Reklama

Reklama

Thomas Rourke (Johnny Strong) projíždí napříč celou Amerikou bez jediného cíle. Přišel o svojí rodinu – vinou neznámého mutagenu, jenž z lidí udělal nestvůry toužící po krvi. Amerika je zdevastována. Avšak při jedné přestřelce zachrání život jisté Sam (Chelsea Edmundson). Ta mu nabídne bezpečné útočiště s municí a potravinami. Už od počátku mezi Thomasem a zbytkem party vyčnívá nedůvěra, ovšem během následujícího útoku nestvůr si celý tým uvědomí, že musí hodit za hlavu veškeré spory a spolupracovat. Především, když samotná základna začne být nestabilní a nedaleko se nachází funkční letadlo, které se zdá být jedinou šancí na přežití... (Ouwen)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (50)

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Svet je po vypuknutí nákazy opustený a vo väčších mestách prebývajú malé skupiny preživších. Osamelý bojovník cestuje krajinou a hladá muža, ktorý ho pripravil o milovanú ženu. Pri náhodnej prestrelke zachráni sympatickú ženu, ktorá ho zavedie na miesto, kde sa zhromaždilo niekolko desiatok ludí, ktorí odolávajú útokom nakazených. Tí však vplyvom vodcu naberajú čoraz viac síl a boj s nimi sa stáva neustále ťažším. - Daylight's End na mňa prekvapivo zapôsobil v oblasti emócií. Dej a vzťahy sa mi páčili, s každým jedným zabitým som súcitil a napriek menšiemu množstvu hororových prvkov ma to celkom bavilo. Režijne je to zvládnuté schopne, aj keď dojem kazí mnoho digitálnych efektov, ktoré nie sú vôbec kvalitne spracované. Herecké obsadenie ma zaujalo a kladné postavy sa mi páčili. Záporáci však boli spracovaní slabšie, čo sa týka hlavne vodcu, ktorý vyzeral ako bezdomovec a jediné, čo ho odlišovalo od ostatných, bol jeho vzrast. Vyprázdnené mesto pôsobilo uveritelne a páčilo sa mi intenzívne striedanie denných a nočných scén. Daylight's End stačí vidieť raz, pretože konkurencia v rámci Zombie subžánru je tak obrovská, že nemá žiadnu šancu presadiť sa. + herec z Stung a Harbinger Down + herečka z The Texas Chainsaw Massacre ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Vydržel jsem hodinu a už nemám sílu film dokoukat, vlastně ani nevidím žádný důvod proč. Kaufman je ryze řadový režisér, který natočil pouze jeden koukatelný film a to Hříšníci a svatí, zbytek jsou průměrné až podprůměrné béčka, na které koukají "vyvolení" fandové. Za tu hodinu jsem dostal asi jen 2 akční scény a to tak nezajímavé, že mi přišla zábavnější moucha lítající kolem světla, efekty krve jsou vtipné a za hlavu chytající, výstřely ze zbraní zní jak na Airsoftu a lacinný look tuhle sračku akorát umocňuje. Vzhled zombie obyčejný a postavy rádoby drsňácké, no zkrátka velmi nezajímavé asi jako hádky v TV Show Big Brother. Jako by ten pytel sraček nebyl už tak dostatečně velký, tak je to navíc i neúprosná nuda. Film pouze pro velmi nenáročné fanoušky. Odpad nedávám pouze proto, že jsem zbylou půl hodinu neviděl, ale věřím, že by se mé hodnocení výrazně nezměnilo. 10% ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Je fajn, že se ve filmu „Daylight's End“ objevil nějaký ten známý obličej, jako třeba Lance Henriksen nebo Louis Mandylor, ale ani v jejich případě to není nic moc velkého, Lance je mnohdy ve scéně jen na ozdobu, což mi k němu přijde trochu nefér. V tohle filmu se ale pořádné role dočkat nemohl, protože film sám míří postupně se stopáží ke dnu. Přitom nezačínal zle. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Horor? Sci-fi? Nah, prostě přímočará akční postapo střílečka se zombíkama. Viditelně levná, v podstatě bezdějová, ale zručně natočená a přiměřeně zábavná. Šťavnatá akce fandy žánrovek uspokojí, ale stopáž je vzhledem k obsahu trochu přestřelená. S trochou fantazie by se film dal považovat za takový prequel postapo pecky Days Gone, se kterým mají principy fungování místních mrtvoláků nemálo společných mechanismů. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Průměrné postapo postavené na střílečkách. Většina lidstva zmutovala do jakési formy upírů s myšlením zombií, které zabíjí slunce, ale i kulky, česnek a kříže nejspíš ne. Solidní kamera, našlápnutá hudba, opuštěné mrakodrapy, přeživší bojující o život, nájezdníci, spousty mrtvol. Thomas, psanec s kamennou tváří, si moc sympatií nezíská, byť má být asi kladnou postavou. Ale sám říká Sam:,,Jak víš, že jsem dobrej?" I zbývající postavy jsou nemastné neslané, takže divák může sympatizovat třeba s Alfou (ne Alfem) a nevadí to.Kratší akce jsou napínavé, mají spád a atmosféru. V závěru se ale střílečky rozpliznou do nekonečné počítačové hry, kterou ovšem hraje někdo za vás. Oddechovka na jedno podívání, která neurazí. Prospělo by jí zkrácení. ()

Galerie (40)

Reklama

Reklama