Reklama

Reklama

Ruiny

Trailer

Obsahy(1)

Thriller podle knihy amerického autora Scotta Smithe, který sám napsal i scénář.  Parta Američanů tráví dovolenou v mexickém letovisku. Po několika nudných dnech strávených především na pláži popíjením tequily se seznámí s Němcem Mathiasem, jehož bratr se vydal do džungle na archeologickou výpravu a od té doby o sobě nedal vědět. Dostanou nápad a vypraví se do džungle zjistit, co se stalo. Zde se dostanou až k tajemnému pahorku, střeženému obyvateli nedaleké mayské vesnice. Jakmile na pahorek porostlý divnými liánami vstoupí, Mayové je pod hrozbou zabití odmítnou z pahorku pustit. Zdá se, že na pahorku je přítomno cosi starobylého, tajemného, toužícího po krvi... Netrvá to dlouho a první z nich zemře... Zachrání se zbytek ze spárů podivné kletby? (Sofia)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (473)

Spooner 

všechny recenze uživatele

Skupinka mladých studentů má zase pro změnu dovolenou a jede si užívat na neznámé místo, kde většina z nich najde smrt. No takových hororů už jsme každý určitě pár viděli. Tentokrát to ale není tak nudné a tupé, jak je v posledních letech u hororu zvykem. Ba právě naopak. Celé je to natočeno velmi efektně, atmosféra je správně hutná a spíš než se způsoby zabijení se zde pracuje s postavami. Ty zde nejsou tak tupé a nesympatické jako v jiných žánrových snímcích, ale jsou opravdu dobře napsány i zahrány a konflikty a situace, ve kterých se nacházejí by jsme asi často neřešili jinak. Když ale odhlédneme od toho, že si scénarista (nebo spíš autor předlohy) pohrál s postavami, tak pořád je to děj poměrně chabý a ke konci už tomu dochází dech a není to tak úderné a napínavé jako po většinu stopáže. Ale mezi dnešními horory to patří určitě mezi ty lepší kousky. ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

A že sa z plazivej a spievajúcej marišky nedá uvariť silný čaj. Dá. Aj keď úvodné skratky a pózy naladia diváka na apatickú vlnu (tak potrebnú strávenie amerických " teen hororov" kde je banda natupírovaných modeliek a športovcov vo flip-flopoch postupne zmizikováná z plátna), tak vysvetlenie nielen že nie je na cezdržku ale dáva aj zmysel. Hore na kopčeku je to celkom slušný teror. Trošku dopilovať úvod a záver a nemám výhrad. 70% ()

Reklama

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 6/10 Děj 7/10 Atmosféra 6/10 Prostředí 8/10/// +houstnoucí atmosféra, pocit děsu a bezradnosti -zdálo se mi to krátké, mohlo tu být více postav/// Něco podobného už jsme tu viděli. Atmosférou mi to hodně připomnělo film Cabin Fever. Námět je sice odlišný, ale i tak hodně zajímavý. Možná by neškodilo pokračování. Zde navíc konečně dostala více prostoru Jena Malone, který by si zasloužila i hlavní roli v nějakém áčkovém projektu. I jako horor je to slušný počin, jen škoda celkem vlažného rozjezdu a velké předvídatelnosti./// Celkem 68%/// ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Parazitický survival horor, který na mě dlouho čekal, ale musím říct, že ve výsledku mě i příjemně překvapil. Z "parazitické" stránky je film celkem originální, po "survivalové" stránce je nadprůměrný - uvidíte gore amputace všeho druhu, hledání parazitů v těle, ale i psychické pochody jednotlivých postav. Tento filmek se dá doporučit, ale upozorňuju, že gore zachází dost daleko, takže je to pro mírně silnější povahy. Krátká stopáž s rychlým začatkem, utíká to jako voda... 70% ()

LION-MR.T 

všechny recenze uživatele

Réva měla podle mě dostat vězší šanci. Řekl bych,že je pasivní a film si více soustřeďuje na charekter postav,tak já tam tu révu beru jako doplněk. Film se sice nedrží knihy,za to horor za denního světla je těžké natočit,ale tady se to povedlo. Jinak zklamal mě odbitý konec a nějaké pořádné vysvětlení tady není,ale nevadí,nechává to nějakou záhadnou atmosféru. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (25)

  • Scéna s amputací nohy byla jako první představena manažerům studia ke schválení. (Kudly4)
  • Vzhled rostlin byl inspirován dýňovými úponky. (akisha)
  • V knihe nie je reč o žiadnych „ruinách“, len o kopci zarastenom viničom a doň vysekanej šachte. Režisér Carter Smith navrhol zmeniť ho na staroveký mayský chrám, s myšlienkou, s ktorou spisovateľ Scott B. Smith súhlasil. (Pat.Ko)

Reklama

Reklama