Reklama

Reklama

Teenager Zach Cooper (Dylan Minnette) je znechucen tím, že se z velkého města musel přestěhovat do malého městečka. Zjišťuje ale, že vše má i své světlé stránky - setkává se totiž s krásnou dívkou Hannou (Odeya Rush), která žije v sousedním domě. Ale i v těch nejprosluněnějších končinách občas slunce zajde za mraky, a ty Zachovy se objevují ve chvíli, kdy zjišťuje, že Hannah má tajemného otce, ze kterého se vyklube R. L. Stine (Jack Black), autor série bestsellerů s názvem Goosebumps. Ukazuje se, že existují reálné důvody, proč je Stine takový podivín... Je totiž vězněm své vlastní představivosti. Příšery, kterými se jeho knihy proslavily, jsou skutečné, a Stine své čtenáře chrání tím, že tato monstra drží uvězněná ve svých knihách. Když Zach neúmyslně příšery z rukopisů vypustí a ty začnou terorizovat celé městečko, je na Stineovi, Zachovi a Hannah, aby je znovu vrátili do knih, kam patří. (Falcon)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (319)

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

Docela mě zaujal už trailer, akorát jsem si říkala, takže jsme teď viděli to nejlepší z filmu a zbytek bude pitomost. Avšak byla jsem hodně mile překvapena, když jsem se pak na celý film podívala. Teenageři v hlavních rolích nebyli otravní (jak to většinou bývá), ale občas se jim podařilo i zahláškovat (nejlepší byl ovšem ten "nejlepší" kamarád hlavního hrdiny). Romance tam být musela, i když bych jí oželila, ale dalo se. No a zbytek byla docela sranda. Samozřejmě se dalo předpovědět kam film směřuje a jak to dopadne, ale já jsem se v průběhu dost bavila. Fanoušci příšer si tu přijdou fakt na svoje, je tu pestrá škála všeho možného a já si nemůžu stěžovat. 4* ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Co když ožijí ty nejhororovější postavy z knih jednoho spisovatele, který nemá ve svých knihách snad ani jedinou kladnou postavu? Může to být velká sranda, ale taky velký průšvih. V tomto případě film zůstal někde mezi tím. Nebyl to úplně odvaz ani něco, co by mě ohromilo, ale nejednalo se ani o průšvih. Jack Black je ve své roli fajn, teenageři jsou vcelku snesitelní, a panoptikum hororových postav je nesmírně bohaté, zajímavé a mnohdy i fascinující. Takže pak jde jen o to, nakolik zajímavý je samotný scénář. Ten sice tak nějak uplynul, aniž by nudil, ale zůstal mi z něj jen pocit ve stylu fajn, viděl jsem další hororovou komedii, a za chvíli mi z ní zbudou v paměti jen střípky. Což je vlastně celkem škoda, protože myslím, že potenciál tam byl, ale na druhou stranu nevím, jestli to šlo uchopit nějak lépe. Ve výsledku film považuji za průměrný a získává ode mne tři hvězdy. ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Na první pohled se film tváří koukatelně a 3D je solidním lákadlem. Nesnáším snímky, které slibují tři rozměry a přitom disponují pouze standardními dvěma. Ve třech rozměrech byly ovšem snad pouze úvodní obrazovky s výrobci filmu. Samotný nápad s monstry z knih byl pěkný a skrýval značný potenciál. Ten ovšem zůstal zcela nevyužit. Kdo si ujíždí na stupidních puberťáckých záležitostech, ten si snímek zřejmě dovede užít. Zbytek má jednoduše smůlu. Na pana Blacka jsem se docela těšil, protože bývá zárukou komedie obstojné kvality. Zde mě bohužel na plné čáře zklamal. Pravděpodobně jsem s ním doposud neviděl horší film. Puberťáčtí herci mě maximálně odpuzovali a ve snímku člověk nenarazí ani na zrnko vtipu. Mezi horory se tento film dostal evidentně omylem. Jedná se o rodinný dobrodružný film nevalné kvality. Pozitivem nechť je alespoň to, že snímek disponuje tempem, které není uspávací. Viděno v rámci Filmové výzvy 2017. Film mi vybrala uživatelka gegina31. ()

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Po letech Jack Black opět v docela zajímavé roli. Goosebumps není třeskutě zvrácená komedie pro teenagery, ale spíš opravdu v zajetém vzorci á la Jumanji. Což samozřejmě není vůbec špatné, ale ta linka s plesem a vůbec vztah mezi Hannou a Zachem mi přišla ujetá a mnohem víc by se mi tam líbila (stejně jakov Jumanji), kdyby to byli sourozenci. Nebo kámoši od dětství - i to bych zvládla, ale tajemná sexy holka odvedle? Jinak Goosebumps jede hlavně na triky, které se podle mého povedly. Jedno z nejlepších stvoření je pro mě bezesporu loutka pana Slappyho, která mi evokovala některé filmy Jamese Wana, a pak všichni ti veselí trpaslíčci. Obecne se dá říct, že Goosebumps zcela naplnila to, co slibuje filmový plakát k tomuhle filmu a krátká synopse. Jsem spokojená. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Nezmysel určený pre deti a možno a mladšie ročníky, ktorý vôbec nezaujme. Kým sa nedostane na scénu Snežný muž, ktorý vyzerá ako King Kong nastriekaný vápnom, tak to ešte ujde. Nasleduje sled trápnych situácií, nedotiahlo sa to ani ako komédia, ani ako horor ani ako fantasy. Trailer je najzaujímavejší, film už netreba pozerať. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (10)

  • Původně měl adaptaci na plátna přinést režisér George A. Romero, ale nakonec se tak nestalo. V roce 1989 měl film připravit Tim Burton, i z toho však sešlo. (hansel97)
  • Na konci filmu pozdraví R.L. Stinea (Jack Black) postarší učiteľ drámy, ktorý sa predstaví ako Black. Je to odkaz na Jackovu herecko-hudobnú kariéru v kapele Tenacious D (2006). (belinko)

Související novinky

Husí kůži čeká pokračování

Husí kůži čeká pokračování

19.01.2017

Předloňská fantasy Husí kůže stála 58 milionů dolarů a vydělala 150, což v hollywoodské matematice znamená dvojku. Studio Sony ji naznačilo už loni v dubnu, teprve nyní je ale všechno jisté a dokonce… (více)

Reklama

Reklama