Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Legendární závoďák Blesk McQueen z ničeho nic zjistí, že ho nová generace závodních aut poslala mimo závodní dráhu, kterou nade vše miluje. Zpátky do hry mu může pomoci pouze mladá automechanička Cruz Ramirezová, která však sama pomýšlí na vítězství a inspirace od Doktora Hudsona Horneta. Slavný závoďák s číslem 95 musí ve Zlatém pístu všem dokázat, že nepatří do starého železa. (Falcon)

(více)

Videa (37)

Trailer 3

Recenze (263)

Slarque 

všechny recenze uživatele

Sebereflexivní Pixar. S výjimkou názvu ve filmu nic neupomíná paskvil jménem Auta 2. Animace je tradičně špičková a český dabing výborný. Děj je sázkou na jistotu, tedy variací na první díl. Je ovšem až pozoruhodné, jak nedramaticky díky tomu působí veškeré závodní sekvence. Miliardář Sterling nám ve filmu objasní, jak Pixaru funguje celý tenhle byznys s Auty, přičemž v závěru je Sterling zřejmě jedinou zápornou postavou filmu. Tímto nám tedy scenáristé Pixaru dopředu ozřejmili, že přijdou další pokračování a proč. A zase to těm padouchům vyjde. :-/ ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Na pokračování Aut jsem se moc netěšila, i když jsem všude na internetu četla, že se to hodně podobá prvnímu dílu, tak ne. První díl je prostě jedinečný a v tomhle filmu se většina věcí opakuje ze starších dílů, takže nic nového ani originálního. Navíc mě mrzelo, že moje oblíbené postavy nedostali více prostoru, například Burák. Bylo mi jasné, že se to neobejde bez nových postav, ale prostor tam mohli nechat i těm starším. ()

Reklama

hroubek 

všechny recenze uživatele

Nebudu lhát, že po druhém díle Aut, jsem další díl nechtěl. Ale vydělává to až moc hezké peníze a Disney má zelené bankovky moc rád. A co si budeme nalhávat, Pixar je má rád taky, ale nedělá to tak okatě. A jsem rád, že se v Pixaru rozhodly třetí Auta pojmout jako ódu na staří plnou nostalgie za staré časy s jinými pravidly. A je to kupodivu velmi svěží, a rozhodně to není tak divácky podlézavé. Je cítit, že film má nějakou hlubokou myšlenku, kterou chce sdělit a nenásilně jí tlačí do popředí, přes nostalgické odkazování, připomínky že hlavní hrdina je už starý a nemá na to, až k následnému předávání štafety, výměny rolí a najití nového smyslu života. Ve výsledku tím Pixar dokazuje, že i když dělá "nucené" pokračování, tak tam pořád nechává srdce a má to pro ně nějaký význam. A to se mi líbilo na filmu nejvíce. První půlka je fajn, ale je taková zdlouhavější. Druhá je mnohem lepší a výborně funguje finále, které se povedlo a krásně uzavírá příběh. Po technické stránce je to opět famózní a je radost na to koukat. Auta 3 jsou povedený film, který toho má v sobě více, než se na první pohled zdá. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Pixar se snažil vymezit k druhému dílu a snaží se zamaskovat vůbec jeho existenci. Takže zde máme znovu hlavně závodění, žádný animovaný a okolečkovaný James Bond se nekoná. Co napsat k zápletce? Spousta velkoprodukcí v čele s Myšákem ve znaku absolutně rezignuje na scéniristickou stránku a tak příběh vykrádá Rockyho kde to jen jde. Zhruba o nějakých 10 minut dříve mě došlo i samotné "šokující" odhalení na závěr. Nedokážu si moc vysvětlit, proč zrovna Auta, které považuju za jednu z nejméně atraktivních Pixarovek mají na svém kontě už třetí díl. Už ten první za moc nestál. Naštěstí diváci v kinech tohle pochopili a tak Jednička vydělala při rozpočtku 120/462, u Dvojky 200/562 a Trojka 175/380. Další díl by tedy snad hrozit neměl. A z těchto čísel kdy tahle série zase tolik ani v minulosti nevydělávala musí být absolutně zřejmé že důvod vzniku dalších pokračování je jen a pouze prodej hraček a předmětů spojených s touhle značkou. Komentovat to, že se Pixar tímhle propadá do bahna stále hloub už snad ani není potřeba. 50% ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

Pixar zapomněl,že natočil Auta 2,jejichž děj ve třetím díle nejpíš úplně ignoruje a přinesl nám recyklát jedničky,který je primárně sázkou na jistotu,která funguje.Technická stránka opět na max,vtípků celkem ubylo (nebo mi to alespoň tak přišlo) a o nějakém zvratu či překvapení nemůže být řeč.Na druhou stranu byly ale třetí Auta velmi příjemně strávených 100 minut.Na pixar je to sice málo,ale vzhledem k filmům které stvořili v posledních letech je to vlastně nadstandard...80% ()

Galerie (73)

Zajímavosti (19)

  • Na dveřích Sterlingovi kanceláře je vytištěný nápis „A113“ - jde o tradiční easter egg Pixaru, který tento kód schovává do všech svých filmů. (michal1279)
  • Po titulkách nasleduje ešte krátka scénka. (ČSFD)
  • Film bol po prvýkrát uvedený už 23. mája 2017 v americkom Kannapolise. (LuiCJ)

Související novinky

Pixar se vydá cestou originality

Pixar se vydá cestou originality

16.05.2019

Pouze jeden z pěti posledních filmů od studia Pixar nebyl pokračováním zajeté značky. Tím snímkem byl Coco, zbylé tvořily Hledá se Dory, Auta 3, Úžasňákovi 2 a letošní Toy Story 4: Příběh hraček. To… (více)

Toy Story 4 dorazí v létě 2017

Toy Story 4 dorazí v létě 2017

07.11.2014

Pixar nám příští rok nabídne hned dva originální filmy. V hlavě bude příběhem pěti emocí malé holčičky a The Good Dinosaur nám představí apatosaura s dobrým srdcem. Od roku 2016 se ale Disneym… (více)

Reklama

Reklama