Reklama

Reklama

Neutečeš

  • USA It Follows (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Devatenáctiletá Jay se po příjemné chvilce na zadní sedačce auta se sympatickým mladíkem ocitne svázaná v opuštěné továrně. A mladík ji zpovzdálí opatrně pozoruje. Čeká na okamžik, kdy se objeví démoni. Na okamžik, kdy to pro něj celé skončí a pro ni naopak začne. Nekonečná noční můra. Tyto až příliš reálné přízraky jsou součástí prokletí, které si jeho oběti předávají sexem jako štafetový kolík. A pro Jay původně slibný večer nakonec skončí tím nejhorším možným způsobem. Její milenec ji uprostřed ulice vyhodí svázanou a polonahou z auta a navíc od něj převzala kletbu spojenou s pronásledováním a útoky přízraků, které s ní od této chvíle budou na každém kroku. Její život se smrskne na nekonečný a všudypřítomný strach, před kterým nemá kam uniknout. Jay se svých zjevení může zbavit jedině tak, že je předá někomu dalšímu. Podaří se jí uniknout? (Cinemart)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (637)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

(49th KVIFF) Jsem z projekce tohoto filmu na KVIFF vyloženě šťastný, protože vidět dobrý hororový film na plátně, v plném sále lidí, kteří se vzhledem k reálným možnostem (pokročilý čas projekce a promile v krvi) chovají vcelku klidně a neruší, se moc často nepoštěstí. Objektivně by se sice dalo remcat nad určitou repetetivností, kdy většinu stopáže tvoří buďto zabírání strašidelného přízraku nebo přejíždění z místa na místo, nicméně tuto výtku bohatě vynahrazuje v rámci žánru originální a zábavná premisa, sympatické postavy (hrdinové teenage hororu konečně jednou nejsou jen tupé figurky na šachovnici, ale opravdu příjemní mladí lidé, kterým člověk žádné zlé věci nepřeje) a celková žánrová funkčnost, kdy mě poprvé zamrazilo už při úvodní sekvenci, přičemž se tento pocit opakoval v průběhu celých dalších sta minut. Je to o to cennější, že velká část oněch působivých scén se odehrává za denního světla. Bazénové finále a plážová epizoda úplně super, to jsou jedny z těch momentů, na které budu na konci filmového roku vzpomínat. Čekal jsem to o něco špinavější a vzhledem k námětu i sexuálně explicitnější, ale It Follows je v tomto ohledu velmi krotký. Jak řekla producentka - opravdu je to v jistém smyslu "krásný" film - sluníčko svítí, hraje do toho pěkná hudba a postavy se mají rády. Jen je do toho ještě pronásleduje děsivý přízrak, no. :) ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Podívaná ze staré školy. Funguje to v tolika směrech (charaktery, dialogy, hudba, budování napětí a strachu), jež mnohé hororové novinky tak často postrádají. Nemohu jinak, než tento počin ocenit. Škoda, že si tvůrci víc nepohráli s podobou pronásledovatelů. Nicméně ze všech zbylých aspektů snímku jsem nadšen a je k podivení, jak parádně hororovou podívanou se D. R. Mitchellovi podařilo vytvořit bez lekacích scén - a se skvěle vybudovanou atmosférou! [KVIFF 2014] ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Po dlhšej dobe, konečne horor so slušnou atmosférou a zaujímavou pointou. Priznám sa, takú pohlavnú nákazu by som teda nechcel chytiť. To najdôležitejšie na čom sa tu stavia je vynikajúca práca s kamerou, navodenie pocitu prenasledovania bolo miestami hodne zimomravé. Nemôžem zabudnúť ani na časté, nepríjemné zábery, keď sa hlavné postavy bavia, vedú dialóg, a len tak mimochodom sa za ich chrbtami a v zornom poli diváka začne pomaly približovať matná postava, ktorá sa pomaly zväčšuje a zväčšuje.... tá neúprosnosť hoci pomalého, ale nezvratného prenasledovania bola dokonalá a veľkou mierou tak prispela k celkovej výbornej hororovej dusnote. Veľká spokojnosť, niečo také mám na hororoch veľmi rád. 75/100 ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

It Follows, co k tomu dodat? Jen asi pár slov, protože se jedná o vskutku originální kousek. Buduje si atmosféru velmi snadno, napětí nechybí a po celou dobu skvělá hudba. Chodící přízrak, který svým tempem těžko někoho dožene, ale i přesto vyděsí! Já se bavil a nechybí mnoho od plného počtu, tento rok zatím největší hororové překvapení .. 8/10 = 86% ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Duchařská historka o tom, jak se stát děvkou. Obecně duchařiny moc nemusím, jelikož většina je jich trapných a nestrašidelných. Tento snímek má ale vydařenou atmosféru, které pomáhají kamera a hudba (snad i proto, že jsou v ní slyšet všechny báječné italské horrorové soundtracky). Děsivý ne, ale zvláštně zneklidňující. Původně jsem uvažoval o 3*, jenže bazénová scéna mé hodnocení zvedla. Škoda jen hloupého useknutého konce. Tvůrci očividně nevěděli, jak dál, a tak se z toho vyvlékli. p.s. jde asi spíše o démona, jelikož duchové většinou nerozbíjejí okna kamenem....ale to nevadí... ()

Galerie (49)

Zajímavosti (9)

  • Jméno Jay (Maika Monroe), které nosí hlavní hrdinka, je zkrácenina z Jamie. Je to odkaz na kultovní hororovou herečku Jamie Lee Curtis, která hrála v sérii Halloween. Ve filmu má Jay mladší sestru Kelly. V reálném životě má Jamie Lee Curtis také mladší sestru jménem Kelly. (MrPierc)
  • Kino, v kterém se ocitá dívka s přítelem na začátku, je Redford Theatre – historické kino v japonském stylu s plně funkčními varhany značky Wurlitzer. Kino se nachází na adrese: 17360 Lahser Road, Detroit, MI 48219, United States. Premiéru zde měl i film Lesní duch (1981). (MrPierc)

Související novinky

Čeká nás várka hororových pokračování

Čeká nás várka hororových pokračování

02.11.2023

Jak nám letos ukázalo třeba australské Mluv se mnou, americké Smrtelné zlo: Probuzení nebo v současnosti v kinech i na streamu čerstvě úřadující snímek Pět nocí u Freddyho, hororovým filmům s nízkým… (více)

Kdo vyhrál první filmové ceny za rok 2015?

Kdo vyhrál první filmové ceny za rok 2015?

02.12.2015

Oscarová sezóna pomalu začíná a jako tradičně se o první důležitá ocenění postarali pánové z National Board of Review. Tohle recenzentské sdružení potvrdilo, že nový Šílený Max nezasáhne jen do… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno