Reklama

Reklama

Armáda temnot

  • USA Army of Darkness (více)
Trailer

VOD (1)

Přichází doba velkého zla. Vyděšení poddaní se skrývají za hradbami zámku. Stateční rytíři se chystají k nerovnému boji s nemrtvými. Armáda temnot se připravuje k útoku. Na poslední chvíli se ale objevuje spasitel. Muž z jiné země, z jiné doby, který s sebou přináší své zázračné zbraně - brokovnici a motorovou pilu! Nenechte si ujít "Armádu temnot" - poslední díl slavné trilogie Sama Raimiho "Evil Dead". Horor, při kterém budete současně umírat hrůzou i smíchy. (Falcon Home Video)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (642)

Slasher 

všechny recenze uživatele

Už se nedivím, proč se název nepyšní svým původem EVIL DEAD. Tento třetí díl série totiž má s prvními dvěma opravdu minimum společného. Vlastně je to úplně něco jiného.... Z dříve spíše vystrašeného a zaraženého antihrdiny Ashe se vyklube namyšlený a chvílema zbabělý hejsek, co háže jednu sebevědomou hlášku za druhou. Místo démonů nebo zombií se přižene hned armáda kostlivců, kteří se pohybují jako na provázcích. Místo dřívější strašidelné atmosféry, která již ve dvojce značně vyprchala, je tohle naprosto odlehčený film. No a ani těch nechutností se už nedočkáme. Ale přes to všechno je Army of Darkness výborná hororová komedie, možná až trochu pohádka s princem Krasoněm na postu hlavního hrdiny. Těžko tedy hodnotit, když si odmyslím srovnání s Evil Dead 1 a 2, nemám moc co vytýkat. ()

choze 

všechny recenze uživatele

"No, možná, že jsem ty slova neřekl tak úplně přesně..." Závěrečný díl trilogie sice uzavírá boj s titulním zlem náležitě epicky, ale zároveň jde o nejslabší díl, který vnímám ne jako vyvrcholení, ale jen jako rozpačitý nášup nebo dovětek. První polovina filmu opět remakuje díl předchozí (souboj v jámě místo souboje ve sklepě, místo s uříznutou rukou Ash bojuje s malými Ashi, místo schizofrenní scény se zrcadlem tu najdeme scénu s Ashovým zlým dvojčetem, scéna vyzbrojování aj.) a ještě baví, což vrcholí scénou na hřbitově se třemi Necronomicony. Druhá půlka věnována přípravě na finální bitvu se zlem a samotné bitvě ale kvůli absenci děje mírně nudí, byť hlavně tady je vidět těch 30 milionů, které do filmu optimisticky nalil Dino de Laurentiis. Vezmu-li ale v potaz, co dokázal Raimi ve dvojce s desetkrát menším rozpočtem... Co bych pochválil je změna settingu. ()

Reklama

Lavran 

všechny recenze uživatele

Tahle potrhlost nepatří zrovna do skupiny filmů, kterým bych dvakrát holdoval. Sem tam sice padne nějaká ta "bezva" hláška, tu a onde utrousí Raimi netradiční nápad, ale vše dobré je spravedlivě kompenzováno několika debilními scénami (viz. gulliverovská eskapáda ve starém mlýnu). Výsledek tak aspiruje k lepšímu průměru. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Jeden z posledných filmov Sama Raimiho, kde vidieť jeho nadšenie pre film. Síce to s hororom veľa spoločného nemá, gore a zombíci takmer zmizli, stále je to riadna zábava a najmä v momentoch, ktoré sú totálnou groteskou. Vrcholom je jednoznačne Ashovo extemporé v lese/mlyne a hlavne jeho súboj Ash vs. zo desať miniatúrnych Ashov v štýle Gargamel vs. Šmolkovia. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Ze všech tří filmů s Ashem je tenhle největší taškařice. Surrealismus a bezbřehá fantazie ustoupily příběhu, což ale neznamená, že si tvůrci nepřipravili několik scének do placu. Osobně miluji větrný mlýn, rozbité zrcadlo a bandu pidiskřetů. Zábavný je rovněž útok kostlivých hnátů na hřbitově o samotné bitvě nemluvě. Získat Necronomicon ještě neznamená zvítězit! A nechybí připomínky předchozího filmu jak v ukázkách, tak i v podobných scénách - úprk před letící kamerou lesem či démonická ženština. Pěkná je maska vůdčího démona a kostřičky dají vzpomenout na památnou scénu z Jásona a Argonautů (1963). Viděno 5x a stále jsem se bavil, i když bych možná jednu * ubral, ale nechám ji. ()

Galerie (375)

Zajímavosti (34)

  • Ash (Bruce Campbell)  ve filmu říká o své brokovnici: "This....is my Boomstick!! It's a 12-gauge double barreled Remington." Ve skutečnosti však drzí brokovnici Stoeger IGA nikoliv Remington. (HectorHagman)
  • Ve scéně kdy Ash (Bruce Campbell) přichází na hřbitov, si je možné všimnout že na oltáři leží jedna kniha, ale o chvilku později jsou tam už tři. (dc125)
  • Když na konci filmu Ash (Bruce Campbell) střílí ze zbraně, vystřílí mnohem více nábojů, než na kolik je tato zbraň uzpůsobená. (dc125)

Související novinky

Natočí Raimi a Campbell Armádu temnot 2?

Natočí Raimi a Campbell Armádu temnot 2?

30.10.2013

Už před nějakým časem internetem prosvištěla zpráva, že Sam Raimi a jeho bratr, scenárista Ivan pracují na pokračování ságy Evil Dead. Ta se (když pomineme letošní remake) ve třetí části nazvané… (více)

Raimi chystá Evil Dead 2 a dvojku Armády temnot

Raimi chystá Evil Dead 2 a dvojku Armády temnot

12.03.2013

Řečeno slovníkem Pulp Fiction, Sam Raimi je právě teď „spokojenej parchant“. Omalovánková fantasy Mocný vládce Oz odstartovala skvěle v amerických i světových kinech a za první víkend nastřádala… (více)

Sam Raimi se vrací k hororu

Sam Raimi se vrací k hororu

23.12.2007

Nejzásadnější otázka těchto dní zní: Bude Sam Raimi režírovat Spider-Mana 4, anebo se nechá ukecat, aby se ujal dvoudílného Hobita (Jackson už potvrdil, že hodlá pouze produkovat a dohlížet, aby dva… (více)

Reklama

Reklama