Reklama

Reklama

Vítejte v Kolektivu, ve světě budoucnosti, který byl zbaven toho největšího nebezpečí - emocí. Nikdo v něm nepociťuje chamtivost, agresi, ale ani lásku a touhu. Silas (Nicholas Hoult) žije poklidným životem jako správný Vyrovnaný, dokud se u něj neobjeví závažné onemocnění - syndrom přepnutí. Obyvatelé s touto diagnózou totiž začínají cosi cítit... Stejný problém má i Nia (Kristen Stewart) a oba dva spolu poprvé v životě propadnou lásce a intimitě. Jenže city jsou zakázané a jedinou šancí je útěk. (Magic Box)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (146)

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Postapokalyptický poválečný film o budoucnosti  po válce nově vytvořeném systému šelmy (NWO). Další z celé dlouhé řady rediktivně podprahových.(programovacích) filmů na způsob Dárce, Equilibirum, Demolition Man, Divergence, Hunger Games atd.. Všechny zmíněné filmy rovněž doporučuji. Opět lidem dopředu ukazují, co chystají a jak bude vypadat svět potom, co zničí starý systém a svět, jak jsme ho doposud znali. A lidé stále spí ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Skutečně zvláštní a ojedinělé komorní sci-fi drama, které určitě není pro masové publikum. Celý film je postaven prakticky jen na emocích, o kterých to vlastně i celé je a myslím, že tento snímek tak mohou docenit právě jen skutečně též emočně „vyspělí“ diváci. Zápletka je tedy poměrně jednoduchá, zároveň by se ovšem dalo konstatovat, že i docela originální, především tedy co se zpracování týče. Na mě to každopádně zafungovalo opravdu hodně, s ústřední dvojicí jsem soucítil na maximum a upřímně jsem jim držel palce, okamžiky jejich postupného sbližování byly opravdu silné a přesvědčivé, tvůrci navíc nikdy nesklouzli k nějakému emočnímu vydírání, či kýčovitosti, zároveň ale i přes chladnou, až depresivní atmosféru nesklouzli ani k nějaké odtažitosti, či nezájmu, prostě se jim podařilo najít zlatou střední cestu, která byla působivá přesně tak, jak měla a to musím vážně ocenit. Hodně mě oslovil i styl snímku, který se dá považovat, i přes svou též jednoduchost, za velice výrazný a to především díky své vizuálně kontrastní působivosti. Velkým trumfem této podívané je pak i ústřední herecké duo, sympatický Nicholas Hoult a přenádherná Kristen Stewart zde totiž tvoří dokonalý pár, který si snad ani nelze neoblíbit. Equals je zkrátka podívaná, na kterou musí mít divák každopádně náladu a klid, ovšem pak si z něj může odnést i opravdu působivý a emočně velice silný filmový zážitek. ()

Reklama

West 

všechny recenze uživatele

Pokus o antiutopické scifi, které se přiživuje na THX 1138 a 1984 od Orwella. Vizuálně to není vůbec špatný. Minimalistické prostředí mi k tomu velice sedělo, a to i hudba. Tady jsou ale největším problémem herecké výkony a slabší scénář. Takový film utáhnou jen lepší herci, kteří musí umět opravdu zahrát citlivé scény a být pro diváka sympatičtí. Což, když se vám vybaví Kristen Stewart a její výraz - po amputaci mozku,.. nikoho to nemůže ohromit, navíc když má ještě odporně umaštěný krátký a ulíznutý vlasy do zadu,(vypadajíc jak lesba roku) na sexappelu heterosexualní postavy jí to nepřidá. Hoult neni zas až tak špatný, ale vážné role mu nejdou. Škoda.. Mohlo to dopadnout lépe. ()

