Reklama

Reklama

Naše dovolená a jiné pohromy

  • Velká Británie What We Did on Our Holiday (více)
Trailer 2

Doug (David Tennant) a Abi (Rosamund Pike) vyrazí s dětmi na rodinnou dovolenou. Jenže děti ve společnosti dalších příbuzných nechtěně prozrazují jedno rodinné tajemství za druhým. Nezastaví se ani před vyloženě intimními podrobnostmi ze života rodičů. Rychle začíná být jasné, že když jde o zachování toho největšího tajemství ze všech, vlastní potomci jsou ti poslední, komu se dá věřit. Jak se s tím vyrovná zbytek rodiny? A kdy už bude téhle rodinné pohromy konec? (TV Prima)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (94)

Aljak 

všechny recenze uživatele

Prvotne som sa obával, že to bude ďalšia zo ságy komédií odohrávajúcich sa pri udalosti stretnutia celej rodiny, keď ožijú staré spomienky a potlačované krivdy. Našťastie, toto ten prípad nebol a mňa osobne tento film svojou zápletkou a vývojom vzťahov medzi postavami celkom zaujal. Aj keď ono to bola skôr čierna komédia, miestami krížená s drámou. Za tou celou zápletkou stojí trojica detí, ktoré ešte stále žijú v tom svojom naivnom detskom svete, a tak si všetko vysvetlia po svojom. Ale o tom to práve je... A Briti opäť ukázali, že komédia sa dá postaviť aj na prirodzenosti a detskej nevinnosti. ()

Bachy 

všechny recenze uživatele

Až srandovně a roztomile nevyrovnané. Tři vtipy na minutu - dva dobré, jeden ohromně trapný. Nicméně s takovou kadencí působí výsledek stále především jako rychlá svižná a milá reklama na Skotsko s lehkou přiblblostí na okraji talíře. Jako číst dětskou knížku a spolu s uvědoměním, že text je opravdu určen pro jinou věkovou kategorii, začít odpouštět nedostatky. ()

Reklama

angel74 

všechny recenze uživatele

Britský humor mám ráda, ale tady ho bylo pomálu nebo jsem ho moc nepobrala. Prostě jsem čekala něco úplně jiného, než jsem nakonec dostala. Nejvíce mě asi zaujaly dětské postavy příběhu a záběry úchvatné skotské krajiny, což ovšem nestačí k tomu, abych mohla s čistým svědomím napsat, že jsem viděla opravdu dobrý film. (45%) ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Ježiši! Proč jsi mě nevzbudila?“ – „Říkal jsi, že je to neslušné.“ – „Ne, když řídím!“ Parádní britská tragikomedie. Opravdu spousta hlášek a vtipných situací, s postupující projekcí stále černější humor. Pobaví i narážky na britsko(londýnsko)-skotské vztahy. A pak samozřejmě postavy, ať už jde třeba o škodolibého a vtipkujícího dědu („Vážně jsi hrál za Skotsko?“ – „Jo, hrál. Jen jednou, proti Kypru.“ – „Dal jsi gól?“ – „To si piš, že dal. Nechytatelná hlavička do horního rohu...mé vlastní branky.“) nebo 2 rozmazlené, nejmenší děti a jejich starší, rozumnější sestru (vyloženě mi nesedl snad jen bratranec houslista a jeho „hudební seznámení“). Film je vcelku pohodový, ale táhne se jím i vážnější rovina, kterou se však tvůrci snaží zlehčovat, ať už celkem úspěšně („zjištění“ u moře) či méně (konec byl už moc hollywoodský, avšak nešlo ještě o tak velké utrpení). To mi spíš vadilo moralistní uvědomění si „pravdy“ skrz starší dceru nebo to naivní gesto sociální pracovnice. Celkově jsem ale velmi spokojený a vidím to na solidní 4*. „Hlavně si musíš pamatovat, že tě mamka i taťka mají oba moc rádi, ale občas dojdou do bodu, kde se věci mění a jeden z nich zjistí, že už toho druhého nemiluje tak jako dříve, a pak, možná právě kvůli tomu, ten druhý udělá chybu.“ – „Jako Lloydův táta?“ – „No, to už byla velká chyba. Přejet Lloydovu mamku autem, to bylo…ne, já mluvím o menších chybách.“ ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

"Pravdou je, že každý člověk na téhle planetě je svým způsobem směšný." Nebudu zastírat ten hlavní důvod, proč jsem se na to díval. Rosamund Pike je prostě k nakousnutí. Naštěstí, abych z toho nevyšel zase až tak blbě, je tohle hodně zábavná komedie a nádherný film o smrti. Je-li život něco skvělého, smrt by neměla být tak velkou překážkou a něčím tak otřesným. Rozhodně ne smrt jako v tomto filmu. To povedené skloubení humorného se smutným a reálným mě fakt dostalo a ano, smál jsem se nahlas i jsem uronil slzu (a smíchem to nebylo). To se nepovede jen tak každému filmu. Ty děti byly masakrózní. Rodič pochopí. Ostatně vlastně celé obsazení mi dost sedělo (potěšila hlavně sympatická Celia Imrie). Ani nevím, proč nejdu do plna. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (2)

Reklama

Reklama