Reklama

Reklama

Jake Davis (Russell Crowe) se musí po tragické smrti své manželky sám postarat o jejich pětiletou dcerku Katie (Kylie Rogers). Jake je slavný spisovatel, držitel Pulitzerovy ceny, který trpí depresemi a duševní poruchou. Po smrti ženy svádí boj nejen sám se sebou, ale i s výchovou Katie. O 25 let později. V dospělosti Katie (Amanda Seyfried) žije se svým přítelem Cameronem (Aaron Paul) na Manhattanu. Jejich vztah se potýká s problémy. Amanda bojuje s vnitřními démony, kteří ji pronásledují od jejího problematického dětství. Film Otcové a dcery zachycuje vztah dítěte a rodiče, kteří se v průběhu let odcizili. Přes staré křivdy a rány, které během života utržili, se snaží znovu k sobě najít cestu... (Bioscop)

(více)

Videa (25)

Trailer 2

Recenze (194)

Lukrecie 

všechny recenze uživatele

tolik lásky v jednom filmu :) výborný Rusell Crowe, úchvatně zahrané záchvaty, klepala jsem se s ním... On: "Ne každý, kdo tě miluje, tě opustí!" Ona: "Najdi si někoho méně komplikovaného a neplýtvej láskou na mě." ................................................................................................................................ "Život bude někdy krutý, nespravedlivý až bolestivý, ale ty to nesmíš vzdát." ()

Nach 

všechny recenze uživatele

Tak tu máme Russella Crowea opět po letech v roli ala Čistá duše, tentokrát ale nikoli v géniovi, ale spisovateli s post traumatickou stresovou poruchou, která silně zasahuje do jeho života a výchovy své dcery. Přičemž sledovat ústřední dvojici neúplné rodiny je pastva pro oko i ucho. Kvalitní žánrový počin, který má srdce a má minimum dějových odboček. Vše se točí okolo vztahu otce a dcery. A ta přímočarost je zde možná i to negativum, které vidím. O Katie bych toho třeba chtěl vědět daleko více, všímat si jí více ve škole, více znázornit její vztah se strýčkem a tetičkou a jejich sourozenci, jenže na to zde není čas. I tak jde ale o dobrý film, dobře odehraný, zrežírovaný, nasnímaný i odvyprávěný. Palec nahoru. 75% ()

Reklama

Cheeter 

všechny recenze uživatele

Russell Crowe mě nezklamal snad v žádném filmu a ani tento nebyl výjimkou. A to jsem ho viděl v další typu role, snad prvně. Mile mě překvapila Amanda Seyfried, čímž se tento snímek stal takovým hereckým koncertem těchto dvou herců. A téma je samo o sobě silné, akorát v této rodině to byl trochu specifické, neboť šlo o rodinu spisovatel, přece jen trochu jinak zajištěnou, něž jiné rodiny. A taky bylo hezké prolínání se několika příběhových linek, byť hlavní jsou jen dvě, tak i ostatní stojí za sledování. ()

Mirokukii 

všechny recenze uživatele

Gladiátor to opět dokázal, přestože zfotrovatěl, nabral několikero kil a zestárl, což mu však ani za mák neubírá na kvalitě, a opět mě dostal. Tentokrát s velkým přispěním krásné a zdatné Amandy. Jinak typická rodinná vztahovka, a praní se s vlastním osudem. Dosti předvídatelné, takže mínus, ale zase tu máme prolínání dějových os, takže plus. A výsledek? Žádná nuda, pěkný emoční prožitek a nějaké to dojetí. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Slzopudné melodrama hallmarkovského typu, které na uzdě snesitelnosti drží vynikající obsazení a sympatický fakt, že se na pilu netlačí přespříliš. Což samozřejmě neznamená, že by se na city necílilo, protože cílí a ne zrovna málo. Ovšem nemůžu při své nejlepší cynické vůli říci, že by mi to bylo zcela ukradené. Jednoduše proto, že nebylo. ()

Galerie (150)

Zajímavosti (3)

  • Russell Crowe má, kromě své závěrečné scény, po celou dobu filmu oblečené světlemodré džíny, tričko a košili, místy doplněné buď koženou bundou nebo kabátem. Jiný oděv na něm nevidíme. (funhouse)
  • Natáčalo sa od 15. marca do 9. mája 2014 v Pittsburgu. (Erik7595)

Reklama

Reklama