tom.nosek 

všechny recenze uživatele

Překvapivě herci nejsou zlí a prostory se soundtrackem jsou velice příhodně líbivě sterilní. Film je tedy v tomto vynikající, má jenom dvě drobné vady. Zaprvé, příběh nemohl být otřesnější. A zadruhé, ostřešnější být příběh nemohl. Teoreticky jde o jednu vadu, ale je tak významná, že jsem ji musel uvést hned dvakrát. Obecná orwellovská premisa je dobrá a také velice podobná i jiným dílům, jak knižním, tak filmovým. Nemusíme ale zacházet do detailů, stačí základní rozkreslení děje a zjistíme, že příběh je dost stupidní a nemá ani pořádný konec. (Následují spoilery.) Za zmínku stojí: 1) Niiny SOS nákazy si všimne jenom Silas. 2) Silas dost silně stalkuje Niu, ale opět si toho nikdo nevšímá. 3) Nia a Silas se spolu "skrývají" na očividně veřejných místech. Opět, nikdo si nevšimne. Rozlehlá veřejná místa jsou prázdná i přes den. Podobně je na tom skrývání se v zahradách za děravým keřem, kterým je vidět. 4) Silas je tak hloupý, že se divím, že se nezranil na hlavě vícekrát. Je šance, že Niu pustí, a jeho spojenci mu výslovně řeknou, ať počká doma, a on hned odchází... Komu tím prospěje? Druhé straně? Ideální je se bezcílně potulovat po městě. A ani na chvíli ho nenapadne, předtím než se chce zabít a než si nechá dát injekci, že by teoreticky mohla ona čekat na něj. Ona poměrně chytře (i když to, předpokládám, vlivem idiocie scénáře nebylo schválně) nechala svou "bundu" u něj na gauči. Takže by si Silas po příchodu všimnul, že tady nám něco hapruje a pokud to není nějaký zlý vtípek od souseda, Nia asi žije. 5) Jejich kámoš jim tvrdí, ať se ptají na Olivera, že ten do jejich zaslíbené země s nimi poletí. Na konci ale co? Na konci jedou vlakem, který tam má vyloženě zastávku! Tak proč byl potřeba nějaký Oliver? Na co tolik plánování? Nia si také dělá starosti, že neprojde checkpointy po cestě ven. Tuto část film ale vůbec nerozebírá, jednoduše ji přeskočí. Krom toho, je silně nepravděpodobné, že by nevzbudili podezření, když dva lidé, kteří tam nemají co dělat, najednou cestují směrem ven. 6) Nejlepší nakonec. Hrdinové spolu i přes injekci odjíždí, ale 6a) proč to Silas dělá? A 6b) co znamená ten neurčitý konec? Celé je to nejasné, bez pointy. Závěrem bych dodal, že zajímavost, která říká: "Některé scény neměly přesně daný scénář a točily se formou zhruba třicetiminutových sekvencí," přesně odpovídá stavu celého filmu. Slepenec zvláštních a velice těžko navazujících momentů. Jako kdyby tam chybělo mnohem víc meziscén. No prostě, lepší podívat se znovu na Equilibrium nebo V jako Vendetta. ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Neskutočná nuda s dobrým začiatkom, náhlym ale predvídateľným koncom a neskutočnou vatou uprostred. Kristen nesklamala, aj keď už má od dôb Tvaljatu nacvičenú tretiu mimickú obrnu tváre, je tak hnusná, že Nicholas fakt radšej mohol zabudnúť, že spolu niečo mali. Zlaté Equilibrium. To na béčkové pomery vtedajšej doby bol oproti tomuto fakt bombový zásah. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (6)

  • Režisér Drake Doremus vymyslel některé velmi zvláštní formy zkoušek před natáčením. Nechal například hlavní herce celou hodinu jen sedět naproti sobě a pořád dokola říkat pouze: "Helo Nia" "Hello Silas". (Masai)
  • Některé scény neměly přesně daný scénář a točily se formou zhruba třicetiminutových sekvencí. (Masai)
  • Média uvedla, že se jedná o adapci románu George Orwella z roku 1984. Film ale s románem nemá nic společného. (Steel32)

Související novinky

Kristen Stewart si zkusí sci-fi

Kristen Stewart si zkusí sci-fi

04.05.2014

Drake Doremus je jeden z mála filmařů, kteří dosáhli uznání již před svými třicátými narozeninami. Režisér, který sklidil velký úspěch na Sundance festivalu s filmem Zamilovaní se i svým následujícím… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno