Reklama

Reklama

Konec šňůry

  • USA The End of the Tour
Trailer 1

Obsahy(1)

"Aké by to bolo uniknúť smrti tým, že sa do nej vrhnete, napríklad, skokom z horiaceho mrakodrapu?" Dej príbehu je zasadený do roku 1996, kedy mladý spisovateľ a reportér presláveného magazínu ''Rolling Stone'' David Lipsky (Jesse Eisenberg) chce uskutočniť ohromujúce interview s hviezdou spisovateľského neba tej doby Davidom Wallaceom (Jason Segel). Wallace žije v ústraní, ďaleko od ľudskej spoločnosti, iba so svojimi dvoma psami, no práve o ňom sa v krajine v tom čase najviac rozpráva. Keď sa Lipskymu podarí s Wallaceom skontaktovať, zistia, že toho majú veľa spoločného. Spolu sa pokúšajú prísť na to, prečo sú ľudia ako oni, pochádzajúci z vyššej strednej vrstvy, s excelentným vzdelaním a jedným z najzaujímavejších zamestnaní, vnútorne prázdni a nešťastní. (sochoking)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (52)

Aljak 

všechny recenze uživatele

Konverzačky mám rád, pokiaľ majú nejaké obšírnejšie posolstvo a zmysel. Ale toto ma teda vôbec ale vôôôbec nebavilo. Doteraz som o Davidovi Wallacovi a Davidovi Lipskym sotva počul, a tak som nebol nijako zasvätený ani do ich kariéry, a ani do ich životného štýlu. Popravde, nebyť Eisenberga a Segala v hlavných rolách, neviem či by som po tomto filme vôbec siahol (keďže ani popis filmu ma nejako obzvlášť nelákal). Film mal síce zopár dobrých konverzačných fáz, ale po epickej stránke väčšinou viacmenej podpriemer. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

To je tak, když ani nevíte, na co jdete koukat, a pak vám z toho vyleze životopisný film o člověku, který toho sice moc napsat nestihl, ale za to po sobě stejně zanechal zajímavé dílo. A setkání s ním podle všeho opravdu stálo za to. Herecký koncert dvou herců, kteří v podstatě nedělají nic jiného, než mluví. A vás to bude neskutečně bavit a dojímat. ()

Reklama

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

Konverzační drama, kde padne hodně slov, hodně vět, sní se hodně jídla, vypije pití a vykouří hodně cigaret. Ale hlavně je to tak hrozně moc civilní a přirozený, až jsem zíral. Oba herci jsou perfektní, jsou sví (resp. nepůsobí to uměle) a prostě si povídají o všem možným. Tak to celý vypadá. Hlavně mě překvapil J. Segel, kterýho především známe jako jeblýho týpka z HIMYM, ale pozor. On umí hrát i jiný věci a zatraceně dobře. Bylo to vlastně hodně smutný, osamělý a depresivní, přesně takový, jakej byl život D. Wallace (aspoň v poslední době). ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Sákryš, po katastrofálním Trip to Italy jsem se spálil podruhé. Ne tak výrazně ale přece. Pro někoho dokonalé dialogové Buddy/Road movie, pro mě hodina a půl víceméně nudnejch filozofickejch keců, které dokázal alespoň částečně zastínit až úplný závěr. Přitom celkem žeru Jasona Segela a Jessiho Eisenberga taky tak nějak snesu. Jenže celkově je to jenom o nepřiznání si sebe sama, neustálého obhajování jedné uvnitř ztroskotalé celebrity a povrchním zapírání všech negativních vlastností při jednom velkém interview. Co napsat, že pověstná chemie mezi ústředními postavami funguje a vyeskaluje v jedno velké přátelství (tedy předpokládám), když je to nezáživné až běda. Pro ortodoxní intelektuály vřele doporučuji...5/10 ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Pokud máte rádi Segela jako komika, budete si na jeho zdejší komplikovanou postavu a podobu chvíli zvykat. Na Eisenberga si musím zvykat vždycky. Z ranku filmů "Dva ukecaní muži" bych doporučila spíše Jak ukrást Bizona s Hoffmanem nebo Chinese Coffee s Pacinem. Mělké i hluboké myšlenky v obou jsou kultivovaněji napsané, herecké persony a jejich výkony nevyvratitelně úctyhodnější. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (2)

  • Jason Segel musel kvůli roli Davida Fostera Wallaceho přibrat přibližně 15 kilo, které ale poté úspěšně shodil. (Juditt)
  • Nakrúcanie prebiehalo v Grand Rapids, v štáte Michigan a v Bostone. (Hudakfilms)

Reklama

Reklama