Reklama

Reklama

Ruiny

Trailer

Obsahy(1)

Thriller podle knihy amerického autora Scotta Smithe, který sám napsal i scénář.  Parta Američanů tráví dovolenou v mexickém letovisku. Po několika nudných dnech strávených především na pláži popíjením tequily se seznámí s Němcem Mathiasem, jehož bratr se vydal do džungle na archeologickou výpravu a od té doby o sobě nedal vědět. Dostanou nápad a vypraví se do džungle zjistit, co se stalo. Zde se dostanou až k tajemnému pahorku, střeženému obyvateli nedaleké mayské vesnice. Jakmile na pahorek porostlý divnými liánami vstoupí, Mayové je pod hrozbou zabití odmítnou z pahorku pustit. Zdá se, že na pahorku je přítomno cosi starobylého, tajemného, toužícího po krvi... Netrvá to dlouho a první z nich zemře... Zachrání se zbytek ze spárů podivné kletby? (Sofia)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (474)

Spooner 

všechny recenze uživatele

Skupinka mladých studentů má zase pro změnu dovolenou a jede si užívat na neznámé místo, kde většina z nich najde smrt. No takových hororů už jsme každý určitě pár viděli. Tentokrát to ale není tak nudné a tupé, jak je v posledních letech u hororu zvykem. Ba právě naopak. Celé je to natočeno velmi efektně, atmosféra je správně hutná a spíš než se způsoby zabijení se zde pracuje s postavami. Ty zde nejsou tak tupé a nesympatické jako v jiných žánrových snímcích, ale jsou opravdu dobře napsány i zahrány a konflikty a situace, ve kterých se nacházejí by jsme asi často neřešili jinak. Když ale odhlédneme od toho, že si scénarista (nebo spíš autor předlohy) pohrál s postavami, tak pořád je to děj poměrně chabý a ke konci už tomu dochází dech a není to tak úderné a napínavé jako po většinu stopáže. Ale mezi dnešními horory to patří určitě mezi ty lepší kousky. ()

Faustka 

všechny recenze uživatele

Na první pohled vypadá jako neškodná rostlinka,ale na druhý a to si prostě nemůžu odpustit je to taková rychle se pnoucí a plazící se Adéla. I když je tahle réva daleko víc záludnější a láká své oběti na lahodné vyzvánění mobilu,jako lákají sirény krásným zpěvem mořeplavce,aby se poté jejich loď´roztříštila o útesy. Tato réva taky dlouho vyčkává a pak zaútočí na své oběti,které stejně nemají kam utéci. A tak z nich je nakonec hnojivo pro tyto rychle se rozrůstající rostliny.No a to prý nám na přírodě nezáleží. ()

Reklama

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Konečně jsem film viděl. Tak dlouho jsem se na něho těšil. Takže, nejdřív musím pochválit přírodu - krása, pak barvy filmu - excelentní, herecké obsazení - O.K., obsah filmu - perfektní. Už dlouho jsem neviděl film o požírající rostlině, snad naposled Den Triffidů. Takových filmů by mohlo být více, protože těch japonských a thajských filmů s duchy už mám plné zuby. Trošku mi na filmu The Ruins vadí, že nevysvětlili: Proč tam byla ta rostlina? Odkud se tam vzala? Co o tom věděli ti domorodci? ....tohle mi tam chybělo k dokonalosti. Ale i tak jsem se náramně pobavil. A na řezání nohou nikdy nezapomenu.... :-) ()

TedGeorge 

všechny recenze uživatele

Parta středoškolských hlupáků je v Mexiku. Někoho hledají a to je dovede k ruinám jednoho chrámu z dob Mayů. Vystoupají na vrchol a okamžitě přiběhnou domorodci. Ti cestovatelům dají rychle najevo, že jsou na konečné a kdyby snad chtěl někdo odejít, tak je zabijí. Teenageři na cestách se tedy rozhodnou zakempit na místě s pěkným výhledem a chvíli přemýšlet. Z úvah, co se to dopr… děje, je vyruší nečekaný ekzém a další nepříjemné věci. Stačí? Mohlo by. Pokud jste Ruiny viděli, jistě budete souhlasit, že je to zapomenutá hororová kvalitka, kde se jede bez kompromisů k (bohužel) nepřekvapivému cíli. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Byl jednou jeden pahorek ukrytý vprostřed hluboké a neprostupné džungle, za jehož bohatstvím a slávou se vydala partička dobrodruhů amatérů ve složení Německý ovčák, Blonďatý moula, Slečna drsňák, Madam obrýlená, Svalouš a Doktorand. Léto v plném proudu; Slunce žhaví pláže, na pahorku kytka káže, pod pahorkem bdělé stráže, a kalhotky zdobí hýždě. K veliké škodě se členové archeologického A-Teamu chovají tak nelogicky, že kdyby ta popínavá masožravá mrcha vykadila záchranářský vrtulník, dávalo by to větší smysl. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (25)

  • Film byl v USA a několika dalších zemích uveden v kinech, někde stejně jako u nás rovnou na plackách dvd. Sice jsou čísla o rozpočtu filmu přísně tajena, ale kolik film vydělal jasné je. Celosvětově horor Cartera Smithe utržil 22 milionů dolarů (což je také možný rozpočet filmu), takže mohou být producenti a studio Paramount šťastni. (Rodriguez)
  • Scéna s amputací nohy byla jako první představena manažerům studia ke schválení. (Kudly4)
  • Všetky vonkajšie scény boli natočené pomocou prirodzeného svetla. (Pat.Ko)

Reklama

Reklama