Reklama

Reklama

Jídlo, s.r.o.

(pořad)
Trailer 1

Obsahy(1)

Pořad Peklo na talíři na Stream.cz si za dobu své existence stačil vybudovat kultovní pověst. Jídlo, s.r.o. ale chceme pojmout trochu jinak. Už nechceme jen o "šmakuládách" mluvit, už nechceme jen číst etikety a rozčilovat se nad nimi. Teď vyrážíme do terénu a chceme se dozvědět všechno o základních potravinách jako je mléko, šunka, pivo, párky, chleba atp. Jak se vlastně vyrábí? Jak se liší výroba "šmakulády" a kvalitního produktu? Je kvalita opravdu o tolik dražší? Půjdeme do největších továren v zemi, které denně vychrlí tuny stejného výrobku, půjdeme i do domácích výroben, kde tradice a kvalita jdou ruku v ruce. Půjdeme se ptát do supermarketů, které produkci domácích výrobců ovlivňují víc, než si lidé myslí. Budeme pátrat po legislativě, která výrobu upravuje. Je dostatečná? Kdo je zodpovědný za mezery nebo nelogičnosti v zákonech, na které doplácí spotřebitel? To všechno chceme zjistit. A pokud možno také změnit. (StreamCZ)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (83)

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Ahoj, kamarádi zlatý, dnes se spolu podíváme do firmy Vifon, kde se vyrábí takzvané čínské polívečky, který si moc rádi dáváme do pupíku. Tady vidíte, jak se různé soli dochucují a... ejhle a jsme na konci výroby těhlech mazlíků. Tak, dnes to bylo krátké, kamarádi moji milý, a zítra se podíváme na firmy, které s námi odmítly natáčet. ...Pan Vaněk je svéráz, který je zároveň svěžím větrem českého kulinářství, pohromou šulinů nekalé výroby a očividný milovník dobrého poctivého jídla. Jeho pořad má správný náboj, nenudí a můžu potvrdit, že je i dokonale agitační, jelikož jsem se sám jím nechal několikrát ovlivnit a mnohé výrobky už nekupuji a jiné naopak kupuji. ()

rekkky 

všechny recenze uživatele

Věcné, v lecčem poučné, trefné a leckdy zajímavé v tom smyslu, že se jedná o projekt, který provokuje a vytváří prostor k diskuzím nejen o jídle. Formát samozřejmě zapadá do koncepce internetové televize a vzhledem k probírané látce těží z profanovanosti tohoto tématu, kterého se tvůrci zhostili zase o něco jinak, než v podobných pořadech. ()

Reklama

salamandrr 

všechny recenze uživatele

Peklo na talíři bylo mnohem zajímavější, ale i tak super pořad kde se lecos dozvím. Ovšem ta ujetos ohledně komixů a keců, to mě fakt dere. Dobrý chtěli to nějak odlišit, ale Romanovi hlášky jsou tragické a uměle tlačené a komix jen zdržuje od vlastního pořadu. To co bylo v pekle zajímavé je tady trapné ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Jídlo s.r.o. rozkrývá pozadí výroby určitých potravin (pečiva, šunky, ...), kdy ukazuje na jedné straně velkovýrobu a na druhé straně pečlivou ruční práci. Nečekejte brutální investigativní novinařinu, ale nutno říct, že otevřená rozmluva s ředitelem masokombinátu o tom, co normy umožňují vyrobit, a záleží na tom co si kdo objedná (a tudíž co zákazník nakupuje neboli žádá od svého prodejce;)), to byla věc nevídaná a neslýchaná. A konečně někdo taky vypustil veřejně zprávu o tom, že oni ti Němci nejsou zdaleka takoví frajeři jako se stalo módou tvrdit. Viz "vepřové maso, to v ČR znamená vepřové maso, sval - v Německu to znamená i kůže, chrupavky atd";). Procento masa ve výrobku je sice přínosný údaj, ale měli bychom se podle mě ptát právě na to, co je to za maso... Připravte se ale na to, že když ředitel velkopekárny tvrdí, že všechny chleby jsou kvalitní, nemůžete ho brát vážně. Kdokoliv si kupuje Tesco konzumní chléb a pak občas zavítá do pekárničky koupit si bochník "řemeslného" chleba, musí prostě poznat rozdíl. "Splňuje normu" nerovná se "stojí za to". Ale to není problém pořadu Jídlo s.r.o., ale stavu českého potravinářského byznysu, a náročnosti konzumenta, že?;) BTW comics s Ro-MANem mě baví:) Takže? 80%, jen houšť - snad jen méně "pupíků" a "mazlů"... ()

Luk Skywalker 

všechny recenze uživatele

Komiks v úvodu a na konci na odlehčení (poslední co jsem viděl - hruška s nápisem Láďa to mě "rozsekalo"), zbytek o tom jak se co dělá ve velkém i v malém (ne vždy). Co se týče vyjadřování Romana Vaňka - je velmi lidové (i na nějaký vulgarismus dojde), osobně mi to v tomto případě nevadí, navíc to působí jako autentická reakce na sdělenou informaci od průvodce výroby. EDIT: Tak to vypadá, že se komiks, který mě mít přestávku zrušil úplně a pokračovalo se bez něj. Časem se prešlo na průmyslově vyráběné potraviny, většinou všem známé, něco málo bylo i ze zahraničí a na konci roku 2017 pořad skončil úplně. Snad v blízké době bude něco podobného, takových pořadů není nikdy dost. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (1)

  • Roman Vaněk ukončil produkci pořadu Peklo na talíři (od r. 2012) a začal s filmováním tohoto pořadu údajně protože bylo načase vydat se jiným směrem. (DexMASTER094)

Reklama

Reklama