Reklama

Reklama

Halt and Catch Fire - PC Rebelové

(seriál)
Trailer 2
USA, (2014–2017), 30 h 57 min (Minutáž: 42–60 min)

Hrají:

Lee Pace, Scoot McNairy, Mackenzie Davis, Kerry Bishé, Toby Huss, Scott Michael Foster, Aleksa Palladino, Jenna Bryant, D.B. Woodside, James Cromwell (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(40)

Joe MacMillan, který byl dříve zaměstnán u IBM, přesvědčí své nové nadřízené v podniku Cardiff Electric, aby vstoupili do zostřující se soutěže v oblasti vývoje osobních počítačů a použili k tomu nejdůležitější produkt jeho dřívějšího pracoviště. MacMillan ke svému velkolepému plánu najde i spolupracovníky: Gordon Clark je vynikající inženýr, kterému se dosud nepodařilo realizovat jeho revolučně nové myšlenky, což vytváří nepříjemné napětí ve vztahu s manželkou. Cameron Howe je rozmarný génius, který účastí na McMillanově ne zrovna poctivém projektu dává v sázku celou svou budoucnost. Je to příběh o vášni inovovat, o pocitu člověka, který stojí na prahu události, jež otřese světem, a chce bojovat za své cíle, ať už za ně bude muset platit jakoukoli cenu. (MGM)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (54)

romajz15 

všechny recenze uživatele

Celkově se seriál hodně podobá Silicon Valley. Tohle je trochu více o postavách a hlavní příběh je zatlačen trochu do pozadí, což není vůbec na škodu, protože všechny tři hlavní postavy jsou výborně napsané a i jejich protagonisté do toho dávají všechno. Pokud máte rádi Steva Jobse, příběh o založení Facebooku, a podobné příhody z Californie a nevadí vám, že se tenhle nikdy nestal, tak tohle je seriál pro vás. Tu desátou epizodu už si ale mohli odpustit. ()

Script 

všechny recenze uživatele

Seriál mapující zrod myšlenek nad zlepšením počítačové techniky z korporátního a vývojového prostředí. 4 géniové, kteří pracují pod jednou firmou s tím že občas někdo z nich vybočí z cesty a řeší mezi sebou vztahy. Začátek seriálu vás do děje uvede poměrně rychle. Má to spád od pilotní epizody až po závěrečnou první série. Druhá a třetí série občas v některých momentech chátrá, ale i tak fungují. Závěrečná řada nenaplnila moje očekávání, v jaké jsem doufal, ale důstojnost měla a poslední epizoda se závěrem vám vykouzlí úsměv na tváři a jste rádi, že to skončilo, tak jak to skončilo. Skvělý seriál. Čtyři hvězdy si to zaslouží. :) ()

Reklama

BoPo 

všechny recenze uživatele

Joe MacMillan je ten typ, ktorý nevie sám nič vytvoriť, ale dokáže využiť/zneužiť talent ľudí okolo a chytro znejúcimi kecami tomu dať punc vlastnej geniality. Gordon Clark je zakomplexovaný snílek s veľkým potenciálom, ktorý sa bude celý život plácať na mieste a vzdychať nad tým, kde dnes mohol byť keby bolo keby. Cameron netrpí syndrómom obmedzeného myslenia a dodáva teda punk prístup do (v tej dobe) prísne nakonfigurovaného sveta počítačov. Navzájom si dopĺňajú slabé miesta a idú tŕnitou cestou od vízie k hmatateľnému produktu. Exkurzia do IT praveku s dobrou hudbou, dobrými hercami, ale bez schopnosti čapnúť diváka za externý disk hompáľajúci sa medzi nohami. ()

evilmind 

všechny recenze uživatele

Zajímavá nová show, a dost možná příští AMC hit, protože mi přijde, že je to přesně v tom Mad Men stylu, který divákům AMC léta vyhovoval. Drama o počátcích revoluce počítačového průmyslu (cca 1983+) neurazí ani nás geeky technonesmysly (hackování kodu IBM romky vypadá dost funkčně), i když to nebude třeba nijak historicky přesné. A na druhou stranu pro majoritu diváků je technický žargon úspěšně omezen na minimum (když to srovnám třeba s aktuálně běžícím Silicon Valley) - protože v AMC je drama vždy na prvním místě, takže i programátoři mohou být lidé, a ne jen vysmívané archetypy. Každopádně radostně očekávám další sezonu... ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

1. sezóna: Další povedené retro drama po vzoru Mad Men či Masters of Sex, v němž nebude o vyhrocené konflikty a o napínavé a emociální pasáže nouze. Seriál hned od počátku servíruje povedenou osmdesátkovou atmosféru s výborným dobovým soundtrackem. Tvůrcům se navíc daří zajímavé prostředí prodat i lidem, jimž všechny ty technické řečičky a rozebrané kompy nic neříkají. Navíc nám ale představují silné a zajímavé charaktery v čele s charismatickým Lee Pacem, kde si každý hodně rychle najde svého oblíbence. Škoda jen, že v některých epizodách zabrzdí tempo seriálu až příliš. I přesto byste si tohle sestavování revoluční mašiny neměli nechat ujít. 80% ()

Galerie (775)

Zajímavosti (9)

  • Některé webové stránky ze 4. série skutečně existují a částečně i fungují. V roce 2017 je vytvořilo studio AMC a jsou dostupné také v internetovém archivu Wayback Machine. Stránka o Cameron a její tvorbě je následující www.thehoweofitall.com. Internetový rozcestník Comet nalezneme na adrese www.cometlist.net. A indexovací vyhledávač Rover na www.roversearch.net. (Pavian)
  • Počítač Giant společnosti Cardiff Electric je referencí na Compaq Portable, který vznikl v roce 1983 jakožto klon IBM-PC. (Pavian)
  • V interview pre britské noviny The Guardian herec Lee Pace prezradil, že pre postavu Joe Mcmillana ho inšpirovali Steve Jobs, postava Patricka Batemana z filmu Psycho (1960) a Dona Drapera zo seriálu Mad Men (2007). (martincba)

Reklama

Reklama