Reklama

Reklama

Andy na pochodu: Lamí drama

(festivalový název)
  • Argentina Caminandes: Gran Dillama
Krátkometrážní / Animovaný
Argentina / Itálie / Island / Německo / Rusko / Austrálie, 2013, 3 min

Obsahy(1)

Dva krátké humorné příběhy o lamě, které osud klade do (jinak vcelku nevzrušující) životní cesty zapeklité překážky. Ať už se jedná o jednoduché přejití silnice, nebo vypořádání se s elektrickým ohradníkem při honbě za šťavnatým soustem, vždy se jedná o konflikt s civilizací, který je brán s vtipem a nadsázkou. (Anifilm)

Recenze (6)

PATWIST 

všechny recenze uživatele

Fakt pecka, do detailu premyslené a vtipne sofistikovaný animáč, ktorý musíte vidieť. Prý diel: Lama chce prejsť cez cestu, no len čo na ňu dá nohu hneď sa rúti veľká premávka, ale druhé zvieratko nemá problém prejsť cez cestu, vynaliezava lama si hneď dokáže poradiť a... (veď to sa dozviete v rozprávke). Druhý diel bol o dosť slabší, lama zbadá lákavé modré bobuľe, tie sú však ako naschvál na druhej strane elektrického plotu, podarí sa jej prejsť na druhú stranu? ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Vizuálně trochu jednodušší, ale příběhově úsměvný kousek o těžkém životním údělu jedné lamy. Dvě důležitá ponaučení: 1) Nikdy nepodceňuj sílu flusance. 2) Vždy se drž blízko kámoše pásovce! ()

Zajímavosti (2)

  • Caminandes pochádza zo slova camino/caminar, ktoré v španielčine znamená cesta/chôdza. Andy je najdlhšie kontinentálne pohorie na svete, väčšinou označované ako "chrbtica Južnej Ameriky" a tiahne sa až po Patagóniu, odkiaľ pochádza aj producent prvého dielu Pablo Vazquez. (PATWIST)
  • K filmu boli predávané dokumenty a súbory k jeho vytvoreniu, bolo ich možné zakúpiť online a stiahnuť alebo získať na USB kľúči v štýle karty s motívom lamy. (PATWIST)

Reklama

Reklama