Reklama

Reklama

Captain America: Občanská válka

  • USA Captain America: Civil War (více)
Trailer 2
USA / Německo, 2016, 147 min

Film studia Marvel Captain America: Občanská válka se odehrává v době, kdy Steve Rogers převzal vedení nově zformovaného týmu Avengers, který se nadále snaží chránit lidstvo. Dojde však k dalšímu incidentu, ve kterém sehrají Avengers nešťastnou roli. Politické tlaky vyústí ve vytvoření systému zodpovědnosti vedenému vládní organizací, jež na tým super-hrdinů dohlíží a řídí ho. Nová skutečnost Avengers rozdělí na dva tábory. Jeden vede Steve Rogers, jež hájí svobodu Avengers, aby mohli bránit lidstvo bez vládních zásahů. Druhý vede Tony Stark, který překvapivě zastává myšlenku vládního dohledu a zodpovědnosti. Připravte se vybrat si svou stranu a přidat se k non-stop akci na dvou frontách. (Falcon)

(více)

Videa (34)

Trailer 2

Recenze (1 239)

Nevka 

všechny recenze uživatele

Konflikt probíhá trochu jinak než jsem si asi představoval (klasický problém větších eventů v MCU), ale pro potřeby filmu fungoval naprosto dokonale. Záporák překvapivě funkční, motivací uvěřitelný chlápek, kterému došlo, že Avengers nezničí sám. Je to zarážející, ale většině řadových záporáků prostě tohle nikdy nedojde. Russoovi si navíc stejně jako ve Winter Soldierovi s přehledem dávají veškeré akční sekvence, které nenudí a mají nápad. Scéna na letišti je tak třešničkou na dortu, kterou i v roce 2022 překoná jen minimum podobných konfliktů. Každá postava dostává svůj adekvátní prostor, humor sedí na jedničku a uvedení Spideyho a Black Panthera bylo epesní. To všechno je důvodem, proč mám Civil War v MCU na prvním místě. Nehledě na Endgame a všechny díly Avengers - tohle je nedoceněná srdcovka. #TeamIronMan ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Má to zatím nejlepšího padoucha z Marvelovek. Je docela sranda, že normální človíček napáchá víc škody, než všichni ti Thanosové atd. Konflikt mezi Avengery je uvěřitelný, i když je to stejnak celé v takovém kámošském duchu. Každopádně bitka na letišti byla super. Z bitek se mi ale nejvíc líbila ta počáteční proti Crossboneovi a jeho grupě. Crossbone byl fakt megadrsnej a vypadal jak z Army of Two. Dokonce i ten Falcon už nebyl trapnej a chvílema i hodně cool. Jsem zvědavý, kam až se Marvel odváží zajít a zda se vztahy opravdu pořádně přiostří. Btw Marisa Tomei mi jak tetička May přijde jako castinogvý megafail. Furt tam na všechny dělá mrdací pohledy a působí nepatřičně. ()

Reklama

Big_Boss 

všechny recenze uživatele

Bratři Russoové nám s Winter Soldierem vytřeli zrak a já si myslím, že s Občanskou válkou zašli ještě dál. Film se volně inspiruje komiksovou klasikou Marka Millera pod stejným názvem. Ve filmu je oproti ostatním marvelovkám cítit jiný dospělejší tón, který k tématu tohohle filmu celkem sedí. Svět není pouze černobílý, nerozděluje se na ryzí hrdiny nebo skrz naskrz zlý záporáky, jsou tam prostě i odstíny šedý a v tomhle filmu se Kapitán Amerika i Iron Man postaví každý na jinou stranu barikády ohledně prosazení vládního programu o registraci a službě superhrdinů – zde se tedy přímo jedná o Sokovijsou smlouvu. V tomhle filmu je i nutné znát předchozí filmy z MCU, jinak se v tomhle filmu moc nechytáte. Pro někoho je to možná mínus, ale mě tím jenom Kevin Feige potvrzuje, že je člověk, který ví, co dělá a vytvořil vlastně superhrdinský filmový seriál, který si nechcete nechat ujít. Nejlepší moment: Všechno z letiště. Odhalení Spider-Mana, představení Black Panthera, Ant-Manova přeměna v Giant-Mana a srdceryvný souboj Tonyho a Kapitána. Více zde: https://www.youtube.com/watch?v=wYjk33MgJSA ()

Gimli 

všechny recenze uživatele

Zápletka je zdánlivě logickým vyústěním elitářského a arogantního chování víceméně všech Avangers. Zdánlivě proto, neboť překlenout ohromnou propast mezi naivními a zábavnými bojůvkami z předchozích filmů a globálně sociálně politickým kontextem vyžaduje oslí velemost takových rozměrů, že ho prostě ani za nějakých pětačtyřicet minut filmové stopáže nelze postavit v potřebné kvalitě a pevnosti. Není divu, že když se pak scénáristé snaží po vratkém můstku převézt náklaďáky velkých myšlenek, většina nákladu skončí v propasti. A to torzo, které se dostane na druhou stranu, už budí pouze nervózní úsměvy na tváři. Ale vidět to lze celkem bez újmy, protože alespoň ty bitevní scény a spousta drobných vtípků za něco stály. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Prakticky by tohoto Kapitána Ameriku klidně mohli označit jako Avengers 2 1/2. Přestože je zápletka mnohem menší než klasické ohrožení planety. Tedy že je zde tajemný Daniel Brühl, který má z nějakého důvodu spadeno na naše Avengers. A to tak moc, že zapříčiní jejich definitivní rozpad. Fury, Hulk a Thor jsou fuč. A kromě nich jsou tady vlastně úplně všichni. Několikrát se to tady pomlátí. Na scéně se objeví Black Panther. Ant-Man se neumí už jenom zmenšovat. Občanská válka ve mě vyvolávala během sledování spíše rozpaky. Závěr je ovšem zase správně osudový. Ty emoce si Marvel prostě umí pohlídat. Tony Stark proti Rogers s Buckym jsou zatím možná nejlepší bitkou v sérii. Minule předvedli Russoovi lepší formu. 70% ()

Galerie (267)

Zajímavosti (122)

  • Scéna Ant-Mana (Paul Rudd) letícího na Hawkeyově (Jeremy Renner) šípu je inspirována obálkou komiksu "Avengers #223" z roku 1982. (Charpy)
  • Tržby ze severoamerických kin byly 408,1 milionu amerických dolarů, součet těch celosvětových pak dosáhl 1155 milionů. (NIRO)

Související novinky

Natočí režisér Johna Wicka marvelovku?

Natočí režisér Johna Wicka marvelovku?

04.08.2022

Chad Stahelski (John Wick, 2, 3) má – jak vidíte – plné ruce práce s řízením jedné velmi populární akční série, to ale neznamená, že se mu mezitím v Hollywoodu nehrnou další projekty. Zejména po… (více)

Záporácká týmovka od Marvelu našla režiséra

Záporácká týmovka od Marvelu našla režiséra

10.06.2022

Nejdůležitějším projektem Marvelu v příštích pár letech bude podle všeho reboot Fantastické čtyřky. Do třetice všeho dobrého to totiž chce mít Kevin Feige správně, a podle posledních drbů by se… (více)

Zemřel herec William Hurt

Zemřel herec William Hurt

13.03.2022

Svět filmu dnes opustil další z velkých talentů. Pouhý týden před svými dvaasedmdesátými narozeninami zemřel držitel Oscara, uznávaný americký herec William Hurt. Smutnou zprávu médiím předal hercův… (více)

Black Widow nabírá starého známého?

Black Widow nabírá starého známého?

18.09.2019

Následující článek obsahuje spoilery k Avengers: Endgame, pokračujte tedy na vlastní nebezpečí. Už příští rok se dočkáme první sólovky pro postavu Black Widow v hlavní roli se Scarlett Johansson. Ve… (více)

Reklama

Reklama