Reklama

Reklama

Úžasňákovi 2

  • USA Incredibles 2 (více)
Trailer 7

Obsahy(1)

Ve filmu Úžasňákovi 2 se vrací oblíbená rodina superhrdinů. Avšak tentokrát je hlavní hvězdou Helen, zatímco Bob zůstal v domácnosti a pomáhá Violet a Dashovi zvládat každodenní nástrahy „normálního“ života. Pro všechny je to těžká změna, a těžší je o to víc, že si nikdo z rodiny neuvědomuje superschopnosti malého Jack-Jacka. Když se objeví nový padouch, který se chystá uskutečnit ďábelsky geniální plán, tak rodina a Mražoun musí najít způsob, jak se dát zase dohromady a spojit síly – což se lehko řekne a těžko udělá, i když jsou všichni doslova úžasní. (Falcon)

(více)

Videa (6)

Trailer 7

Recenze (432)

PKD 

všechny recenze uživatele

Dle dosavadních ohlasů, jsem se těšil a nebyl jsem opět! zklamán. Je sice pravda, že po 2. už to prostě nemůže být stejně tak geniální jako 1.film, ale to neznamená jakoukoli devalvaci hodnotného scénáře aj. Jak jsem v drtivé většině odpůrcem dabingu, tak tohle byl snad jediný film (s vyjímkou University pro Příšerky) na který jsem kdy šel a u kterého jsem dabing vyžadoval a je naprosto skvělé, že až na vyjímky, zůstal zachován, což je prostě incredible, když uvážíte, že uběhlo 14 let. Stálo to čekání za to? No, za mě...jednoznačně. Sice jsem zaregistroval 2 menší nesrovnalosti vůči 1, ale to nekazí celkový dojem. Za nejslabší (byť stále zábavné, jen ne pro mě, tak nosné) považuji domácí rodinné sequence, kde mi bylo Boba P. vyloženě líto, že nemůže do akce, zatímco jeho žena je tváří i tělem nové kampaně za znovu povolení superhrdinů (odmítám používat slovo supráci, zní to fakt blbě). Geniální byl už začátek, kdy jsem dostal tak těsné pokr.1 ,že jsem si chrochal. Už díky tomu, že jsem se dočkal mého snu a sice...podívat se podrobněji na i do Podkopávačova vozidla(?). No,a posledních zhruba 25min. bylo naprosto úžakluk:))) Akce, ve které bylo to, na co jsem čekal (krom výstupů pro mě hl.hvězdy obou těchto filmů, Edny Módní s geniálním hlasem Jiřího Stracha, který by měl dostati cenu Františka Filipovského) a sice...celá rodina a ne jen Elastička, které si rozhodně užijeme v 1. polovině. A na závěr se zmíním o hl. záporákovi jm. Hypnotizér, jehož názory které ve filmu zazní a se kterými se plně ztotožňuji, byly pro mě svým způsobem dosti radikální na ´´dětský´´ film. Možná byl poněkud slabším prvkem ale aniž bych spoileroval, jeho motivace a činy prostupují celým filmem a proto ho nepovažuji za vyloženě slabý prvek či nedůležitý. Za mě 4.5*. Brno, Velký Špalíček, ve kterém si poněkud spletli klimatizaci s chladícím boxem.:) P.s. po závěrečné části jsem rozhodně dostal přímo obrovskou chuť na 3. Až mě to překvapilo. Hl.díky tomu, že se v tomto filmu vyřeší 1 dost důl. záležitost. Až uvidíte, možná pochopíte proč. ()

Adasin 

všechny recenze uživatele

Sakra, vůbec jsem nečekala, že se mi to bude líbit tak jako jednička, a že to bude tak dobrý film. 14-ti leté čekání se rozhodně vyplatilo, Brad Bird je zpátky ve skvělé formě. Schopnosti většiny superhrdinů a ústřední téma o jejich působení jsou sice okopírované z jiných superhrdinských filmů (takže jako originální film označit nelze, každý, kdo má trochu nakoukáno, ví), ale všechno je to poskládané do dobře odvyprávěného příběhu s moc dobrou hudbou a akcí tak dobře, že jsem nestačila žasnout a nenechala si zkazit zážitek ani jedinými dvěma neustále vykřikujícími dětmi, které ten film evidentně nezajímal (věk max 4 roky, nevydržely sedět deset minut a koukat na plátno ani pět) a já nevím, proč na něj vůbec chodily (?!), když i jejich matky byly celou dobu na mobilech s jasem displeje na max a jediný, kdo ze skupiny na film koukal, byl otec jednoho z těch dětí. Jsem zvyklá, že na dabovaném animáku jsou děti, co občas promluví, ale tihle to fakt přehnali. P.S.: Ten kraťas před filmem (jmenuje se Bao), byl nádherný a z trailerů vede jednoznačně dvojka Raubíře Ralpha. 8/10 ()

