ve lži. Zdá se, že jedinou uspokojivou alternativu k víře ve spasení, která vyžaduje mimo jiné odříkání tělesných potěch, představuje hédonismus. Všichni nakonec stejně zemřeme (vyjma trvanlivých potravin), tak proč předtím alespoň nevylízat žemli nebo nevykouřit řepu a svou neradostnou existenci si tím trochu nezpříjemnit. Proti-konzumní poselství filmu z produkce obří mediální korporace samozřejmě nelze brát moc vážně a budiž proto Buchtám a klobásám připsáno k dobru, že po divákovi ani nic podobného nechtějí. Na druhou stranu je možná škoda, že za všemi ultrasprostými vtipy trochu zaniká, jak chytrý a podvratný film Rogenova parta tentokrát vytvořila. Největším monstrem nakonec není mluvící pičifuk, ale postava libovolného člověčího konzumenta, žijícího ve víře, že bude stále co jíst. Kdyby nic jiného, za vítězství tvůrců lze považovat už jen to, že vás přimějí fandit mluvícímu párku, vyschlé žvýkačce a prsaté žemli v jejich boji proti lidem jako jste vy sami (tedy lidem, kteří se provinili svým konzumerismem). 85% ()

Reklama

Superpero 

všechny recenze uživatele

Tak takhle parádní dobrodružnou jízdu jsem od toho nečekal. Srší to nápady a při akčním finále jsem byl vyloženě napnutý, jak to dopadne a nadšený z předváděného inferna. Hrozně se mi líbilo, jak se žrádlo dělilo na národnosti podle toho odkud je. Akorát mi to přišlo až zbytečně sprosté. Drtivá většina vtipů by byla stejně vtipná i kdyby mluvili normálně, ale mě to naštěstí nerušilo. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Občas: trapné a přehnané. Většinu času: sprosté, přímočaré, sprosté, vtipné, sprosté a originální. Neustále: sprosté. Ve výsledku opravdu ujetě vtipné a zvrácené. Líbí se mi, jak na první pohled povrchní komedie s až pubertálním humorem dokáže mít rozměr, ať rasově politický nebo náboženský. PS: film, co vám změní pohled na nakupování v supermarketu a vaše rozmluvy s potravinami budou pro ostatní nakupující velice bizarní (prokázáno i bez perníku) ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Film je pro mě vlastně docela příjemným překvapením. Není to sice asi taková pecka, jak někteří tvrdí, ale fórů je tam víc než dost. Komediální dvojice James Franco a Seth Rogen mě opět nezklamali. Film obsahuje spoustu originálních nápadů, takže je vidět, že se na něm vážně vyřádili. Je tam taky dost zajímavých filozofických otázek. Celkově film obsahuje spoustu narážek, ať už na filmy jako je například Terminátor, tak na geopolitickou světovou situaci. Hodně si střílí také z náboženství. Děj se tedy odehrává v obchodě, kde se potraviny každý den těší, až je bohové (lidé) koupí a odnesou je to věčného ráje. Vše se ale změní, když potraviny zjistí nepříjemnou pravdu. Hlavní protagonisté filmu jsou párek Frank a žemle Brenda, kteří se vlastně celý film jenom těší, až na to vlítnou. Další postavy jsou taky dost vtipné. A hlavní záporák je vaginální sprcha jménem Pičifuk, který jim jde celou dobu neúprosně po krku. Je tam taky spousta rasových vtipů. Někomu už se to možná může zdát až přes čáru. Každopádně jsem zvědavý, jestli bude pokračování. O dabing se stará spousta známých osobnostní a film byl poměrně levný, takže asi dost vydělá. "Černé kafe v prdeli!" :D Recenze ()

Galerie (43)

Zajímavosti (20)

  • Film se odehrává 4. července, tedy na americký svátek Dne nezávislosti. (Maulincio)
  • Ve Švédsku na film mohly - v doprovodu rodičů - už děti od sedmi let. (NIRO)

Reklama

Reklama