Reklama

Reklama

Summer Camp

Trailer 3

Čtyři mladí Američané se přihlásí na práci poradců v odlehlém španělském táboře, ale jejich představy zábavně stráveného léta začínají rychle slábnout, když jeden z nich náhle ztratí nervy a napadne ostatní. Než si skupina uvědomí, co se děje, zmocní se jich virus vyvolávající vztek. Virus se mezi nimi rychle šíří, a musí se spolehnout jeden na druhého, aby měli nějakou naději přežít noc. (noelcoward73)

(více)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (60)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Dva dni pred otvorením letného tábora pre deti, sídliaceho na severe španielska, prichádza štvorica amerických konzultantov, aby skontrolovala bezpečnosť tamojšieho okolia, či samotné podmienky na bývanie. Keď je jeden z nich napadnutý miestnym psom, druhý začne po konzumácii tamojšieho vína vykazovať značne agresívne správanie, okolnosti nečakane naberú rýchly spád. Teraz už nebude prvoradým cieľom otvoriť tábor v stanovenom termíne, ale vyhnúť sa nákaze neznámym vírusom, ktorý zasiahol okolie "Summer Camp". Základy snímku sú položené prevažne na atmosfére. Gore síce dostane príležitosť, pohľad na infikovaných samozrejme taktiež, no samotné scény sa odohrávajú prevažne v tme (bohužiaľ), takže očakávať mimoriadne efekty tohto druhu, je snáď úplne zbytočné. 80 minút je pre daný subžáner tak akurát. Divák sa nudiť nebude, no a vďaka rozuzleniu to nakoniec vypálilo v silné tri. Povedzme si však na rovinu, tento horor mal vzhľadom k očakávaniam rozhodne naviac - 60% ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

První trailer na Summer camp, který se objevil před rokem uchvátil snad všechny a jednalo se o nejočekávanější horor roku, bohužel potom se objevil druhý trailer, který působil vcelku nevýrazně a jakmile se objevily i velmi průměrné recenze, natěšenost pomalu upadala. No a teď vím, že obavy byly na místě. Vizuálně je film v pořádku, má i slušný spád, ale gore je minimum, krom scény s vrtačkou si vlastně už jinou gore scénu nevybavuji, což od potenciálního adepta na řežbu a jízdu roku je neodpustitelné. Infikovaní navíc řvou až to trhá uši, takže nám z toho nakonec vyšla průměrná béčková démonická naháněčka, která se dá v pohodě zkouknout, ale měla sakra navíc. Plusem jest alespoň refrešující závěr. 60% ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

Jeden z najblbších hororov roka. Naštve to o to viac, že šéfom výroby je Jaume Balagueró a tým pádom ide o hispánsky horor, čo ešte pár rokov dozadu znamenalo skvelý hororový zážitok. Už evidentne neznamená. Summer Camp má jedno plus (dva, ak rátame osviežujúco zbabelú hrdinku) a tým je infekcia, ktorá posadne osobu a tá začne byť mimoriadne agresívna, avšak po 20. minútach jej účinky vyprchajú a osoba sa znova začne správať normálne (a je šokovaná, keď sa dozvie, že v čase amoku vraždila). Všetko ostatné stojí za bahno zo dna rieky. Nesympatické postavy hrané otravnými hercami, absurdné nápady (letný detský tábor v strašidelnom zámku uprostred evidentne neletných lesov), chaotické akčné scény, nulové napätie a tony klišé. Mňa ale najviac nadchlo správanie postáv (postava vchádza do stajne, kde je chlapom upozornená, že zavretý pes je agresívny a má besnotu. Osoba povie „v psoch sa vyznám, to nie je besnota“, na čo ide za KRVOU POLEPENÝM psom a začne ho hladkať. Pes naňho agresívne zaútočí a hnusne ho pohryzie do ruky, všade plno krvi. Postava odmietne ísť od nemocnice a stále tvrdí, že to „určite nie je besnota“ a pichne si tetanovku z autolekárničky). ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

I když vím, že být za každou cenu originální nemusí být vždycky plusem, nápad Summer Campu, že se postavy chovají jinak, než jak je v obdobném typu hororů zvykem, musím prostě pochválit, protože tohle! Tohle tu ještě nebylo. Škoda jen, že se páni scénaristé a režiséři a všichni, co mají tuhle pakárnu na svědomí, zasekali jen na tomhle origoš nápadu, páč jinak je Summer Camp tak nějak o ničem- parta emerických děcek (tentokrát už trochu odrostlejších), evropský (tentokráte španělský) vidiek a pár lačných zubů po krvi. Ale ta hodina a čtvrt uteče jak Bolt na osmistovce. A pozor (spoiler)- tentokráte žádný happy end, jupiky jej. ()

Forsberg11 

všechny recenze uživatele

Áno, možno to je hlúpe, nelogické a detinské ale ako horor to u mňa zafungovalo veľmi dobre. V letnom tábore a priľahlom kempe sa širi nákaza, ktoré mení ľudí na agresívnych šialencov, ktorí chcú zabiť každého, kto im príde pod ruku. Ja som tu dostal všetko, čo od takéhot jednoduchého, priamočiareho hororu očakávam. Množstvo akcie, veľa napätia, veľa vrážd a beznádejné situácie. K tomu ešte ten koniec, ktorý bol brutálne nekompromisný. Prostredie a herci boli taktiež super, klapalo to od začiatku až do konca a na ploche 81 minút skutočne nebolo kedy sa nudiť. Ja som spokojný. 70 %!! ()

Galerie (32)

Zajímavosti (3)

  • Režisér snímky žiadal počas castingu od hercov, aby kričali a rozbíjali veci, nakoľko sa ich charaktery počas deja menia na násilné stvorenia. Španielsky herec Andrés Velencoso dostal úlohu Antonia vo filme vďaka tomu, že v režisérovej kancelárii rozbil stenu. (Marceloo)
  • Film sa natáčal v zimných mesiacoch, pričom jeho dej sa odohráva počas leta. (Marceloo)

Související novinky

Španělský král hororu chystá další film

Španělský král hororu chystá další film

03.11.2014

Jaume Balagueró je pevně spjatý se španělskou produkční společností Filmax, která se specializuje na žánrové filmy a pod jejíž hlavičkou si udělal mezinárodní renomé hororovou sérií REC. Poslední díl… (více)

Reklama

Reklama