Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Šest divokých historek spojuje téma drobných i větších nespravedlností a křivd, kterým se člověk nemůže bránit, nechce-li překročit hranice zákona či dobrých mravů. Čeho je ale moc, toho je příliš. V různých situacích se hrdinové filmu dostanou do bodu, kdy už jim dojde trpělivost. Vezmou věci do svých rukou a s lidskou malostí, byrokracií či vypočítavostí si to vyřídí s intenzitou rozzuřeného zvířete. Černá komedie koprodukovaná bratry Almodóvarovými si podmanila diváky festivalu v Cannes i Karlových Varech. Není divu. Nervy totiž můžou rupnout každému a pocity hněvu jsou stejně univerzální jako uvolňující účinek smíchu, který se dostaví při každém z šesti překvapivých rozuzlení. (Aerofilms)

(více)

Videa (8)

Trailer 2

Recenze (905)

H34D 

všechny recenze uživatele

Vskutku divoká kompilace 6 barvitých historek, které dokáží povznést, pobavit, ale i oslnit svou cynickou úderností (inspirace Tarantino?). Vyprávění je velice chytlavé, dynamické, film vás opravdu nenechá přihmouřit oko. Humor je zde moc fajn, takový decentní, docela inteligentní, v podstatě nemám, co vytknout. Vítězné povídky - autohonička, svatba... 8/10 ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Šest povídek různých délek. První letadlová: 60%, Druhá v restauraci: 50%, Třetí na silnici: 100%!, Čtvrtá s Pyrotechnikem: 70%, Pátá s hledáním viníka: 80%, Šestá na svatbě: 60%. Suma sumárum to máme: 70%, přestože příběh na silnici nemá vůbec konkurenci. Ten by si zasloužil i mnohem víc a možná i samostatný film. ()

Reklama

kulyk 

všechny recenze uživatele

Říká se, že nejlepší historky píše sám život, případně ,,tohle by nikdo nevymyslel". Pokud i po dozírání na Relatos salvajes budete přesvědčeni, že vaše osobní zkušenosti válcují Szifrónovu fantazii, dejte mi vědět. Já jen, jako že bych se vám vyhnul.... Nemám dobré zkušenosti s filmy, které jsou slepené z jednotlivých více, či méně soudržných epizod. Oprava - neměl jsem. Výborné. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Jsem neskutečně šťastná, že jsem neobdržela letenku od Pasterňaka i kdyby to bylo na Maledivy, natož si snad dát pak někde v motorestu hranolky. Za jistých podmínek se nemusí vyplatit předjíždění v parádním bouráku nějakého prďolu a následné píchnutí pneumatiky. O parkování v místech, kde to není prý povoleno, bych se už asi zachovala podobně jako majitel dotyčného auta, na které odtahová služba měla zřejmě spadeno víc, než bylo zdrávo. A když přeskočím neskutečnou anabázi se Santiagem, kterého bych psům klidně předhodila, tak mě čekala jedna svatební hostina s krásným Straussovým valčíkem a s nevěstou k pohledání :-)) Za mě nej povídka byla ta s bombičkou, u mostu a svatba, ono na všech bylo něco unikátního ( skoro bych řekla, že některé situace nám byly blízké) a já se pokaždé těšila na tu další a další, klidně mohli ještě něco přihodit, emča by se vůbec nezlobila :-) ()

Jhershaw 

všechny recenze uživatele

Divoké historky předcházela pověst filmu, ze kterého byli nadšeni všichni kromě Františka Fuky. Tedy mě zarazilo, že jsem se zařadil po bok FF, i když z poněkud jiných důvodů. (asi) Chápu premisu filmu, ukázat lidi vystavené stresu, kteří v jeden moment to napětí již nevydrží, vybouchnou a divák spolu s nimi dojde zadostiučinění. Teoreticky u mě dobrý, s tím bych problém neměl. Problém jsem měl s tím, že většina těch, kteří se měli mstít, mi přišli jako **libovolná nadávka**, ke kterým jsem necítil naprosto žádné sympatie a jejich osud jsem jim místy i přál. Plná sál se smál a já jsem nechápal. ()

Galerie (93)

Zajímavosti (12)

  • Film bol natočený v priebehu 8 týždňov. (Laslo)
  • Když řidič Audi bere z kufru nářadí na výměnu kola, v odrazu levého světla lze vidět dva členy štábu. (imagoo)
  • Historka odehrávající se v letadle se až nápadně podobá skutečné havárii německého letadla ve francouzských Alpách v březnu 2015. Druhý pilot se zamkl v kabině, nepustil do ní kapitána a stroj záměrně navedl k zemi. Zahynulo všech 150 lidí na palubě. Existují proto domněnky, že se kopilot tímto filmem inspiroval. Po této události producenti filmu vydali varování, že "jedna část filmu může diváky rozrušit". (mr.hack)

Související novinky

The Last of Us nabírá herního skladatele

The Last of Us nabírá herního skladatele

13.03.2020

Necelé dva měsíce nás dělí od vydání jedné z nejočekávanějších her letošního roku The Last of Us Part II. Pár dní nazpátek přitom bylo oznámeno, že se kabelovka HBO, scenárista Craig Mazin (Černobyl)… (více)

Festival argentinského filmu začíná

Festival argentinského filmu začíná

24.10.2019

Od 24. 10. do 30. 10. se v pražském kině Lucerna koná 8. ročník festivalu argentinského filmu CINE ARGENTINO. Festival doprovází výstava argentinských filmových herců. Přehlídka bude zahájena… (více)

Kino Světozor slaví Patnáct let

Kino Světozor slaví Patnáct let

14.05.2019

Čeká vás velká nádhera a trochu i melancholie. Kino Světozor dostane občanku a oslaví to filmovou přehlídkou Patnáct. Během týdne od 24. do 30. května uvede 15 největších hitů i srdcovek týmu, který… (více)

Kinokavárna na Rock for People

Kinokavárna na Rock for People

30.06.2015

Oscarové filmy, kultovní české seriály, přehlídku tvorby mladých nadějí českých filmových škol, originální Kinokavárnu s vybraným filmovým menu od Aerofilms a nádavkem diskuze s tvůrci. Festival Rock… (více)

Reklama

Reklama