Reklama

Reklama

Rezistence

  • USA Insurgent (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Z Tris a Čtyřky se během okamžiku stali psanci podobní lovné zvěři. Nikde není klid a bezpečno, vůdkyně sekce Sečtělých je s pomocí ozbrojené sekce Neohrožených neúnavně pronásleduje odhodlaná dostat je za každou cenu. Současně nechává pochytat další divergentní lidi, kteří do stanoveného společenského systému nezapadají. Vystavuje je krutým testům, aby odhalila vhodnou osobu, jenž jí může pomoci rozluštit dávné tajemství. Tris a Čtyřka zjišťují, že mají víc spojenců, než se zdálo, rozhodnou se přestat utíkat a zkusí překvapivý protiútok. Je to právě Tris, která se stane klíčem k tajemství, na němž stojí základy světa, ve kterém žijí. Tajemství minulosti i budoucnosti. (Bontonfilm)

(více)

Videa (35)

Trailer 3

Recenze (512)

honajz 

všechny recenze uživatele

Mělo mi být podezřelé, když v úvodu se podnikne drsný nájezd obrněnými vozy na zahrádkářskou kolonii, že tohle půjde kolem logiky a u všech těch frakcí i taktiky předaleko. Kdyby se takto chovali, nepřežili by v reálu ani minutu. I když nutno dodat, že místní nabušené jednotky neumějí střílet, když netrefí několik střelců holku, která běží rovně a k nim zády, ani nekličkuje, ani neuhýbá. Pak jsou zde takové drobnosti, jako že ve chvíli potřeby mají všichni někde po ruce nějakou zbraň, kdoví odkud ji vzali, nebo že nenáviděný otec má důležitou informaci, ale hrdinové si ji z uražené namyšlenosti nevyslechnou. Proč taky? A Jeanne je zlá, protože... vlastně proč? Tak nějak tady není jasné, proč ji všichni chtějí zabít, a co tím chtějí získat. Nikdo vlastně nic neví, ale bojuje se proti sobě. Nebýt tam ten artefakt, je ten zmatek až na půdu vidět nad slunce jasněji. Jinak Tris mi přišla jako obyčejná vzteklá holka, která po ostříhání vypadá jak odulá čtyřicátnice, s velkou prdelí a malýma kozama, oproti tomu matka Čtyřky vypadá jako jeho ségra. O Kate Winslet, jejích tlustých nohách a rozkydlém pozadí raději pomlčet. A celé je to tak strašně vážné a bez nadhledu, až to působí směšně. Také mne pobavily hlášky, že Tris je stoprocentně divergentní, ale inklinuje k Odevzdaným, nebo ta úžasná logika, kdy si Jeanne myslí, že artefakt, který může otevřít jen divergent, bude zbraní proti nim. SPOILER Taky mi přijde divné, že za celou dobu NIKOHO nenapadlo jít se rovnou za ty hradby podívat, že museli čekat na nějakou x let starou zprávu. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Po upírskych ságach začali tlačiť mládeži do hlavy pseudo sci-fi zlátaniny veľmi nízkej kvality, ale s veľmi drahou reklamou. Scenár podobne ako v Hrách o život, nejaký boj proti fiktívnemu totalitnému režimu, ide to ako cez kopirák. Len tá hlavná predstaviteľka nemá vôbec šmrnc. Kým v Hrách o život je človek ako tak v obraze, tu som sa úplne stratil, je to neprehľadné. Pozriete si to raz, zabudnete rýchlo a už si to znova nepozriete. ()

Reklama

cheyene 

všechny recenze uživatele

Zatímco první díl si u mě vysloužil 3*, druhý dostane o jednu méně. V prvém případě se jednalo o start série a dopadl tak nějak průměrně. Neurazil, ani nenadchl, přinesl zajímavý námět, ale v mnoha ohledech působil až moc lacině či prvoplánovitě. Rezistence se mi zdála ještě více určená teenagerům a to po všech hlediscích, avšak to není nic proti ničemu, jenže celkový dojem v sobě odráží nesporný fakt, že si mě v tomto případě tvůrci nedokázali udržet v pozornosti. Měl jsem tendence se nudit. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

O něco méně zajímavější než Divergent, ale pořád solidní šleha v ranku Teen akčních filmů. Politické, ukecané a intoušské Hunger games ať sežerou knihomolové, já dávám přednost efektní zábavě a tou Insurgent nepochybně je. Přibylo více akce, více se zde střílí a je zde i nějaký souboj, což pokládám za plus. Některé scény jsou vygradovány napětím úplně na maximum, což EvilPhoeNiX vřele rád uvítá. Oba hlavní herci jsou super, chemie mezi němi funguje na jedničku a highlightem je definitivně opět simulace, tam jsem nedýchal. Za mě tedy opět spokojenost, akce, story, spád vše funguje. 80% ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Nakonec to bylo docela dobré. Minulý díl se mi ale líbil víc. Je tu sice víc akce, některé nelogické momenty tomu trochu ubírají. Začátek je celkem nuda, rozjede se to až ke konci. Kate Winslet je tady ještě drsnější než v minulém díle. Je nám tu přestaven i zbytek frakcí. Divergentní jedinci jsou stále nahánění a spojují se s Odpadlíky. Společně s Neohroženými se snaží o revoluci proti Jeanine. A Tris se podaří otevřít tajná zpráva od zakladatelů jejich komunity. Konec mě docela mile překvapil a jsem zvědavý na finále. Ale je škoda, že si Tris hned na začátku ostříhá vlasy... "Jednou škrob, pořád škrob." ()

Galerie (167)

Zajímavosti (16)

  • Naomi Watts (Evelyn) je prírodná blondínka, no kvôli tomuto filmu si ich musela prefarbiť na hnedo. (Hudakfilms)
  • Pracovný názov projektu bol Mineral. (Hudakfilms)

Související novinky

Kdo se vytáhnul na Super Bowlu?

Kdo se vytáhnul na Super Bowlu?

02.02.2015

Super Bowl je každoročním svátkem nejen pro fanoušky amerického fotbalu, ale také filmu. Studia totiž utrácejí miliony dolarů za to, aby mohla mezi reklamy procpat své půlminutové TV spoty, obvykle… (více)

Po Divergent přijde Insurgent

Po Divergent přijde Insurgent

13.02.2014

Stmívání odstartovalo fenomén knižních adaptací pro mladistvé, které se pokouší nasbírat divačky přes odvážnou hlavní hrdinku a nadpřirozený koncept. Ve šlépějích Twilight ságy se snažily kráčet… (více)

Reklama

Reklama