Reklama

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Brad Bird znova dokazuje že vie skvelo skĺbiť akciu so zábavou. Rodinku Úžasných mám rád. Je to iný Disney. Na dvojku som sa tešil a nie som vôbec sklamaný. 14 rokov spravilo svoje. Má to lepšie akčné scény a krajší vizuál. Na príbeh naskakujeme pár sekúnd po skončení prvej časti a nezastavíme sa až do konca. Jediné čo mi tam naozaj vadilo bol záporák. Aj napriek dobrej motivácií, mi to zase pri súčasnom trende komiksových filmov prišlo príliš family friendly. Finále je ale chuťovka rovnako ako Giacchinova hudba. Veľmi by som si prial aby prišla ešte tretia časť, ktorá by konečne mohla priniesť zomknutie rodiny od prvej po poslednú minútu. A trošku upustiť od statusu žena a muž v domácnosti. Po Coco druhý najlepší animák od Disney za posledných päť rokov. ()

kepiash 

všechny recenze uživatele

Dvojka Úžasňáků nabídla více než příjemné pokoukání. Některé dějové zvraty šlo sice snadno předvídat, přesto film působil (na animák) až nezvykle napínavě. Pochlubit se může, ale i spoustou originálních nápadů - například není úplně obvyklé, aby hrdinu do víru dobrodružství zatáhl marketing a třeba Hypnotizérova (v originále výstižněji Screenslaver) myšlenka zla, přicházejícího z televizních obrazovek je pořád málo zpracovaná, o to však v dnešní době aktuálnější. Hlavní devízou je ale samozřejmě velká spousta legrace a také pan Úžasňák, kterému jsou jeho super-schopnosti při řešení každodenních starostí vcelku k ničemu a oprávněně tak sklízí náš soucit a pochopení, ale zároveň nás jeho počínání baví. Možná proto, že se v něm my všichni tak trochu vidíme. Zkrátka - takhle nějak by měl vypadat rodinný film a mně nezbývá než doufat, že nebudeme na další dobrodružství této neobyčejné rodinky čekat dalších čtrnáct let. ()

mm13 

všechny recenze uživatele

Od prvej chvíle je všetko jasné, takže ukrutná, otravná zívačka, najodpornejšia odkazmi na geniálnu jednotku, pretože na ňu prebúdza spomienky... a to bolí, strašne bolí. Dokonca sa vo finále neštítili urobiť z inak inteligentnej a pohotovej Violet hlupaňu. V záujme čoho? To netuším, ale fackal by som rad radom celý Pičixar až by plakali. P.S.: Svojho času išli takto "kvalitné" pokračovania úspešných rozprávok rovno na videokazety a jeden vedel, že sa im môže pokojne vyhnúť. Kde tie férové časy sú? ()

Galerie (46)

Zajímavosti (25)

  • Když rodina večeří v motelu, všimněme si známých krabiček od čínských nudlí, které se poprvé objevili v Životě brouka (1998). (SONY_)
  • Jedná se o první sequel na vlastní film studia Pixar. (Tomas_TM)
  • Úžasňákovi 2 jsou teprve druhým filmem od studia Pixar, který má pouze jednoho autora příběhu a scénáře. Tím je Brad Bird, který je současně také režisérem. (Tashi)

Související novinky

Pixar se vydá cestou originality

Pixar se vydá cestou originality

16.05.2019

Pouze jeden z pěti posledních filmů od studia Pixar nebyl pokračováním zajeté značky. Tím snímkem byl Coco, zbylé tvořily Hledá se Dory, Auta 3, Úžasňákovi 2 a letošní Toy Story 4: Příběh hraček. To… (více)

Dvojka Úžasňákových trhá rekordy

Dvojka Úžasňákových trhá rekordy

04.09.2018

Pokračování velebeného hitu Úžasňákovi 2 je nyní oficiálně nejvýdělečnějším animovaným filmem v Americe. Nejen to, jsou zároveň prvním animákem, který si tam došel pro 600 milionů dolarů. Celkově pak… (více)

Equalizer v kinech porazil Abbu

Equalizer v kinech porazil Abbu

23.07.2018

O víkendu se v amerických kinech utkala dvojice pokračování, Equalizer 2 vrátil do akce Denzela Washingtona (Let), zatímco Mamma Mia! Here We Go Again vsadila na Meryl Streep (Akta Pentagon: Skrytá… (více)

Mravenčí Ant-Man má obří otvírák

Mravenčí Ant-Man má obří otvírák

09.07.2018

Nenápadná síla Marvelu spočívá v jeho dovednosti udělat ze svých sequelů ještě daleko úspěšnější filmy, než jak tomu bylo v případně prvních dílů. Tato pozoruhodná vlastnost se teď opět projevila na… (více)

Reklama

Reklama