Reklama

Reklama

Doktor Martin

(seriál)
  • Slovensko Doktor Martin
Trailer
Komedie / Rodinný / Drama
Česko / Slovensko, (2015–2016), 27 h 41 min (Minutáž: 51–53 min)

Režie:

Petr Zahrádka

Kamera:

Miloslav Holman

Hrají:

Miroslav Donutil, Jitka Čvančarová, Gabriela Marcinková, Jana Štěpánková, Norbert Lichý, Václav Kopta, Tomáš Měcháček, Tomáš Jeřábek, Emília Vášáryová (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(32)

Obsahy(1)

Do malé vesničky pod Beskydy přijíždí nový obvodní lékař. Jmenuje se Martin Elinger. Až do té doby pracoval jako špičkový chirurg na specializovaném pracovišti v Praze. Teď jej čeká praxe obvoďáka a venkov se všemi svými charakteristickými znaky. Mezi ně patří i to, že všichni se všemi komunikují většinou na hodně blízkou vzdálenost. A to je hlavní kámen úrazu. Arogantní a ironický doktor sice profesně zvládá i ty nejsložitější případy, v běžné komunikaci s lidmi je ale jako slon v porceláně. Mezi své nové spoluobčany nezapadne a často si svým přičiněním komplikuje i ty nejjednodušší životní situace. (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (239)

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Jsem Pražák a nemyslím, že by Beskydy byly plné takových dementů jako v prvním díle. Ne že bych se nezasmál, ale po chvíli už si člověk klepe na čelo. Na některých scénách taky člověk vidí, jak do našich reálií nepasují (holt to opisování odjinud). Donutil je dobrý, ale nebude to za víc než za upachtěná tři slunce z hlavní posloupnosti. P. S. Čvančarová je čím dál kulatější a horší. Update 13.11.2015: Ne, tohle si tři nezaslouží. ()

Lukyn007 

všechny recenze uživatele

Jelikož originální Doc Martin nebyl zrovna nejlepší seriál, tak česká verze snad ani propadnout nemohla. První epizoda byla vcelku povedená. Donutil je skvělý, i když mám pocit, že ten sarkasmus á la House je někdy až zbytečný. Místy opravdu povedené fóry a malebná krajina dělá z Doktora Martina příjemné osvěžení oproti seriálům na komerčních stanicích. 70% ()

Reklama

BarryLyndon 

všechny recenze uživatele

Shodou okolností jsem viděl z britského originálu jenom tento úvodní dvoudíl. Není to vůbec špatné a nijak mne to neuráželo. Možná je to až moc doslovná kopírka, ale vzhledem k tomu, že originál u nás nikdo nezná, to nemá ais smysl řešit. Atmosféra fajn, prostředí fajn, herci fajn. Milionkrát kvalitnější lidová zábava, než všechny Babovřesky apod. Donutil si myslím, že je lepší herec, než původní Doc. Martin, akorát je o 19 let starší, takže jiskření s Čvančarovou vypadá občas divně. Která navíc docela přibrala, ale to vůbec nevaDDí *:D* 6,5/10 ()

DAPDO 

všechny recenze uživatele

Miroslav Donutil je prostě pan herec. Pamatuju si ho z hlavních rolí jen v komediích a pak jako inspektora Klubíčka, ten mu ale moc nesedl. V těch komediálních rolích ale nikdy neměl takovou postavu, jako tady. Tichý, chladný a nekomunikativní doktor Elinger je v jeho podání skvělej, nedovedu si představit nikoho jinýho, kdo by ho zahrál s takovou noblesou a nadhledem jako právě Donutil. Seriál samotnej je jinak celkem cypovina, taková pohádka pro dospělý, ale díky Donutilovi se to dá v pohodě vydržet a jenom on drží tenhle seriál v těch číslech, v jakejch je. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Zatím je to slabé, takové utahané. Ale hlavně, jak to kopíruje britský seriál, a ne všechny reálie se dají nakopírovat na beskydskou kotlinu, vypadá to divně. Lidé z Beskyd jsou pojati jako nefachčenkové, lemplové, neumětelové, ale hlavně že mají to srdíčko na pravém místě. Nehledě na to, že skutečných Moraváků aby v seriálu jeden pohledal - kromě Donutila a Čvančarové je to právě samý Pražák nebo Slováci. Naštěstí tenhle seriál dělali profíci, takže kompozice záběrů, časování scén, a občas i mimika herců jsou na úrovni, jenže pak jsou zde zase zbytečně natahované scény a některé ne moc věrohodné scény, a někdy i vtip vyšumí do ztracena (pár scén na čarodějnicích). Po pravdě řečeno, občas byly věci poněkud přetažené - holka, co dělá chyby, jež mohou skutečně někoho stát život, si asi moc nezaslouží takovou podporu, a ten vyhazov se dal pochopit. No, zatím je to začátek, uvidíme. Po pravdě ale jsem nebyl ani moc nadšený z britské verze, přišla mi podobně utahaná a jen sem tam fór, a pouze krajina nemůže ty díry ve scénáři pořád zachraňovat. ()

Galerie (383)

Zajímavosti (6)

  • Miroslav Donutil hral zatiaľ iba v dvoch seriáloch, a to Hotel Herbich (od r. 1999) a Četnické humoresky (od r. 1997). Producent mu povedal: „Mám možnosť kúpiť práva k anglickému seriálu, ktorý je v Európe úspešný, a kúpim ich len vtedy, ak budete hrať hlavnú rolu.“ Scenár sa Donutilovi zapáčil, tak súhlasil. (krasomama)
  • Natáčelo se od jara 2014, přičemž fiktivní beskydskou vesničku Protějov zastoupila obec Velké Karlovice a doktorovu ordinaci 260 let stará budova fary místní římskokatolické farnosti. (ČSFD)

Související novinky

Zemřel herec Norbert Lichý

Zemřel herec Norbert Lichý

18.01.2024

Ve věku pouhých 59 let dnes zemřel velký sympaťák, rodák z Ostravy, filmový a divadelní herec Norbert Lichý. Zprávu potvrdila jeho rodina i Divadlo Petra Bezruče, s nímž je herec celý život úzce… (více)

Reklama

Reklama