Reklama

Reklama

Směs starodávných westernů s vyspělou technikou v napínavém příběhu, jehož děj se odehrává v podobě nezkrotného ohně v povodí řeky Colorado. Největší a nejdražší akční film režiséra Nico Mastorakise. (D-ALVIM Video)

Recenze (21)

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Moje prvé stretnutie s kontroverzným režisérom Nicom Mastorakisom dopadlo nad očakávania dobre. Nightmare at Noon je na svoju dobu životaschopná akčno-hororová pecka, zjavne inšpirovaná o 15 rokov staršími Romerovými Crazies. Akčná nádielka je v tomto filme naozaj bohatá a výrazne prevyšuje tú hororovú (aj keď napudrovaní agresívni šialenci cediaci zelenú krv majú istý potenciál). Vyskytuje sa tu množstvo prestreliek, odvážnych kaskadérskych kúskov a dočkáme sa aj vzdušného súboja dvoch helikoptér. Jediné, čo mi trochu vadilo bolo divné zostrihanie niektorých scén (napríklad chlapík s brokovnicou vyštartuje na kovboja, hodnú chvíľu držiaceho ústrednú partičku v šachu svojou ostreľovacou puškou zo slovami "Idem na neho. Vsaďte si na mňa", no ako tento strelecký duel dopadol môže divák iba dedukovať, lebo vzápätí prichádza scéna, v ktorej už hlavní hrdinovia pokojne sedia v kancelárii) a určitá laxnosť scenára, vďaka ktorej po Nočnej more v poludnie zostal kopec nezodpovedaných otázok, týkajúcich sa pôvodu vírusu, jeho údajne smrteľných následkov, ktoré sa však napokon nejavili až tak smrteľne či totožnosti skupiny, ktorá ho cielene šírila. ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Tohle bylo celkem slušné, dobrý nápad poslat na malé městečko, jakousi nákazu či experiment, kdy lidi zmagoří a zešílí. Škoda, že se to pak celé zvrhne v akční střílečku a opustí onu sci-fi, hororovou akci. Na tehdejší dobu hodně luxusně vybavený karavan. Zuba času na tom nechal své, a je třeba to podle toho brát s nadhledem, k tomu rychlodabing, který byl pro nás dřív samozřejmostí už dnes působí poněkud úsměvně. ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Městečko na samotě, šílený experiment, zombie se zelenou krví a nepříjemný právník (W. Hauser), který je zděšen, že vzal stopaře s kapesním revolverem, a pak vytáhne třikrát tak velkou bouchačku a jde do akce. Skvělá kamera, výborná hudba (včetně profláklých hororových smyčců), akce, napětí a spousty aut, co vylétávají do vzduchu, vybuchují a oslnivě hoří. Krev je hlavně zelená, ale divák se dočká i efektního celohrudního průstřelu. A místo automobilové honičky se pustí do křížku vrtulníky. Jedna z nejhečích scén je jistě ta s běžící hořící postavou... Spíše pro fanoušky žánru, ale nuda se nekoná, což je velké plus. ()

MightyHal 

všechny recenze uživatele

Demented akčňák s němým záporákem a rádoby "seksy" hrdinou po padesátce, u jehož líbacích sekvencích se člověk párkrát otočí jiným směrem. Jo, je to prostě místy pěkný bizár, ale hlavní je že je zábavný. To hlavně díky skvělým cheesy hláškám, nespočtu výbuchů aut a celkově uhozené béčkové atmosféře. Já si to prostě celou dobu užíval. Největším tahákem je ale stejně rádoby cool bývalý polda co hraje jak kdyby to byl dvacetiletej seksouš :D ()

Caelos 

všechny recenze uživatele

Parádní akční scifi "horor" s jemným nádechem westernu. Opravdu jsem se ani chvíli nenudil, jelikož se ve filmu stále něco děje. Pořád něco bouchá, střílí, pere se, fajn. Akční složka jednoznačně převažuje nad všemi ostatními žánrovými ingrediencemi dohromady a dá se říci, že je povedená, kaskadérské kousky jsou ne na vyskoké, ale na dobré úrovni. Nejvíce na mě zapůsobila scéna v restauraci a to co po ní následovalo a to proto, že ten vousatý hillbilly byl opravdu nejlepší "šílenec", už to jak se neustále ksichtil. Pokud hledáte nenáročnou zábavu s cejchem B, Noční přízrak v poledne jistě nezklame. Bo Hoskins je nehorázný tvrďák, scéna jak v klidu dojí, znuděně se zvedne a dá pěstí vousáčovi, se kterým to nijak neotřese, načež pronese: Oh, shit... je fajn, zasmál jsem se. Chtěl bych jednu z těch dodávek, při nočním příjezdu vypadaly působivě. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (2)

  • Snímek byl natočen již v roce 1986. (Fenk)

Reklama

Reklama