Reklama

Reklama

Armáda temnot

  • USA Army of Darkness (více)
Trailer

VOD (1)

Přichází doba velkého zla. Vyděšení poddaní se skrývají za hradbami zámku. Stateční rytíři se chystají k nerovnému boji s nemrtvými. Armáda temnot se připravuje k útoku. Na poslední chvíli se ale objevuje spasitel. Muž z jiné země, z jiné doby, který s sebou přináší své zázračné zbraně - brokovnici a motorovou pilu! Nenechte si ujít "Armádu temnot" - poslední díl slavné trilogie Sama Raimiho "Evil Dead". Horor, při kterém budete současně umírat hrůzou i smíchy. (Falcon Home Video)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (641)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Sam Raimi sa spolu s Bruceom Campbellom tretíkrát pustili do Evil Dead, ale bohužiaľ už to nie je ono. Kúzlo prvých dvoch filmov sa stratilo v záplave postáv a miestami až skôr trápnych než vtipných scénok. Príde mi to lacné a jednoducho už to nie je ono. Takže Evil Dead a Evil Dead 2 áno, ale Armádu temnôt už skôr len pre skalných fanúšikov. Kúzlo sa totiž vytratilo. Popravde po prečítaní recenzií som čakal viac. Mix fantasy, komédie, hororu a ďalších žánrov ma bavil napoly, čakal som viac tej srandy, alebo vtipnejšie aby to bolo a aj s krvou sa šetrí, pristalo by jej sem viac. Pre mňa priemer. Ako samostatný film, bez predchádzajúcich Evil Dead, by som Armádu Temnôt hodnotil úplne inak a možno by som pridal aj hviezdy, ale vzhľadom k vybočeniu žánru z hororu na suchú komédiu musím hodnotiť skôr priemerne. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Kde jsou ty časy, kdy si všestranní režiséři dovolili natočit něco tak neskutečně ujetého. Na Armádě temnot mě strašně baví každá filmařská volba, kterou Raimi podvratně vyšperkovává ultimátně bizarní fantasy báchork. Celé to vychází z otřepaných rytířských příběhů o vyvoleném hrdinovi, jež vynalézavý rejža obrací v čirou parodii s delikátní hlavní postavou, která situaci spíše opakovaně zhoršuje a chová se jako úplný protipól ideálního hrdiny (je hrubý k ženám a sprostý k poddaným, neustále se sebepoškozuje, vypouští armádu mrtvých kvůli vlastnímu lajdáctví). Scénář srší originálními nápady a vtipná je i samotná práce se stylem a prostředím, která vydatně zvýrazňuje jednotlivé parodované výjevy (oheň a siluety postav v milostné scéně, nájezdy na detail při heroických momentech, quick-motion ve scéně se dvěma Ashi). Triky sice působí zastarale, ale ono to k tomu náramně pasuje. A stejně je v centru pozornosti výhradně brutální Bruce Campbell, který předvádí jeden z nejzábavnějších hereckých výkonů, jaký jsem kdy viděl (už jen za sekvence v mlýnu a na hřbitově bych mu napálil Oscara).___ Je to určitě hodně guilty a občas za hranou sebekontroly, ale tím víc to paradoxně miluju a přihazuju tu subjektivní pátou hvězdu... ()

