Reklama

Reklama

Neutečeš

  • USA It Follows (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Devatenáctiletá Jay se po příjemné chvilce na zadní sedačce auta se sympatickým mladíkem ocitne svázaná v opuštěné továrně. A mladík ji zpovzdálí opatrně pozoruje. Čeká na okamžik, kdy se objeví démoni. Na okamžik, kdy to pro něj celé skončí a pro ni naopak začne. Nekonečná noční můra. Tyto až příliš reálné přízraky jsou součástí prokletí, které si jeho oběti předávají sexem jako štafetový kolík. A pro Jay původně slibný večer nakonec skončí tím nejhorším možným způsobem. Její milenec ji uprostřed ulice vyhodí svázanou a polonahou z auta a navíc od něj převzala kletbu spojenou s pronásledováním a útoky přízraků, které s ní od této chvíle budou na každém kroku. Její život se smrskne na nekonečný a všudypřítomný strach, před kterým nemá kam uniknout. Jay se svých zjevení může zbavit jedině tak, že je předá někomu dalšímu. Podaří se jí uniknout? (CinemArt)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (636)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Duchařská historka o tom, jak se stát děvkou. Obecně duchařiny moc nemusím, jelikož většina je jich trapných a nestrašidelných. Tento snímek má ale vydařenou atmosféru, které pomáhají kamera a hudba (snad i proto, že jsou v ní slyšet všechny báječné italské horrorové soundtracky). Děsivý ne, ale zvláštně zneklidňující. Původně jsem uvažoval o 3*, jenže bazénová scéna mé hodnocení zvedla. Škoda jen hloupého useknutého konce. Tvůrci očividně nevěděli, jak dál, a tak se z toho vyvlékli. p.s. jde asi spíše o démona, jelikož duchové většinou nerozbíjejí okna kamenem....ale to nevadí... ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Dobrý nápad podpořen jistým zpracováním. I když se zrovna nic hororového neděje, tak je to sympatická nezávislárna o mladých lidech. Jenže rejža horor umí a když na to přijde, tak je to hodně fajn. Nejsou tam laciné lekačky, ani odpudivé gore, či snad nějaká akce. Prostě jen jistota, že to jde po vás, a i když nejste první v pořadí víte, že to tam prostě někde je. Mamutí podíl na působivosti celého filmu má hudba od Disasterpeace, jako kdyby vypadla ze synťáku Johna Carpentera. Vlastně celý film se nese v duchu těch temných Carpenterovek. ()

Reklama

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Nejzajímavější na Neutečeš je ústřední monstrum, které vlastně není až tak děsivé. Znepokojivé ale na něm je, že je to "padouch", před kterým nelze utéct - můžete utíkat, ale ono vás to pořád pronásleduje. Což je něco, z čeho můžete mít husí kůži. Film také nabízí zajímavý pohled na sex. Za prvé - prokletí/monstrum se předává souloží stejně jako sexuálně přenosné nemoci. Za druhé - sex tu není ukázaný jako něco pozitivního, ale jako přestředek k dosažení něčeho (zbavení se monstra). Za třetí - ani jedna ze sexuální scén není sexy, vlastně jsou spíš depresivní. Neutečeš vás zkrátka na prostor se zamyslet. Chce varovat před nezávazným sexem? Jedná se o komentář o tom, že pro všechny z nás si pomalu, ale jistě jde smrt? To je na vás. Já osobně mám problém v tom, že postavy tu nejsou moc sympatické ani zajímavé. A o monstru se vlastně nic nedozvíme, což pro mě oslabuje základní vyznění filmu. 60 % ()

castor 

všechny recenze uživatele

Obávám se, že drtivá většina diváků při návštěvě kina očekávala úplně něco jiného. Bubáka tentokrát nevidí nikdo kromě prokletého (a samozřejmě diváka), v našem případě prokleté atraktivní blondýny. Když chce kletbu setřást, musí si s někým chrupnout. Ano, prostě někomu roztáhnout nohy a poslat to, co je v její hlavě, dál. Než se tak stane, za hlavní hrdinkou se šourá třeba bledý dlouhán nebo polonahá babka. A diváka z toho mrazí. Nebo alespoň si to tak tvůrci přejí (tedy aspoň poprvé, protože se se scénou víc nepracuje). Hudba i kamera jsou slušivé, úderné tóny ve vypjatých momentech fungují. Ve výsledku to ale příliš vynalézavé, navíc bych trochu přitlačit na inteligenci hlavních hrdinů. ()

Rogue 

všechny recenze uživatele

Super nápad, slabší scénář (lehce repetetivní, inteligence postav není nijak oslnivá, trochu mi chybí zkoumání možností followera a časosběrné pokusy) a strašně debilní finále. Co celý film dělají dospělí není důležité, i přes lehké nedomyšlenosti a skřípání to šlape parádně. Soundtrack (Tron) a kamera perfektní - přesně tahle civilní kamera hororu chybí. Super oživení žánru (ač to klidně můžeme nazvat vzpomínkou na Michaela), škoda jen, že scénář není od Whedona. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (8)

  • Rich Vreeland, ktorý zložil soundtrack k filmu, si zahral hlásateľa na škole, kde Jay pátra po Hughovi. (Marceloo)
  • Koncept filmu vychádza z opakujúcej sa nočnej mory, ktorú mal režisér (David Robert Mitchell). Ten tvrdí, že niekto sa k nemu neustále pomaly približoval. (Pat.Ko)
  • Kino, v kterém se ocitá dívka s přítelem na začátku, je Redford Theatre – historické kino v japonském stylu s plně funkčními varhany značky Wurlitzer. Kino se nachází na adrese: 17360 Lahser Road, Detroit, MI 48219, United States. Premiéru zde měl i film Lesní duch (1981). (MrPierc)

Související novinky

Čeká nás várka hororových pokračování

Čeká nás várka hororových pokračování

02.11.2023

Jak nám letos ukázalo třeba australské Mluv se mnou, americké Smrtelné zlo: Probuzení nebo v současnosti v kinech i na streamu čerstvě úřadující snímek Pět nocí u Freddyho, hororovým filmům s nízkým… (více)

Kdo vyhrál první filmové ceny za rok 2015?

Kdo vyhrál první filmové ceny za rok 2015?

02.12.2015

Oscarová sezóna pomalu začíná a jako tradičně se o první důležitá ocenění postarali pánové z National Board of Review. Tohle recenzentské sdružení potvrdilo, že nový Šílený Max nezasáhne jen do… (více)

Reklama

Reklama