Reklama

Reklama

Úžasňákovi 2

  • USA Incredibles 2 (více)
Trailer 4

Obsahy(1)

Ve filmu Úžasňákovi 2 se vrací oblíbená rodina superhrdinů. Avšak tentokrát je hlavní hvězdou Helen, zatímco Bob zůstal v domácnosti a pomáhá Violet a Dashovi zvládat každodenní nástrahy „normálního“ života. Pro všechny je to těžká změna, a těžší je o to víc, že si nikdo z rodiny neuvědomuje superschopnosti malého Jack-Jacka. Když se objeví nový padouch, který se chystá uskutečnit ďábelsky geniální plán, tak rodina a Mražoun musí najít způsob, jak se dát zase dohromady a spojit síly – což se lehko řekne a těžko udělá, i když jsou všichni doslova úžasní. (Falcon)

(více)

Videa (6)

Trailer 4

Recenze (433)

TeeAge 

všechny recenze uživatele

| Rozpočet: 200 miliónov $ | Tržby: 1,241 miliárd $ | Kúzlo animákov z počiatku milénia je pre mňa definitívne preč. Je to už nejaký piatok, čo som nevidel naozaj inovatívni, a scenárom podmanivý počin v tomto žánru, ktorý vie vyžmíkať emóciu aj z dospelej duše. Aj obrazovo sú už aj Pixarovky len kvalitne prepracovanou rutinou, než hurikánom nápadov. Absencia iskry bola len otázkou času. Myslím si, že žánru by prispela nižšia frekvencia výroby, podobne, ako to cítim aj u komixových adaptácií. Posledné roky ich už jednoducho pozerám menej, pretože na nich nemám chuť... ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Pokračování jednoho z nejlepších filmů od Pixaru, které mělo vzniknout někdy před 10 lety a hned by se vnímalo jinak. Pokračování Úžasňáků už nepůsobí tak svěžím a zábavným dojmem, jako tomu bylo v prvním díle a všehovšudy je zde hodně podobný příběh jako v prvním díle, jen naruby. Vizuálně je film samozřejmě dokonalý a je zde několik scén, které dokážou strhnout. Jen tomu chybí ta hravost a nápady jako tomu bylo poprvé. ()

Reklama

Slarque 

všechny recenze uživatele

Největším problémem Úžasňákových se stalo, že nový film se superhrdiny máme minimálně jednou za měsíc. Takže dvojka je prostě nejlepší, když řeší čistě rodinné záležitosti, ale samotná záchrana před dalším superpadouchem mě navzdory dobře zpracované akci tolik nebavila. Zato grotesková rvačka Jack-Jacka s mývalem nemá chybu a je takovým předčasným vrcholem filmu. Celkově tedy pořád spokojenost, ale takový úžas jako před čtrnácti lety už to prostě není. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

[80%] Druhý díl je úplně stejně tak dobrý jako ten první. Dějově je to možná méně záživné, ale je to snad ještě více zábavnější po vtipné stránce a celkově výbornou animací. Mezi prvním a druhým dílem je časový rozestup výroby 14 let ale příběhově to navazuje hned na konec jedničky. Pan Úžasňák se tu stará spíš doma o děti, což je zábavní sledovat a jeho manželka zachraňuje svět. Co k tomu dodávat? Plný hodnocení opět nedávám, ale kritizovat to víc nemohu. ()

CrypzzXD 

všechny recenze uživatele

Není to bez chyby a chápu všechny výtky směřující k průhledné a nepřekvapivé záplatce, ale co pochopit nedokážu, jsou komentáře typu, že se jedná o generický sequel, kterému chybí srdce… Univerzita pro příšerky, Auta 2 a Hledá se Dory postrádají srdce… tohle má srdíčko plné nostalgie, které pumpuje na 120%. Zase jsem se cítil jako ten sedmiletý klučina, kterým jsem byl před čtrnácti lety :-) 9/10 ()

Galerie (46)

Zajímavosti (25)

  • Film Úžasňákovi 2 zaznamenal jeden z nejlepších startů v amerických kinech. V rámci takzvaného opening weekendu (první tři dny v kinech) se stal nejen nejúspěšnějším snímkem od studia Pixar, ale také vůbec nejúspěšnějším animovaným filmem v amerických kinech. Během tří dnů inkasovali Úžasňákovi 2 v USA přibližně 180 milionů amerických dolarů. Ve větším srovnání je to ke dni uvedení 8. nejvyšší částka za opening weekend v historii mezi všemi filmy. (Tashi)
  • Když rodina večeří v motelu, všimněme si známých krabiček od čínských nudlí, které se poprvé objevili v Životě brouka (1998). (SONY_)
  • Celosvětová premiéra proběhla 5. června 2018 v Los Angeles (Kalifornie). (Varan)

Související novinky

Pixar se vydá cestou originality

Pixar se vydá cestou originality

16.05.2019

Pouze jeden z pěti posledních filmů od studia Pixar nebyl pokračováním zajeté značky. Tím snímkem byl Coco, zbylé tvořily Hledá se Dory, Auta 3, Úžasňákovi 2 a letošní Toy Story 4: Příběh hraček. To… (více)

Dvojka Úžasňákových trhá rekordy

Dvojka Úžasňákových trhá rekordy

04.09.2018

Pokračování velebeného hitu Úžasňákovi 2 je nyní oficiálně nejvýdělečnějším animovaným filmem v Americe. Nejen to, jsou zároveň prvním animákem, který si tam došel pro 600 milionů dolarů. Celkově pak… (více)

Equalizer v kinech porazil Abbu

Equalizer v kinech porazil Abbu

23.07.2018

O víkendu se v amerických kinech utkala dvojice pokračování, Equalizer 2 vrátil do akce Denzela Washingtona (Let), zatímco Mamma Mia! Here We Go Again vsadila na Meryl Streep (Akta Pentagon: Skrytá… (více)

Mravenčí Ant-Man má obří otvírák

Mravenčí Ant-Man má obří otvírák

09.07.2018

Nenápadná síla Marvelu spočívá v jeho dovednosti udělat ze svých sequelů ještě daleko úspěšnější filmy, než jak tomu bylo v případně prvních dílů. Tato pozoruhodná vlastnost se teď opět projevila na… (více)

Reklama

Reklama