Reklama

Reklama

The Canal

  • Austrálie The Canal (více)
Trailer

VOD (1)

Filmový archivář David (Rupert Evans) zažívá poslední dobu těžké časy, protože má podezření, že jeho žena Alice (Hannah Hoekstra) ho podvádí s Alexem (Carl Shaaban), jedním z jejích pracovních klientů. Toto napětí je ještě umocněno, když David dostane v práci od Claire (Antonia Campbell-Hughes) archivní záběry, které ukazují, že jeho dům byl v roce 1902 dějištěm brutální vraždy. Postupně je stále více neklidný a zmatený, sleduje manželku do nedalekého vodního kanálu, kde zjistí, že opravdu má poměr s Alexem. Když se Alice krátce poté ztratí, David se stane hlavním podezřelým z jejího zmizení. Jak policie pokračuje v pátrání, čím dál více je přesvědčena, že David zavraždil svou ženu a snaží se najít důkaz, který by ho usvědčil. (Nivenx)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (170)

Davies182 

všechny recenze uživatele

V základu se vlastně jedná spíš o solidně vystavěné strašidelné drama o vyrovnávání se se ztrátou blízkého člověka, než o čistokrevný horor. Několik znepokojujících obrázků ale z hlavy přesto jen tak nedostanu. Skvělý minimalistický soundtrack a dobrá volba hl. herecké hvězdy. 7/10 s tím, že ten vysvětlovací konec nemusel být. ()

larelay 

všechny recenze uživatele

iba cisto pocitovo, pretoze som film pozerala na trikrat. vecer som to vzdala, presunula som premietanie na doobedie, lebo to bolo cele take hnusne, depresivne, tazkopadne, utahane... nepacili sa mi farby, kamera, hudba, sceneria... vlastne asi nic :D a takmer zaverecna scena rodenia, no neviem. znesiem vselico, ale toto mi akosi vliezlo pod kozu a nie prilis prijemnym sposobom. ()

Reklama

stration 

všechny recenze uživatele

Tak to byla paráda. Neuvěřitelně psycho snímek. celou dobu jsem si (asi jak všichni) říkal, že je to sice dobře natočený, skvěle zahraný, s výbornou hudbou a atmosférou, ale že to nemá čím překvapit. Tak nakonec se povedlo i to. Postupem času atmosféra houstne, halucinací (?) přibývá a myslíte si, že film kvapně dokluše k jasnému konci. Nejde ani tak o pointu, ale o úplný závěr. Ten jsem fakt nečekal. Takže nakonec jednu hvězdu přihazuju a řadím mezi letošní milá překvapení. Pro fandy hororu povinnost, pro ty, kteří se ještě u filmu nebáli šance a pro ostatní určitě kvalitní film ze země, z které filmy zas tak často nevídáme. Já jsem nadmíru spokojený. ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Na diváka psychicky pomerne náročné, čo ale nie je žiadna výtka, to je naopak pochvala - a veľká, pretože viac menej väčšinu podobne žánrovo ladených filmov pozerám bez akéhosi značnejšieho vnútorného napätia, skôr len čakám, kedy ma vystrašia a práve tak, ako sa s divákom zahrával Kavanghov snímok, that's how I like it . The Canal sa skoro celý čas dokáže účinne vyhýbať bežným hororovým klišé (výnimka klasiky "viem jak vám to znie, myslíte, že som blázon" - "nie, si len prepracovaný/ustatý/nevyspatý") a až do (bohužiaľ očakávaného) záveru ma veľmi bavil. Hlavným kladom snímku nie je jeho dôraz na detaily, kde by ste nejaké tie chybičky našli, ale dôraz na atmosféru, ktorá je naozaj hutná a v novembrovom sychravom počasí som si ju užíval ako sa len dalo. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Dokud se do toho míchaly partnerské problémy a znepokojivé náznaky, mohl dublinský kanál nabídnout neokoukanou tvář, jenže co je to platné, když ji s prvním úmrtím ztratil a vydal se na cestu bloudění v Kruhu J-hororů, tzn. strašidelné nahrávky, nasraní duchové a trhavě se pohybující neučesaná majitelka vagíny. Suma sumárum, Ivan nebyl Hrozný ani v jednom významu toho slova.. S filmy o domech, ve kterých straší, si teď dám na chvíli pauzu, už mně z té jednotvárnosti straší.. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (1)

  • Vo filme je možné si všimnúť, že v hoteli i v domácnosti rodiny Williamsových sa vyskytujú rovnaké obliečky značky Ikea, konkrétne ide o Emmie Land obliečky. (Miagy)

Reklama

Reklama