Reklama

Reklama

Aliance

  • Česko Série Divergence: Aliance (více)
Trailer 1
USA, 2016, 120 min

Obsahy(1)

Po šokujících odhaleních ve filmu Rezistence musí Tris se Čtyřkou uprchnout za zeď obklopující Chicago. Poprvé ve svém životě opustí jediné město a rodinu, kterou kdy znali. Jakmile se ocitnou venku za zdí, stará zjištění rychle pozbývají na významu v porovnání s odhalením nových šokujících skutečností. Když se za zdmi Chicaga rozhoří nemilosrdná bitva ohrožující veškeré lidstvo, musí se Tris a Čtyřka rychle rozhodnout, komu mohou věřit. Aby mohla přežít, bude Tris donucena vybírat z nelehkých možností, když se bude muset rozhodovat o odvaze, oddanosti, obětování a lásce. (Freeman Ent.)

(více)

Videa (21)

Trailer 1

Recenze (275)

Lenka.Vilka 

všechny recenze uživatele

Na závěrečnou část rozdělenou na dva díly jsem se moc těšila. Tentokrát jsme v kině seděli zvlášť. Protože na první díly vedle mě seděl páreček, kde chlapec dával najevo, že je na takové kravině se svojí slečnou nechce být, přestože za to potom bude odměněn. Děj jsem už sledovala čistě jaký je a vynechala vzpomínku na knihu. Je to tak lepší. Film splní účel. Pobaví. Co zamrzelo, je osud druhé části. A jak se to herci dozvěděli, taky nebylo fér. Ale stalo se to i Nástrojům smrti. Místo filmového pokračování natočíme seriál s jiným obsazením. To bych brala. Vadí mi jenom modelkovské prohlášení, že "nejsem seriálová herečka", když se celý hollywood rve do seriálů, a potom natočit Sedmilhářky. ()

Morien odpad!

všechny recenze uživatele

Mno, tak maraton téhle trilogie je jeden den, který nikdy nedostanu zpátky. Chtěla jsem to hlavně porovnat s Hunger Games, které jsou ve svém filmovém provedení sice pořád dost stupidní, ale v základní emocionální rovině mi nakonec přirostly k srdci. Způsob, jakým nakonec nechají hlavní hrdinku jednat, mi dává smysl, a ráda ně se na něj podívám i poněkolikáté. (A navíc má celá Hunger Games série super soundtrack od Jamese Newtona Howarda, který ráda poslouchám a který udělá dost z celkového dojmu.) Divergent nemá nic z popsaných plusů. Shailene Woodley sice už má v tomhle filmu trochu svaly, ale to je tak jediný vývoj, který jsem zaznamenala. Dokonce mi přišel pozoruhodný vývoj inteligence Tris směrem dolů, v prvním filmu dokázala "prohlédnout skrze lži k pravé podstatě" a s postupem dalších filmů se pěkně propracovala k tomu, že uvěří každému blábolu, co jí kdo řekl. Už druhý film se nějak utápěl sám v sobě a hlavní viditelný "konflikt", kterému se scénář nejepičtěji věnoval, se odehrával pouze v simulaci s minimálními následky pro reálný svět, a tady je to už úplně jako by každou scénu psal jiný člověk s jiným (či žádným) záměrem a potom se to nějak splácalo dohromady. A taky mě vždycky zklame, když se hlavní záporák tváří, jako že je strašně chytrý, ale nakonec vůbec není. ()

Reklama

Kothy 

všechny recenze uživatele

Každá série jednou narazí. Natahovat se to dá jen po určitou dobu. Tohle se stalo právě Alianci. Opět jako v Hunger Games se začíná řešit revoluce a jeden velký nepřítel. Děj je bohužel dost předvídatelný. Ani se nedivím, že poslední film ani nepůjde do kin. Akce je sice dobrá, ale to bohužel nestačí. Třeba ty drony byly dost zajímavě udělané a spousta dalších vychytávek jako ty vznášedla. Taky se zodpoví spousta dosud nezodpovězených otázek a dojde i na zradu. Svět je totiž mnohem větší, než si naši hrdinové mysleli. Vydávají se tedy napříč dobrodružství. Objeví nové město, ale nakonec se musí vrátit, aby zachránili Chicago. Děj finále i nepřítel je tedy jasný. "Nevěř Davidovi!" ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Divergence byla precizní a neotřepaná, Rezistence byl vývar ze špatných ingrediencí a Aliance byl prázdný talíř od předchozí polévky, kterou někdo během onoho roku nekompromisně vylil. Nebo spíše vylil polévku s nápady scénáristů, ba celého štábu včetně herců, kteří dvě připravované závěrečné části zmrvili natolik, že jsme se dočkali pouze jediné, kterou jsem jakžtakž přetrpěl. Průměr tomu nechám, kvůli jménu, které si kvůli sérii, do které zapadá, nosí, ale Theo James i Shailene Woodley mě pekelně zklamali. V teenadult adaptacích jsem z pádných důvodů vždy fandil pouze Maze Runneru. ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Po mém velkém nadšení z prvního dílu a pořád spokojenosti s druhým dílem nastává vystřízlivění u dílu třetího. Díval jsem se asi napětkrát, dvakrát usnul. Opakuje se totéž co u Maze Runner - originální námět, nápad s pointou lépe či hůře zpracovaný, ale pořád je to slušný film. S pokračováními jde už jen o nastavovanou kaši, překombinovanost a zamotanost scénáře a výsledný neúspěch. Nedivím se, že byla trojka špatně přijata, za moc nestála. A nezachrání to ani Shailene Woodley, jež svoji kariéru nemusí nadále ničit účastí v téhle sérii. ()

Galerie (100)

Zajímavosti (10)

  • Oproti předchozím zfilmovaným dílům trilogie, k Alianci byl vydán soundtrack obsahující 16 skladeb filmové hudby a pouze jednu píseň "Scars" nazpívanou zpěvačkou Tove Lo. Tato píseň zazní až při závěrečných titulcích. K Divergenci (2014) i Rezistenci (2015) byly vydané 2 CD s písněmi i filmovou hudbou. (Calwen22)
  • V plánu bylo i pokračování s podtitulem „Ascendant“. To mělo zadaptovat druhou polovinu knihy „Aliance“, nicméně od nápadu se upustilo poté, co tento díl v kinech propadl. Jeden čas se zvažovalo, že by snímek přeci jen natočen byl – mělo se však jednat o televizní produkci s nízkým rozpočtem a jinými herci, což fanoušci ságy kritizovali natolik, že byla varianta smetena ze stolu a film definitivně zrušen. (fiLLthe3DD)
  • Ako sa už stalo zvykom pri adaptáciách románov pre tínedžerov (Harry Potter, Twilight a The Hunger Games), posledná kniha série je rozdelená do dvoch samostatných dielov. (beso74)

Související novinky

Spider-Man a čtení myšlenek

Spider-Man a čtení myšlenek

01.12.2016

Hunger Games skončily, Divergence se přesouvá do televize a Labyrint má před sebou poslední díl. Hollywood tak hledá další velkou "náctiletou" ságu a je slušná šance, že jí nastartuje Hlas nože.… (více)

Divergence se přesouvá do televize

Divergence se přesouvá do televize

21.07.2016

Půlení závěrů velkých sérií není zrovna populární trend. U Harryho Pottera nebo Stmívání se to ještě podařilo, Hunger Games ale docela klopýtaly a sérii Divergence tyhle čachry rovnou zlomily vaz.… (více)

Reklama

Reklama