Reklama

Reklama

Unesení vetřelci

  • USA Alien Abduction
Trailer

Mladý Riley odjede s rodinou kempovat do "Brown Mountain" v Severní Karolíně. Oblast je proslulá neuvěřitelnými historkami a nevysvětlitelnými úkazy, kdy na tam zmizelo nejméně 27 lidí. Brzy si rodina uvědomí, že toto místo nebylo nejlepší volbou pro dovolenou... (TV Horor Film)

Videa (2)

Trailer

Recenze (72)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Jeden z najlepších hororov všetkých čias. Tá atmosféra! Tá kamera! Ten strach! Ten nápad! Len som sa pozrel na túto stránku, nehovoriac o recenziách a skutočne som pocítil potrebu napísať jednu pre tento film. Narazil som na tento film a som tak rád, že som mu dal šancu. Videl som veľa nájdených filmov a zriedka zachytávajú takú strašidelnú atmosféru, ako je táto. Vidím, že niektorí považujú tento film za hrozný a každý má právo na vlastný názor. Po scéne v tuneli by ste mali už vedieť, či sa vám bude snímok nakoniec páčiť alebo ho budete nenávidieť. Od vizuálnych efektov po zvukové efekty a hudbu, všetko robí skvelú prácu. Tiež sa mi veľmi páči úvodná a záverečná scéna, kde vidíte, čo sa robí s kamerou. To bolo jednoducho skvelé. Nezabudnite tiež sledovať až do konca titulkov. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Taková celovečerní verze segmentu Slumber Party Alien Abduction z V/H/S 2. Jen psa nahradil autistický chlapec, kterému před očima/čočkou kamery postupně mizí celá rodina. A klučina je očividně bez pudu sebezáchovy, protože nepouští svůj nástroj ani když... ne, spoilerovat nehodlám, ale jsem nasrán. Opravdu krásně tajemná a v "tunelové" části děsivá úvodní třetina je totiž hodně rychle degradována na řadovou FF naháněčku, v níž toho jde vidět míň a míň, jelikož v blízkosti vetřelců zkrátka přestává fungovat technika. A je to sakra škoda, protože trailer navnadil na lepší, "high level" podívanou. ()

Reklama

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Je to uvrieskane, nezaujímavé a i dosť fádne. Vidíme rodinku, ktorá mi už od začiatku bola nesympatická a po príbehovej stránke, to malo od originality, veľmi ďaleko. Jedna schopná scéna je v tom tuneli, kde sú porozhadzovane veci a odstavené autá. Tam to malo takú slušnú dusnu atmosféru, no ako sa zjavili tí mimozemskí fušeri, tak už bolo aj po atmosfére. Cele mi to prišlo, len tak narýchlo zbuchnutý FF projekt, ktorý sa snaží o niečo, na čo vobec nemá. Slabé 2*. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Rodina, včetně malého autistického chlapce Rileyho, který vše natáčí na svoji novou kameru, vyráží na rodinný kempovací výlet do Brown Mountain, aniž by kdokoliv z nich tušil, že to je místo, kde jsou mnoho let pozorovány nevysvětlitelné úkazy (světla, zvuky, mizející lidé). Poté, co je navigace svede z hlavní silnice na menší cestu, narazí na tunel, který je plný prázdných aut bez jediné známky života. Pak se náhle objeví divná světla, a jednou šancí pro celou rodinu je schovat se v nedaleké lesní chatě... Film jako samotný by v rámci žánru nebyl úplně marný, kdyby autoři hned od začátku neudělali několik chyb. Tou první je prozrazení samotné pointy hned v prvních minutách - pak už divák neočekává "co", ale "kdy". Přitom první půl hodinka docela fungovala (až k tunelu), rodina mi přišla docela sympatická (taková "reálná"). Druhou chybou je (bohužel u found footage dost obvyklé) "šetření" nákladů - takže v druhé polovině tu máme pobíhání v temném lese (= roztřesená kamera ve tmě, kdy není znát co a jestli vůbec něco zabírá, a pro slabší povahy to může směřovat k epileptickému záchvatu). Ač FF žánr už těžko může nabídnout nějakou velkou originalitu, tento film bohužel promrhal šanci stát se jedním z těch, který tento žánr může trošku pozdvihnout... ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Found footage styl mi nevadí, ale Alien Abduction je režijně i scénáristicky strašně nenápaditý. Krom toho, že až na pár lekaček ani moc neděsí, je story o únosu mimozemšťanů nezajímavá až běda a přitom by se s tak zajímavou látkou dal natočit hodně zajímavej film. Nejatmosféričtější scéna v tunelu přijde hned ze začátku, zbytek už je jen průměrná rozmazaná honička v lese. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (3)

  • Při scéně v tunelu je zmíněno, že z automobilů jsou vytrženy bezpečnostní pásy, které se opravdu povalují po zemi. Při pohledu do interiérů vozů jsou však pásy na svých místech bez vyditelného poškození. (Tony-Z)
  • Autor hudby Ben Weinman je jeden ze zakládajících členů kapely The Dillinger Escape Plan, skladatel a post hard coreový a math coreový kytarista. (bohhous22)
  • Po titulcích a během nich se objevují ještě dvě scény. (MiniRecenze)

Reklama

Reklama