Reklama

petero 

všechny recenze uživatele

Bruce Campbell je Jim Carrey hororu. Tento film z trilógie Evil Dead som videl ako prvý netušiac akým kultom sa predchádzajúce dve časti stali. Po čisto hororovej jednotke, veselšej a mierne drahšej dvojke, prišla veselá trojka Army of Darkness. Sam Raimi tu opäť predvádza svoj vycibrený vizuálny štýl, slabučké triky využíva vo svoj prospech uletenej zábavy a hláškujúci Bruce Campbell ako Ash je proste božský. „ Hail to the King, baby.“ ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Sam Raimi, ešte predtým ako sa stal známym hollywoodskym režisérom popkornových blockbusterov za aké sa dá bez pochýb považovať jeho trojdielna story o Spidermanovi, sa venoval úplne iným projektom. Svoju kariéru odštartoval na začiatku osemdesiatych rokov minulého storočia horrorom "The Evil Dead". Je to výborne natočený nízkorozpočtový snímok plný desivej atmosféry, strachu a krvavého gore. Dnes je tento film kultovým dielom, ktoré obdivujú a rešpektujú všetci horroroví nadšenci, vrátane mňa. Druhá časť z roku 1987 je v podstate len tuningom prvého snímku. S mierne navýšeným rozpočtom sa mu podarilo zo skoro rovnakého námetu vytvoriť najsilnejšiu časť tejto trilógie. Pri treťom, záverečnom dieli, v roku 1992, sa Sam Raimi nechal naplno uniesť svojimi bizarnými fantáziami a natočil šialenú časopriestorovú, inodimenziálnu horrorovú komédiu. Ash (Bruce Campbell) sa ocitol v stredoveku, kde povstala "Armáda temnôt" (Army of Darkness). Raimi aj Campbell sa pri tom očividne nesmierne dobre zabávali, a ja som si to s nimi tiež užil. *** ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Zasa až taký svätý nie som.“ Od hororu k fantasy? Jeden z mála prípadov v histórii kinematografie, kedy je pokračovanie natoľko odlišné od jednotky (resp. dojky), že s ňou v podstate nemá temer nič spoločné. Trocha ako keby ste vzali Alana Granta z Jurského parku a natočili Jurský park 2 poňatý ako celovečerný sitkom. Žánrová výhybka je síce zaujímavá, originálna a rozhodne nečakaná, lež týmto to asi aj hasne. Kým v komorných prvých dvoch dieloch Raimi mohol úspešne maskovať slabší rozpočet, pri fantasy niečo také logicky nemôžete. Nečudo teda, že po vizuálnej stránke Armáda temnôt bolestivo udiera do očí (niektoré kostry sú evidentne chlapi v čiernych teplákoch pomaľovaných fosforeskujúcimi "kosťami"). Scenár je síce plný humoru, zato nevtipného. Potešilo ma na ňom aspoň to, že je naprataný chobotinami (opekanie ucha, malí Ashovia, studňa, motorová píla, brokovnica, mlyn, auto, zaklínadlo, kniha so zubami). Harryhausen by bol rád. ()

Galerie (375)

Zajímavosti (34)

  • V závěrečné scéně v obchodě používá Ash (Bruce Campbell) zbraň Winchester Model 1892. (dc125)
  • V původním návrhu měl Ash ve filmu přijít o oko. (Chatterer)

Související novinky

Natočí Raimi a Campbell Armádu temnot 2?

Natočí Raimi a Campbell Armádu temnot 2?

30.10.2013

Už před nějakým časem internetem prosvištěla zpráva, že Sam Raimi a jeho bratr, scenárista Ivan pracují na pokračování ságy Evil Dead. Ta se (když pomineme letošní remake) ve třetí části nazvané… (více)

Raimi chystá Evil Dead 2 a dvojku Armády temnot

Raimi chystá Evil Dead 2 a dvojku Armády temnot

12.03.2013

Řečeno slovníkem Pulp Fiction, Sam Raimi je právě teď „spokojenej parchant“. Omalovánková fantasy Mocný vládce Oz odstartovala skvěle v amerických i světových kinech a za první víkend nastřádala… (více)

Sam Raimi se vrací k hororu

Sam Raimi se vrací k hororu

23.12.2007

Nejzásadnější otázka těchto dní zní: Bude Sam Raimi režírovat Spider-Mana 4, anebo se nechá ukecat, aby se ujal dvoudílného Hobita (Jackson už potvrdil, že hodlá pouze produkovat a dohlížet, aby dva… (více)

Reklama

Reklama