Reklama

Reklama

Buchty a klobásy, první mládeži nepřístupný počítačem animovaný film, vypráví o skupině potravin, které se pod vedením odvážné uzeniny rozhodnou odhalit pravdu o své existenci, a o tom, co se doopravdy stane, když jsou vyvoleni a opustí supermarket. (Falcon)

Videa (10)

Trailer 6

Recenze (787)

DJ Obelix 

všechny recenze uživatele

Začněme otázkou. Líbil se vám This is the End (Apokalypsa v Hollywoodu)? Pak je takřka jisté, že se vám bude líbit i Sausage Party. Tohle je totiž další z řady filmů Rogena, Franca a spol. typu "nechápu, že nám na to Sony dalo peníze, tak si aspoň užijeme nehoráznou prdel". Za úžasné muzikálové číslo od oskarového Alana Menkena, za nespočet naprosto kulervoucích scén (Terminátor, tampon!), za překvapivě kvalitní animaci a (už tradičně) geniální výběr známých šlágrů napasovaných do naprosto úchylných situací si film zaslouží krásné čtyři hvězdy. I když se i přes svou relativně krátkou stopáž chvílemi zbytečně táhne (ona teologická alegorie tvůrcům bohužel trochu přerostla přes hlavu), za tu odvahu pustit něco tak zvráceného do kin, speciálně tu závěrečnou hromadnou scénu, ze které byla cenzory údajně vystřihnuta jen necelá vteřina (!!!), přidávám pátou hvězdu. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Občas se až příliš tlačí na pilu, nicméně Buchty a klobásy jsou i tak sice neskutečně sprostý, ale zároveň neskutečně nápaditý, originální a anarchisticky zábavný film, který se vymyká asi úplně všemu, co jsem viděl. Není to vůbec tak primitivní podívaná, jak by se mohlo na první pohled a po pár minutách zdát. ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

„PROBERTE SE! LŽOU VÁM DO OBLIČEJE. OSLAVUJETE SVOJI ZKÁZU! ZÁDVEŘÍ JE PÍČOVINA!“… /// Animovaná kuriozita pro (ne)dospělý. Nevotřelej nápad, kterej bohužel zamrzl někde ve třetině (asi hned po parádně vyděšenejch ksichtech žrádla při „prozření“). Rogenova umírněná variace na Disney péčko, která není ani tak ftipná jako spíš nadržená. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Nekupuju Hot-Dog, ale šukající potravinu. 2.) Prohání mě klistýr. 3.) Straší mě konec trvanlivosti. 4.) U nás doma to neděláme s jablečným koláčem, ale s houstičkou. 5.) Thx za titule „marinovanec“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ** AKCE * NAPĚTÍ ne ()

Dan9K 

všechny recenze uživatele

Veskrze velmi sympatický film, který není zdaleka tak pitomý a hloupý, jak se o něm snaží spousta lidí tvrdit. Jen si v něm najdou svoje obě dvě skupiny, jak ti s IQ pod sto, tak i někteří, co jsou nad a nehrají si na to, že kakají fialky. Je fakt, že přehnaná ostrost mluvy nerovná se ostrost vtipu, tedy pro mě. Ne, že by mě sprostota a všudypřítomná sexualita urážela, to vůbec, ale její větší nenucenost by přidala filmu na překvapivosti, neboť po chvíli už to člověk skoro nevnímá. Avšak klady jasně převládají; brilantní námět, velmi povedené a netrapné narážky na jiné filmy/žánry i aktuální geopolitickou situaci a dobré situační gagy. Zejména se povedlo vše, co souvisí s masakrováním nebohých potravin, působí to velmi uvěřitelné a brutálně a díky tomu vtipně. Těším se na pokračování a jsem zvědavý, co s ním tvůrci vymyslí. ()

kulyk 

všechny recenze uživatele

Tak ono to je pro nás, dospělce až přespělce, jo? Zajímavé. Takhle prvoplánovitému nadužívání vulgarismů bych se smál tak max od jedenácti do šestnácti let svého věku, a to ještě pod podmínkou, že bych byl zhulený jako nutrie. Což jsem v té době byl, takže no problemo. Horší to je dnes kdy stačí, abych očuchal nějakého okolo jdoucího juvenilního rastafariánka a můj, dávnými léty nadužívání ztýraný mozek, okamžitě roztočí spirálu panických atak, paranoických záchvatů a astmatického sípání. Za střízliva, co se tetrahydrocannabinolu týče, jsem tedy nucen konstatovat, že na píču, tenhle flák. Slušný nápad s velkým potenciálem a několik vydařených parodických momentů rozhodně nepřemostí tupost, s jakou se přistupovalo k dialogům. Srovnání se South Parkem kulhá. Netvrdím, že čtyři ,,pinďouři vod Denveru" trefí každý přisprostlý joke s razancí a přesností cimrmanovského šrapnelu, ale po většinu z dvaceti let své existence se alespoň snaží. A tepou, často účinně a přesně. Sosič párty je při srovnání s nimi jen trapná deklamace pejorativních výrazů, a i v jejich výběru dosti neinvenční. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (20)

  • Severoamerické tržby dosáhly 97,7 milionu amerických dolarů, celosvětové činily 140,7 mil. (NIRO)

Reklama

Reklama