Reklama

Reklama

Aliance

  • Česko Série Divergence: Aliance (více)
Trailer 2
USA, 2016, 120 min

Obsahy(1)

Po šokujících odhaleních ve filmu Rezistence musí Tris se Čtyřkou uprchnout za zeď obklopující Chicago. Poprvé ve svém životě opustí jediné město a rodinu, kterou kdy znali. Jakmile se ocitnou venku za zdí, stará zjištění rychle pozbývají na významu v porovnání s odhalením nových šokujících skutečností. Když se za zdmi Chicaga rozhoří nemilosrdná bitva ohrožující veškeré lidstvo, musí se Tris a Čtyřka rychle rozhodnout, komu mohou věřit. Aby mohla přežít, bude Tris donucena vybírat z nelehkých možností, když se bude muset rozhodovat o odvaze, oddanosti, obětování a lásce. (Freeman Ent.)

(více)

Videa (21)

Trailer 2

Recenze (275)

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Divergence byla precizní a neotřepaná, Rezistence byl vývar ze špatných ingrediencí a Aliance byl prázdný talíř od předchozí polévky, kterou někdo během onoho roku nekompromisně vylil. Nebo spíše vylil polévku s nápady scénáristů, ba celého štábu včetně herců, kteří dvě připravované závěrečné části zmrvili natolik, že jsme se dočkali pouze jediné, kterou jsem jakžtakž přetrpěl. Průměr tomu nechám, kvůli jménu, které si kvůli sérii, do které zapadá, nosí, ale Theo James i Shailene Woodley mě pekelně zklamali. V teenadult adaptacích jsem z pádných důvodů vždy fandil pouze Maze Runneru. ()

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

Já si vlastně moc nepamatuju jak to bylo v knížce (i když mám tak nějak dojem, že valná většina mi nebyla ani povědomá). Ale vzhledem k tomu, že se mi knížka nelíbila mi to nevadilo, ani nijak netrhalo žíly. Asi jsem si spíš užívala, že úplně nevím co přijde dál. Moc jsem od toho nečekala a přece jen mě to příjemně překvapilo a vlastně se mi to možná i líbilo víc než druhý díl. Některý scény teda byly dost nelogický a nedávaly smysl, ale..no když od toho odhlídnu a srovnám s ostatníma dílama série, tak je to nadprůměr. Jen za mě by to už dál pokračovat nemuselo. Tohle by pro mě byl naprosto dostačující konec (a ne ta hrůza co nás ještě čeká). 4* ()

Reklama

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Pro mě zatím nejlepší díl po všech stránkách. Jako poměrně samostatná velice výpravná jednohubka to funguje znamenitě, i když se pak člověk ztrácí v postavách. Celkově tedy velice slibné dobrodružství s velmi solidními triky, škoda jen, že ta druhá část asi bude levnější (a nebo vůbec, což je velká škoda)....7/10 ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Divergence, Rezistence, Aliance... Impotence? Je to série pro děti a odráží jejich svět hrůz dospívání, když jsou rozkastovaní a pubertálně nejistí, jestli jsou v té správné kastě, když mají pocit, že nepatří nikam. Rodiče se jeví jako násilničtí otcové a manipulativní matky, co nedokážou nic pochopit. OK, v určitém věku je to potřebná literatura, že v tomhle průšvihu nejsme sami a zároveň to dává šalebnou naději, že i outsider může být v výjimečný a zachránce světa. _____ Série plná klišé se skutečně dá doporučit jen jako náplast na pubertální bolístky. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Už pri jednotke som prižmúril oko, aby si vôbec zaslúžila tri hviezdy. Dvojka už bola fakt blbosť a trojka v tom vizuálne peknom gýči pokračuje. Udalosti nemajú logiku (poškodení vs. čistí, otváranie maskovacej steny, sérum zabúdania), hrdinkino IQ zase kleslo (On mi klamal!) a celé je to naťahané ako pradedkove hosentrágle. Akoby niekto zobral hudbu a technické hračky z NEVIDOMÍCH a myslel si, že to stačí... Nečakal som, že aj tuctovky ako LABYRINT: ZHORENISKO a DROZDAJKA 2 budú zmysluplnejšie... ()

Galerie (100)

Zajímavosti (10)

  • Natáčelo se ve městě Atlanta v USA. (willy1)
  • Po prvýkrát v celej sérii sa v tomto filme vyskytne Štyri, resp. Tobias Eaton (Theo James), ako malé dieťa. (FocusForcePi)
  • Když Nita (Nadia Hilker)  instruuje Čtyřku ohledně ovládání dronů, říká, že se drony aktivují levou rukou. Když Tris (Shailene Woodley) a Christina vniknou do centra odpadlíků, Christina (Zoë Kravitz) aktivuje drony pravou rukou. (Calwen22)

Související novinky

Spider-Man a čtení myšlenek

Spider-Man a čtení myšlenek

01.12.2016

Hunger Games skončily, Divergence se přesouvá do televize a Labyrint má před sebou poslední díl. Hollywood tak hledá další velkou "náctiletou" ságu a je slušná šance, že jí nastartuje Hlas nože.… (více)

Divergence se přesouvá do televize

Divergence se přesouvá do televize

21.07.2016

Půlení závěrů velkých sérií není zrovna populární trend. U Harryho Pottera nebo Stmívání se to ještě podařilo, Hunger Games ale docela klopýtaly a sérii Divergence tyhle čachry rovnou zlomily vaz.… (více)

Reklama

Reklama