Reklama

Reklama

Shaolin fotbal

  • Česko Shaolin fotbalista (více)
Trailer

Obsahy(1)

Sing je nadšený příznivec kung-fu, jehož úžasná "noha z oceli" zaujme slavného fotbalového trenéra. Společně sestaví mužstvo složené ze Singových bývalých šaolinských bratrů, motivovaných vidinou velké peněžní výhry v národním fotbalovém utkání. Ti se díky nevídané kombinaci prvků bojového umění a nově nabytých fotbalových dovedností zpočátku zdají být nepřemožitelní... Dokud nestanou před obávaným Týmem Zla v závěrečné bitvě o titul. (HBO GO)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (285)

maxxxim odpad!

všechny recenze uživatele

Hong Kong / Čína prežívajú zlaté časy. Rozvinutý komunizmus nivočiaci všetko od ľudskej mentality, cez prírodu končiac u filmovej tvorby. Aj keď si mnohí ľudia myslia, že tento režim tu má úpadkovú tendenciu, nie je tomu celkom tak. Priblížiť si to môžeme na nasledujúcom pseudofilme. Zámerom bolo sparodovať nejakých iných filmových kolegov z tejto brandže, no výsledkom je katastrofálna skomolenina záberov a scén s absolútne amatérskymi nehercami. Pokus ako zabaviť nestranného diváka zlyháva tak do 15 minút od úvodnej klapky. Upotení číňankovia sa naháňajú za loptou a robia vývrtky ako v žiadnom inom filme, seriáli, či priestore vôbec. Predstavte si námatkovo stredový kruh v ňom ležiaceho nuďasa a asi 10 ďalších nuďasov ako sa k nemu približujú hádžuc šmýkačku. Alebo fauly ako kopanec do krku s následým trojitým vrutom. Núdza nie je ani o absurdity šipka do brvna, či salta cez celé ihrisko. Divák sa cíti zvláštne, pokiaľ mu nie je 5 a menej a to ešte urážam opice. Ak to malo vyznieť ako komédia, tak to tak určite nevyznelo, pretože za 17 juanov sa dobrý film určite natočiť nedá. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Výborná sportovní komedie s neméně dobrou hudbou. Je vidět, že si tvůrci s triky dali opravdu záležet a hlavně v posledním zápase je to brutálně znát. Hned jak začal tak sem se řezal smíchy až do konce. Tak výbornou fotbalovou scénu jsem ve filmu snad ještě neviděl. Ale nedá se upnout jen na tuhle část filmu. Celý film stojí za shlédnutí například když se začínají učit fotbal. Opravdu originální téma na zatím nepříliš využitý sport ve filmech až na pár vyjímek. ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

Ja si nemôžem pomôcť, ale tieto čínske splašky mi raz nejdú dole krkom. To bola úplná blbosť a len som odpočitával minúty kedy tento film skončí. A ako počítam tak počítam, ale nebolo miesta na zasmiatie. A to je pri názve komédia už čo povedať. Hviezdičku dávam za nápad a za odvahu. 15%. ()

Džejkop 

všechny recenze uživatele

Jsem fanoušek fotbalu a tohle prostě nemůžu uznávat. Co to je?? Jakej šaolinskej fotbal. Jdětě do řitě. Hráči po hřišti skáčou a dělaj všelijaký kung - fu techtle mechtle a do míče kopou jako kdyby měli v nohách dynamit. No, to by se ještě dalo přežít a někdy (když se třeba brankáři, samým horkem, roztečou rukavice a oblečení) jsem se i pousmál. Ale to jak se soupeřovi hráči postaví před brankáře a začnou na něj střílet hlava nehlava, jakoby se zastavil čas...no prostě tím chci říct, a co nějaká obrana? Místo toho aby spoluhráči pomohli svému brankáři, tak někde v pozadí nečině přihlížejí jak ze soupeřových kopaček na jejich golmana srší jedna střela za druhou. Sorry, ale veškerá realita, pravidla a taktika fotbalu, je ta tam a to nemůžu jen tak přehlédnout. Takhle prznit mojí oblíbenou hru přeci nejde. ()

danco123 

všechny recenze uživatele

Tento film asi nešlo nevidieť, pretože svojho času ho takmer stále vysielali na Markíze. Videl som ho ešte ako menší a pamätám si, ako som s kamarátmi pred panelákom skúšal hrať podobne futbal. Film ako taký nie je zlý, má dosť vtipný dej a určite ma niečo do seba, len možno nie som ten správny divák, ktorého takýto film vie skutočne zabaviť a dostať natoľko, aby ma aj naozaj bavil. Preto mu dávam 40%. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (10)

  • Na většině území Číny byl film zakázán, protože před uvedením v Hong Kongu nečekal na patřičná povolení. (Morien)
  • Všechny záběry napodobující tzv. "bullet-time" efekt, známý například z Matrixu (kdy kamera během jednoho okamžiku obletí v kruhu celý pohybující se objekt a ten je tím pádem jako by zmrazen v pohybu), vznikaly za pomocí pouhých dvou kamer a dojem "zmrazení" byl dodatečně generován počítačem. (Morien)
  • Shaolinský fotbalista předvádí humornou poctu legendě bojových umění Bruci Leemu. Nosí stejný účes a hraje i ve stejné žluté kombinéze, jakou měl na sobě Lee ve filmu Hra smrti. Když ho odnášejí z hřiště, tak má na sobě stejné brýle, jaké nosíval Lee, a leží na nosítkách ve stejné pozici, v jaké byl Lee položen v rakvi v Hong Kongu. (Morien)

Související novinky

Stephen Chow a Rogenovo „žihadlo“

Stephen Chow a Rogenovo „žihadlo“

22.09.2008

Když jsme naposledy psali o adaptaci legendárního rozhlasového a komiksového seriálu The Green Hornet, která je vysněným projektem komika Setha Rogena, spekulovalo se o tom, kdo si zahraje šikmookého… (více)

Reklama

Reklama